GENEL - 13 Ekim 2017 Cuma 15:07

Isparta’ya Adanmış Hayatlar, Başdeğirmen için hazırlandı

A
A
A
Isparta’ya Adanmış Hayatlar, Başdeğirmen için hazırlandı

SDÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo-Televizyon Programcılığı Bölümünce hazırlanan “Isparta’ya Adanmış Hayatlar” belgeseli bu yıl Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen için hazırlandı.

SDÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo-Televizyon Programcılığı Bölümünce hazırlanan “Isparta’ya Adanmış Hayatlar” belgeseli bu yıl Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen için hazırlandı. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen belgesel gösteriminde Proje Sorumlusu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Zafer Çağlar, “Üreten bir üniversitenin, üreten bir meslek yüksekokulunun sosyal sorumluluk projelerinden birisi olan “Isparta’ya Adanmış Hayatlar Belgeseli”nin altıncısını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar 14 önemli şahsiyetin belgeselini sizlerle buluşturduk. Bugünde ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in hayat hikayesini sizlere aktaracağız. Yoğun emekler sonucunda hazırladığımız belgeselin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


Çok Özel Bir Belgesel


Açılış konuşmasının ardından “Isparta’ya Adanmış Hayatlar, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen Belgeseli” gösterime sunuldu. Katılımcıların büyük beğenisini toplayan belgesel, Şükrü Başdeğirmen ile eşi Şadiye Başdeğirmen’e duygusal anlar yaşattı. Başdeğirmen, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencilerince hazırlanan belgeselin çok özel olduğunu vurgulayarak katılımcılara, “Allah, sizlere de bu duyguları yaşamayı nasip etsin. Anne ve babam bizlere çok güzel şeyler öğrettiler. Eşiniz, çocuklarınız, aileniz hayatınızdaki en önemli varlık. Onların değerini bilelim” dedi. Yaşanan her şeyin insana bir şeyler öğrettiğini söyleyen Şadiye Başdeğirmen de, “Biz bugüne kadar birbirimizin her şeyi olmayı başardık. Güzel anılar biriktirdik, biriktirmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.


SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan da “Üniversitelerin en önemli görevlerinden birisi çevresinde gizli kalmış değerleri açığa çıkarmak ve mevcut değerleri de en iyi şekilde tanıtmaktır. Belgeselin hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.