ASAYİŞ - 01 Haziran 2018 Cuma 15:57

Yaşlılara kendilerini oğlu veya torunu olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan çete çökertildi

A
A
A
Yaşlılara kendilerini oğlu veya torunu olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan çete çökertildi

Kocaeli’nin İzmit ve Derince ilçelerinde yaşlı insanlara kendilerini oğlu veya torunu olarak tanıtıp yaklaşık 100 bin TL dolandırılan 3 kişilik çete polis ekiplerinin operasyonu sonucu çökertildi.

Olaylar 8- 29 Mayıs tarihlerinde Kocaeli’nin İzmit ve Derince ilçelerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, R.D. (43) telefondan rasgele numara çevirerek, karşısındaki kişiye kendisini oğlu veya torunu tanıtıyor. Kendisini karşısındaki yaşlı insanlara torunu veya oğlu olduğunu inandıran R.D. yaşlılardan ‘Acil para lazım. Ödeme yapmam lazım. Banka beni rehin aldı’ gibi bahanelerle para istiyor. İkna olan yaşlı vatandaşlara ‘Arkadaşım gelip senden para alacak’ diyor. Daha sonra parayı alması için M.K.’yı (39) evlere gönderiyor. Şahıslar bu yöntemle 5 kişiyi yaklaşık 100 bin TL dolandırıyor.

Polis ekipleri harekete geçti 

Kendilerinin dolandırıldığını anlayan N.K. (88) K.Y. (83), Y.K. (81), N.S. (79) ve Ö.Ö. (85) isimli müştekiler durumu polis ekiplerine bildirdi. Gelen ihbarlar üzerine Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemeler sonucunda şahısların kullandıkları araç tespit edildi. Plakayı sorgulayan ekipler aracın İstanbul’dan kiralanmış olduğunu tespit etti.

Operasyonla yakalandılar 

Kiralama şirketine giden polis ekipleri aracın R.D. isimli şahsın üzerine kiralandığını belirlerdi. Yapılan incelemeler sonucunda R.D.’nin benzer suçlardan bir çok kaydı olduğunu öğrenene ekipler, aracı PTS üzerinden takibe aldı. Aracın Başiskele’de olduğu tespit edilince ekipler Seymen mevkiinde yolu keserek otomobili durdurdu. Araçta çetenin lideri R.D. ona yardım eden E.K. (43) ve evlerden paraları almak için yolladıkları M.K. kıskıvrak yakalandı. Şahısların üzerinde olaylarda kullandıkları telefonlar ve bir çok telefon hattı ele geçirildi.
Şüpheliler R.D.’nin 13 adet, E.K.’nın 16 adet ve M.K’nın ise 4 adet benzer suçlardan kaydı olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.  

Murat Kanber - Uğur Konuk
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.