ÇEVRE - 28 Mart 2024 Perşembe 11:03

Kış uykusundan uyanan kirpi kar üzerinde yolunu şaşırdı

A
A
A
Kış uykusundan uyanan kirpi kar üzerinde yolunu şaşırdı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kış uykusundan uyanan ve karın üzerinde ilerlemeye çalışan kirpinin şaşkın hallerini görüntüledi.


Yüksekova ilçesinin Orman Mahallesi’nde yaşayan Ümit Bartın, karın üzerinde ilerlemekte güçlük çeken kirpiyi kayıt altında aldı. Kirpinin o hallerini kayıt altına aldığını belirten Ümit Bartın; ayakları kara bata çıka ilerlemeye çalışan bir kirpi görünce çok şaşırdım. Normalde 4 ile 6 ay arasında kış uykusuna yatan kirpiler, nisan ayı ortalarında ortaya çıkıyorlar. Ama bu kirpi daha yerde karlar varken herhalde yazla kışı karıştırdı diye ortaya çıktı. Kirpinin o halini görünce hem şaşırdım hem de o tatlı halini görünce bir mutluluk sardı beni ve hemen kayda almaya başladım” dedi.



Kış uykusundan uyanan kirpi kar üzerinde yolunu şaşırdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir’den ‘Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Hazırlığı’ semineri Kayseri Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Hazırlığı konulu seminer düzenlendi. Kamu kurum kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile iş birliği içerisinde çeşitli konularda eğitimler düzenleyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı gerekli hazırlıklar ve tedbirler kapsamında da eğitim ve seminerlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, kentte yaşayan tüm vatandaşların afetlere karşı bilinç düzeyini arttırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı, engelli bireyleri de unutmadı. Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Hazırlığı konulu seminer düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen seminere Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın, seminer konuşmacısı Prof. Dr. Onur Kurt, Büyükşehir Belediyesi personelleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar katıldı. Katılımcıların, engelli bireylere afet hazırlığı nedir, nasıl yapılır, aşamaları nelerdir, bir engelli bireyin afete hazırlanması için neler yapması gerekir gibi konularında fayda saylayabilecekleri bilgi, beceri ve donanımı kazanmaları hedeflenen seminerde, Prof. Dr. Onur Kurt katılımcılara önemli bilgiler verdi. Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı’nca düzenlenen eğitim ile seminere katılan personellerin bir engelli vatandaş ile buluşarak afet hazırlığı yapması planlanıyor.