MAGAZİN - 15 Aralık 2013 Pazar 12:26

Usta tiyatrocu Zafer Önen son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
Usta tiyatrocu Zafer Önen son yolculuğuna uğurlandı

Kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden usta tiyatrocu Zafer Önen Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğunu uğurlandı.

Hayatını kaybeden ünlü tiyatrocu Zafer Önen için ilk tören Şişli Kent Sineması'nda düzenlendi. Törene oğlu Sunay Gönen, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden tiyatrocu Nejat Uygur'un oğlu Süheyl Uygur, oyuncu İbrahim Kendirci ve Önen'ni tiyatrocu arkadaşları katıldı. Sinemada düzenlenen törende koltukların büyük bir kısmının boş kaldığı görüldü.

Zafer Önen'inoğlu Sunay Gönen, "Annemden sonra kaybettiğim en değerli insandı babam. İnsanlara yardım etmeyi seven, sanatını işi seven, doğru düzgün bir insandı. Ölen büyüklerimiz gibiydi. Onların hepsini arıyorum. Babamı da arayacağım" diyerek üzüntülerini dile getirdi.Süheyl Uygur ise "Acımız büyük, son dönemde arka arkaya büyük değerler kayboluyor. Büyük değerler kaybolurken aslında toplum da yara alıyor. Bunun bilincinde olmak lazım. Nur içinde yatsın mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.Tören sonunda usta oyuncu için helallik alındı. Zafer Önen'in tabutu, cenaze namazı için Teşvikiye Camii'ne götürüldü.

ZAFER ÖNEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Tedavi gördüğü özel bir rehabilitasyon merkezinde kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden usta tiyatrocu Zafer Önen için Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına Zafer Önen'in oğlu Suat Önen, tiyatrocu Zafer Algöz, tiyatrocu Ferdi Akarnur, oyuncu İbrahim Kendirci, Nejat Uygur'un oğlu Süheyl Uygur'un yanı sıra çok sayıda tiyatrocu katıldı.

Türk tiyatrosunun temellerinin sallandığını ifade eden Süheyl Uygur, "Daha Nejat babanın kırkı çıkmadı. Arka arkaya acılar yaşadık. Zafer abimiz gerçekten çok şık insandı. Çocukluğumuz onlarla geçti. Gazanfer Özcan'la büyüdük. Mekanı cennet olsun. Bugün Türk tiyatrosu varsa bu değerli insanlar yüzünden var. Temeller gidince ister istemez sallanıyorsunuz" diye konuştu.
Zafer Önen'in Türk tiyatrosunun temel taşlarından biri olduğunu vurgulayan Ferdi Akarnur, "Zafer abiyi çok uzun yıllardır tanıyorum. Çok sevdiğim bir abimizdi. Çok güzel zamanlarımız olmuştu. Zafer abi, eski Türk tiyatrosunun temel taşlarından biriydi. Önümüzdeki hafta içerisinde ziyaretine gitmek istiyorduk. Kısmet olmadı '' ifadelerini kullandı.

Zafer Önen'le aile dostu olduklarını söyleyen oyuncu İbrahim Kendirci ise, "Mekanı cennet olsun diyoruz. Allah rahmet eylesin. İnşallah bizim ailede bayrağı ben devralır onun yolunda ilerlerim" dedi.
Türk tiyatrosunun gerçek bir duayeni kaybettiğini vurgulayan Zafer Algöz ise "Duayen sözcüğü herkes için kullanılıyor. 40 yaşındaki, 50 yaşındakilere de duayen diyorlar ama benim bildiğim duayen bir mesleği icra eden en yaşlı kişi demek. Zafer abi de 92 yaşındaydı. Türk tiyatrosunun en yaşlı çınarıydı. Son derece tatlı, kibar, zarif, esprili ve yetenekli bir oyuncuydu. Allah rahmet eylesin'' diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zafer Önen'in cenazesi defnedilmek üzere Feriköy Mezarlığı'na götürüldü.

İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.