EKONOMİ - 14 Haziran 2023 Çarşamba 12:07

World Ecommerce Forum, e-ticaretin önde gelen isimlerini ağırladı

A
A
A
World Ecommerce Forum, e-ticaretin önde gelen isimlerini ağırladı

WORLDEF, World Ecommerce Forum'a İstanbul'da ev sahipliği yaptı. Forum, 50 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. İstanbul Fuar Merkezi’ndeki üç farklı salonda düzenlenen forumda binlerce katılımcı yer aldı. Üç gün boyunca e-ticaret ve e-ihracatın konuşulduğu forum, Avrupa’nın önemli e-ticaret etkinlikleri arasında gösteriliyor. WORLDEF Başkanı Ömer Nart, forumda 2 milyar dolarlık iş hacmi oluşmasını beklediklerini söyledi.

10. World Ecommerce Forum, 8-9-10 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) düzenlendi. “E-Ticaretin Yeni Yüzyılı” teması ile düzenlenen ve “E-Ticaretin Davos’u” olarak nitelendirilen forum, Avrupa’nın önemli e-ticaret etkinliklerinden birisi olarak gösteriliyor. WORLDEF öncülüğünde Aras Kargo ve ikas’ın ana sponsorluğu ile organize edilen Forum, e-ticaret ekosistemi ile teması olan paydaşları ağırladı. Yerli ve yabancı birçok firmanın yöneticisi ve temsilcisi keynote sunumlarla tecrübelerini ve sektörlerindeki gelişmeleri paylaştı. E-ticaret profesyonellerinin farklı programlarda deneyimlerini aktardığı forum; panellerden keynote sunumlara, workshop’lardan B2B görüşmelere kadar birçok etkinliğe ve etkileşime ev sahipliği yaptı.

“İstanbul’u e-ticaretin başkenti yapana kadar devam edeceğiz”

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin 100. yılında yaptığımız 10. World Ecommerce Forum’u tüm aksaklıkları, eksikliklerine rağmen başarıyla tamamladık. Biz bu işi dünyadan 1 milyon ziyaretçiyi getirene ve İstanbul’u e-ticaretin başkenti yapana kadar durmadan büyütmeye devam edeceğiz. Hedefimiz, seneye 30 bin metrekarede 200 bin kişiyi ağırlamak. Sırada Amerika, Antalya ve Dubai var" dedi.

Ömer Nart, forumda 2 milyar dolarlık iş hacmi oluşmasını beklediklerini de kaydederek, “Forum, global e-ticaret etkinliği markası haline geldi. Bunun için çok büyük bir hedef koyduk. İstanbul’daki 5 büyük etkinlik mekanında 1 hafta boyunca eş zamanlı olarak en büyük etkinliğe ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz. 2030 vizyonumuz çerçevesinde 1 milyon kişiyi ağırlayacağımız bu etkinlik ile İstanbul ‘e-ticaretin dünya başkenti’ olarak anılacak" ifadelerini kullandı.

Ekonomi, teknoloji ve akademi dünyasından ünlü isimler de katıldı

Forum; ekonomi, akademi ve teknoloji dünyasının yakından tanıdığı ünlü isimleri de ağırladı. New York Ticaret Odası Başkanı Mark Jaffe, beraberindeki bir heyetle forumda sunum yaptı. Bazı iş birliği görüşmelerinde de yer alan Mark Jaffe, “Umuyoruz ki forum dünya çapında yer alacak ve büyük bir başarı elde edecektir. New York’ta görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, mikro ve makro ekonomik gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Emre Alkin de forumda bir sunum yaptı. Alkin, sunumunda, “E-ticaret son derece önemli, yalnız teknolojiyi ne kadar arttırsanız artırın eğer yüksek teknoloji kullanmazsanız bir faydası olmaz” dedi.

Foruma katılan teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu da büyük ilgi gördü. Kuzuloğlu, dijital dünyadaki gelişmeler kapsamında, e-ticaret için ufuk açan değerlendirmelerde bulundu.

WORLDEF Vefa Ödülleri

Forumdan 1 gün önce düzenlenen gala gecesinde, bugüne kadar platforma destek veren isimleri onurlandırmak üzere ilk kez “WORLDEF Vefa Ödülleri” dağıtıldı. Gala Gecesi ve WORLDEF Vefa Ödülleri adlı programa yoğun bir katılım oldu. 50'den fazla ismin ödüllendirildiği törende konuşan Ömer Nart, “Bugün dünyanın sayılı e-ticaret etkinliklerine ev sahipliği yapabilecek operasyonel ve finansal güce ulaştık. Bu noktalara kadar gelmemiz için bizlere omuz veren, fikir veren, bizi motive eden ve her zaman yanımızda duran herkese tüm kalbimle şükranlarımı sunmak istiyorum” dedi.

Nart, şu ifadeleri kullandı: “Kurulduğu günden bu yana e-ticaret ekosistemine katkı sunan WORLDEF, sponsorları, partnerleri, paydaşları, ortakları ve dostları ile büyümeye devam ediyor. Bu süreçte çok değerli isimlerle tanışma ve çalışma fırsatı bulduk. Birçok kişi, şirket, kurum ve kuruluşun katkılarını ve desteklerini yanımızda hissettik. Bu katkı ve desteklere WORLDEF Vefa Ödülleri ile teşekkür etmek istedik” Nart, WORLDEF Vefa Ödülleri’nin geleneksel hale geleceğini de sözlerine ekledi.

Verilen bilgiye göre; Global pazaryerlerinden 70 binden fazla satıcı, 200’den fazla üretici ve 250’den fazla servis sağlayıcısı da forumda yer aldı. Global perakende e-ticaret markalarını da ağırlayan foruma, e-ticaret pastasından yaklaşık 300 milyar dolar pay alan uluslararası aktörler de katıldı. WORLDEF’in iştiraki global pazaryeri ve depo çözümü ShopiVerse, forumun başladığı 8 Haziran Perşembe günü yatırım turuna çıktı. Forum, 12-13 Eylül 2023 tarihleri arasında New Jersey’de; 23-25 Ekim 2023 tarihleri arasında Antalya'da; 5-7 Aralık 2023 tarihleri arasında Dubai'de düzenlenecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da kafa kafaya çarpışan araçlar savruldu: 5 yaralı Bartın’da karşı istikametlerde seyir halinde bulunan 2 araç, hız uyarı tabelası önünde çarpıştı. Kazada 2 kişi, su kanalına devrilen araçta sıkışırken, biri çalılık alana, araçların parçaları ise yola savruldu. Kazada 1’i ağır 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre Gürgenpınarı’ndan Bartın istikametine seyreden ve sürücüsünün ismi belirlenemeyen 74 ABF 264 plakalı araç ile karşı yönden gelen yabancı ülke plaka kodu bulunan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen araç ile çarpıştı. Boğaziçi Caddesi üzerindeki hız limitlerini gösteren tabela önünde meydana gelen feci kazanın sebebinin ise aşırı hız olduğu belirtildi. Kazada çarpışmanın etkisiyle araçlardan biri yol kenarındaki su kanalına devrildi. Araç içerisinde bulunan 3 kişiden biri çalılık alana savrulurken, 2’si ise araçta sıkıştı. Diğer araç ise su kanalına ramak kala durmayı başarırken içerisindeki 2 kişi de yaralandı. Hava yastıkları açılan araçta bulunanların hafif şekilde yaralandığı öğrenilirken, araç içerisindeki kan izleri ise dikkat çekti. Her iki araçtan kopan parçalar yola ve yol kenarına savruldu. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan 2 yaralı, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin yürüttüğü başarılı çalışma ile kurtarılarak, ambulansa bindirildi. Yabancı plakalı araçta bulunan ve yaralanan 2 kişinin ise gurbetçi olduğu kaydedildi. Olay yerine gelen polis ekipleri yolda başka bir kazanın yaşanmaması için güvenlik tedbiri aldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, Bartın’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan 5 kişiden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazanın ardından trafiğin kontrollü bir şekilde sağlandığı yol, yürütülen temizlik çalışması ve aracın su kanalından kurtarılması çalışmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.
Adana Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de yüzerek karşıya geçmeye çalışırken kaybolan 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken’in (35), jandarma su altı robotu ile 17 gündür süren arama çalışmasında cansız bedenine gece saatlerinde ulaşıldı. Ankara’dan Kozan’a Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelen 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de balık tuttuktan sonra baraj göletlinde yüzerek karşıya geçmek isterken bir anda gözden kayboldu. 3 çocuk babası Oktay Sarıtiken’in 17 gündür süren arama kurtarma çalışmasında su altı robotları cansız bedenine ulaştı. Sarıtiken’in cansız bedenine 35 metre derinlikte ulaşıldı Ankara’dan ilçeye gelen Jandarma ekipleri, su altı robotu ile gece saatlerinde yaptığı aramada Sarıtiken’in 35 metre derinlikte ve baraj göletine girdiği yerden 100 metre açıkta cansız bedenine ulaşıldı. 17 gündür Sarıtiken ailesi ve mahallelinin acı bekleyişi sürerken Muhtar Mızrak Acar 17 gündür bir haber almayı beklediklerini ifade ederek "Arama çalışması günlerdir aralıksız sürdü. Çok şükür cenazemize ulaştık. Jandarma ekiplerine ve AKOM ekiplerine teşekkür ederiz Allah razı olsun” dedi. Sarıtiken’in cenazesi Adana adli tip kurumuna gönderildi.