ASAYİŞ - 05 Aralık 2019 Perşembe 10:12

Van’da patlayıcı, elektrikli fünyeler ve 632 mühimmat ele geçirildi

A
A
A
Van’da patlayıcı, elektrikli fünyeler ve 632 mühimmat ele geçirildi

Van’ın Çatak ilçesinde teröristlere yönelik sürdürülen Kıran Operasyonu'nda 20 kilo patlayıcı, 4 elektrikli fünye ve 632 adet mühimmat ele geçirildi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, PKK/KCK terör örgütüne ait sığınak/barınakların tespit edilmesi maksadıyla Çatak ilçesi Övecek Mahallesi kırsalında 4 Aralık günü Kıran Şehit Güvenlik Korucusu Ali Ogun Operasyonu'nun başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, “İcra edilen operasyon esnasında 20 kilogramlık amonyum nitrat ve fueloil karışımı kullanıma hazır patlayıcı madde, 4 adet elektrikli fünye, 632 adet mühimmat ve bir miktar yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Bölgemizde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik operasyonlar, yine halkımızın desteğiyle daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Arapça bilgi ve etkinlik yarışmasında 3 birincilik Kahta’dan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleştirilen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmasının 11’incisi Adıyaman’da düzenlendi. Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği koordinasyonunda düzenlenen yarışmada öğrenciler, Arapça şiir ve şarkı performanslarını sergilediler. Dil öğrenimin kazanımına katkı sunmayı amaçlayan yarışmada, Kahta ilçesinden katılan öğrenciler il bazında dereceye girdi. Arapça şarkı yarışmasında, Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulundan Ayşe Karakaya birinci, Kahta Bölükyayla İmam Hatip Ortaokulundan Ahmet Çetinkaya ikinci, Kahta Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulundan Burhan Deniz ise üçüncü oldu. Liseler arası şiir okuma yarışmasında, Adıyaman Şehit Necati Sayın Anadolu İmam Hatip Lisesinden Oğuz Emir Ünsal birinci olurken Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hekim Yardım ikinci, Kahta TP Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Derya Ertaş ise üçüncü oldu. Adıyaman’da düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencileri tebrik eden Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, “Arapça, İslam coğrafyasının dili olmasıyla birlikte Kur’an-ı Kerim’i anlamak ve İslami ilimleri öğrenmek için büyük bir öneme sahiptir. Bu yarışmalar, öğrencilerimizin Arapça diline olan ilgisini artırarak, dil öğrenimine katkıda bulunmakta ve onların Arapçayı daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktadır. Yarışamaya katılan tüm öğrencileri yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda yapılan törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise Arapçanın Kur’an-ı Kerim’in dili olduğunu ve İslami ilimleri anlamak için önemini vurguladı.