Yerel Haberler
İstanbul
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 23:41 Kadıköy’de metruk binanın çatısı alev alev yandı Kadıköy’de yıkılacağı için boşaltılan 5 katlı binanın çatısında yangın çıktı. Yangın, Kadıköy ilçesi Osmanağa Mahallesi Teyfik Gelenbe Sokak’ta saat 21.30’ta yaşandı. İddiaya göre, kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılacağı için boşaltılan 5 katlı binada madde bağımlıları yangına neden oldu. Alevler bir anda büyüyerek tüm çatıyı sardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alev topuna dönen çatıyı yaklaşık 1 saat süren uğraşlar sonunda söndürmeyi başardı. Esnaf Yavuz Özkaya, "Burada bir sürü bina yıkılıyor. Bir tek burası değil, burada var, yukarıda var, her yerde yıkılacak. Boş niye bekletiliyor? Bakın şu anda benim aracım tam önünde. Yani herhangi bir şey olsa, bir can kaybı olsa nasıl olacak? Yani mümkün değil, böyle bir kanun olmaz. İçi boşaldı, hemen yıkacaklar. Giriyor tinerciler, giriyor başıboş insanlar yakıyor. Yan binaya sıçrasa orada insanlara bir şey olsa ne olacak? Kadıköy’ün göbeği burası. Burada ilgililer gelip hiçbiri mi ilgilenmiyor? Yani burada gelip de bu kadar insanların yaşadığı bir yerde böyle etrafını bir demir çevirip, sadece demirle kapatıp sorun çözüldü mü oluyor yani?" dedi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 23:37 Kadıköy’de metruk bina alev alev yandı Kadıköy’de yıkılmak için boşaltılan 5 katlı binanın çatısı, madde bağımlıları tarafından ateşe verildi. Yangında ölen veya yaralanan olmazken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın, Kadıköy İlçesi, Osmanağa Mahallesi, Teyfik Gelenbe sokak üzerinde saat 21.30’ta yaşandı. İddiaya göre, daha önce kentsel dönüşüm için boşaltılan 5 katlı bina, madde bağımlıları tarafından ateşe verildi. Yangın bir anda büyüyerek tüm çatıyı sardı. Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Çevredeki vatandaşlar tarafından itfaiye ekiplerine haber verildi. Durumum bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri alev topuna dönen çatıyı yaklaşık 1 saat uğraşlar sonunda söndürmeyi başardı. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Esnaf Yavuz Özkaya, "Burada bir sürü bina yıkılıyor. Bir tek burası değil, burada var, yukarıda var, her yerde yıkılacak. Boş niye bekletiliyor? Bakın şu anda benim aracım tam önünde. Yani herhangi bir şey olsa, bir can kaybı olsa nasıl olacak burada bu durum? Yani mümkün değil. Böyle bir kanun olmaz. Boşaltıldı. Içi boşaldı, hemen yıkacaklar. Yani giriyor tinerciler. Giriyor başıboş insanlar, yakıyor. Yan binaya sıçrasa orada insanlara bir şey olsa ne olacak? Kadıköy’ün göbeği burası. Burada ilgililer gelip hiçbiri mi ilgilenmiyor? Yani burada gelip de bu kadar insanların yaşadığı bir yerde böyle etrafını bir demir çevirip, sadece demirle kapatıp sorun çözüldü mü oluyor yani?" dedi.
Banu Parlak, Dilan ve Engin Polat hakkındaki şikayetinden vazgeçti
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 18:04 Banu Parlak, Dilan ve Engin Polat hakkındaki şikayetinden vazgeçti Bahçeşehir’de bulunan güzellik merkezinin kurşunlanmasıyla ilgili Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında şikayetçi olan Banu Parlak şikayetinden vazgeçti. Parlak olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dilan ve ailesinin böyle bir eylemde bulunmayacağına kanaat getirdim. Bu nedenle de kendileri hakkında şikayetten vazgeçtim. Umarım adalet yerini bulur. Şunu da belirtmek isterim Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat benim şikayetimden bir gün dahi içeride yatmadı” ifadelerini kullandı. Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı’nda bulunan sosyal medya fenomeni Banu Parlak’a ait güzellik merkezi 1 Ekim 2023 günü saat 02.00 ve 04.30 sıralarında motosikletli şüphelilerce kurşunlanmıştı. Olaya ilişkin hazırlanan iddianame kapsamında Dilan, Engin ve Sezgin Polat’ın ‘azmettirme’ suçundan cezalandırılması istenen davanın ilk duruşması 25 Nisan günü Küçükçekmece Adliyesi’nde görülmüştü. Banu Parlak duruşmanın görülmesinden yaklaşık 1 ay sonra şikayetinden vazgeçti. Parlak sosyal medya hesabından olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yaşamış olduğum korkunç olay sonrasında eski arkadaşım Dilan Polat ve ailesi ile aynı dönemde zorlu süreçlerden geçmemiz sebebiyle görüşme sağlayamamıştık. Yakın süreçte aile ortamında bir araya geldik ve yaşadığımız zorlukları birbirimize anlattık. Nilda‘nın bana ‘Banu abla annem senin kurşunlandı gün çok ağladı’ demesi üzerine dosya benim için kapanmıştır. Ben bu zamana kadar karşımda muhatap bulamıyordum, avukatım ile yapmış olduğumuz durum değerlendirmesi sonucu olayı direkt şahısların kendisinden dinlememiz gerektiği kanısına vardık. Avukatım sayesinde sonunda bana durumu net izah edebilecek bir muhatap buldum. Durumu detaylı olarak dinledim. Dilan ve ailesinin böyle bir eylemde bulunmayacağına kanaat getirdim. Bu nedenle de kendileri hakkında şikayetten vazgeçtim. Umarım adalet yerini bulur. Şunu da belirtmek isterim Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat benim şikayetimden bir gün dahi içeride yatmadı. Benim dosyam da verilen tutuklama kararı hiç infaz edilmedi. Bu zamana kadar olan tutukluluk sebepleri mali dosyadır. Tutuklulukların sebebi asla ben olmadım” dedi.
Süheyl Batum: “Galatasaray stadyumu, 20-30 kişi toplanarak basılabilecek bir yer değildir”
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 17:30 Süheyl Batum: “Galatasaray stadyumu, 20-30 kişi toplanarak basılabilecek bir yer değildir” Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Süheyl Batum’un da aralarında bulunduğu 10 kişi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç hakkında suç duyurusunda bulundu. Sarı-kırmızılı camianın sahipsiz olmadığını vurgulayan Batum, “Galatasaray, 20-30 kişi toplanarak stadyumu basılabilecek bir yer değildir” dedi. Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Süheyl Batum’un da aralarında bulunduğu 10 kişi, dün oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan olaylar sonrası bugün Çağlayan Adliyesi’ne gidererek Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Batum, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda dün hepimizi çok büyük üzüntüye sevk eden olaylar oldu. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bir maç yapıldı. Bu maçlar yıllardır yapılır. Ve bir kazanan bir de kaybeden olur. Şampiyonluklar alınır, şampiyonluklar verilir. Bunlar önemli değildir. Ama maçtan sonra yapılanların Galatasaray Spor Kulübü ve camiasının unutması mümkün değildir” diye konuştu. “Galatasaray asla sahipsiz değildir” Yaşananların kabul edilemez olduğunu dile getiren Süheyl Batum, “Fenerbahçe Kulübü’nün Başkanı, camiamızın kurucu başkanı Ali Sami Yen’in adını taşıyan statta bizim genel sekreterimizi açıkça tehdit etmiş, parmağını sallayarak “Git buradan, yoksa dayak yersin” demiş. Bu konuşmanın üzerine gitmeyen stat görevlisinin linç edilmesini izlemiş daha sonrasında eski bir yöneticinin arkadan inanılmaz yumruklarına maruz kalmıştır. Bu durum kesinlikle kabul edilebilir bir olgu değildir. Bunu açıklıkla söyleyeceğiz. Hiç kimsenin bankadaki bol sıfırlı paraları, Galatasaray’a laf söyleme hakkını ve cüretini vermez. Türkiye’nin en zengin insanın sadece torunu olmak Galatasaray’a bu denli ağır hareketlerde bulunmayı haklı göstermez. Hiç kimse Galatasaray camiasına hırsızlar, şerefsizler gibi değerlendirmelerde bulunamaz. Biz bu lafları ve davranışları, Ali Koç’a ve orada bulunanlara iade ediyoruz. Ama bu yeterli değil. Türkiye eğer bir hukuk devletiyse bu yapılanların ceza kanununda karşılığı vardır. Bu katlanılabilecek bir şey değildir. Savcıya geldik ve gerekli suç duyurusunda bulunduk. Bundan sonrası ilk aşamada devletin ve hukukun görevidir. Bunların mutlaka takipçisi olacağız. Çünkü bizim aynı şekilde davranmamız düşünülemez. Ama devletin üzerine düşen görevi mutlaka yapması gerekir. Daha öncede söylemiştik. Galatasaray asla sahipsiz değildir. Galatasaray stadyumu, 20-30 kişi toplanarak basılabilecek bir yer değildir. Hiç kimsenin bunu yapamayacağını açıkça ortaya koyacağız. Galatasaray, dokunulabilecek bir kulüp değildir. 500 yıllık eğitim kurumlarına dayanan bir camia olma özelliğini kimsenin değiştirme hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.