ASAYİŞ - 27 Nisan 2024 Cumartesi 13:25

Kağıthane’de korkutan iş yeri yangını: Tekstil makineleri alev aldı

A
A
A
Kağıthane’de korkutan iş yeri yangını: Tekstil makineleri alev aldı

Kağıthane’de üç katlı iş yerinin ikinci katında yer alan tekstil makinelerinin alev almasından dolayı yangın çıktı. Yangın nedeniyle binada bulunan vatandaşların kendilerini bina dışına atmasıyla yaralanan olmazken, yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.


Yangın, saat 11.00 sıralarında Kağıthane Hürriyet Mahallesi Dr. Cemil Bengü üzerinde bulunan 3 katlı iş yerinin ikinci katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tekstil iş yerinde bulunan makinelerden henüz bilinmeyen bir nedenle dumanlar yükselerek yanmaya başladı. Binanın siyah dumanlarla kaplanması nedeniyle çalışanlar ve üst katta bulunan vatandaşlar kendilerini dışarıya attı. Çalışanların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekibi alevlere müdahale ederek yangını kontrol altına aldı.


Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.



Kağıthane’de korkutan iş yeri yangını: Tekstil makineleri alev aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Erdemir Mühendislik, AISTech Fuarı’na ilk kez katıldı OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çelik ve teknoloji fuarı AISTech’e katıldı. 2001 yılından beri deneyimli ve uzman mühendisleri ile hizmet sunan şirket, fuardaki standında dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırladı. Demir-çelik sektörüne mühendislik çözümleri sunan Erdemir Mühendislik, 6-9 Mayıs tarihleri arasında ABD’nin Columbus kentinde düzenlenen AISTech Fuarı’na bu yıl ilk kez katıldı. Tüm ana mühendislik disiplinlerini bünyesinde barındıran şirket, fuarda; proje yönetimi, tasarım, satın alma, sözleşme yönetimi ve süpervizörlük gibi fizibilite çalışmalarından tesisin devreye alınmasına kadar geçen süreçte sunduğu yenilikçi çözüm önerilerini tanıttı. 70’i aşkın ülkeden 16 bin 600 üyeye sahip Demir Çelik Teknolojileri Derneği (AIST) tarafından organize edilen etkinlik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çelik teknoloji konferansı ve fuarı olma özelliğini taşıyor. İnovatif çözümler sunuyor Yapılan açıklamaya göre, 2001 yılından bu yana deneyimli ve uzman mühendisleri ile müşterilerine hizmet sunan şirket, değer oluşturan projeler üretmek, nitelikli ve inovatif çözümler geliştirmek hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor. 2020 yılında Erdemir Mühendislik bünyesinde kurulan Ereğli ve İskenderun Tasarım Merkezleri’nde bulunan yaklaşık 200 mühendis, tasarımcı ve teknisyenin çalışmaları ile toplam 48 tasarım projesi, 30’a yakın patent ve faydalı model başvurusu gerçekleştirildi. Yetkin mühendis ve tasarımcıları ile faaliyet gösteren Tasarım Merkezleri’nde; projelerin tüm mimari, inşaat, borulama, mekanik, elektrik, otomasyon ve enstrümantasyon tasarımları yapılıyor. Erdemir Mühendislik Tasarım Merkezleri, yatırımların hayata geçirilmesinin yanı sıra Türkiye’de mühendisliğin endüstriyel tasarım alanında gelişimini de destekliyor. Türkiye’nin önde gelen çelik üreticilerinden Erdemir ve İsdemir’e tasarım çalışmalarının yanı sıra fizibilite, proje yönetimi, satın alma, sözleşme yönetimi ve süpervizörlük hizmeti sunan şirket, birçok başarılı projeye imza attı. Şirketin öne çıkan çalışmaları arasında; Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi, 2. Yüksek Fırın Zübeyde, 60 MW Yeni Turbo Jeneratör, Çelikhane Konvertör Modernizasyonu, 1. Slab Fırını Modernizasyonu, Levha Haddehanesi Housing Sisteminin Yenilenmesi, Yerli Soğuk Dilme Yatırımı, 6. Buhar Kazanı ve 3. Kok Bataryası yer alıyor.
Kars Kars’ta hayırsever iş kadınından öğrencilere destek Karslı hayırsever iş kadını Selma Kılıç, babasının doğup büyüdüğü Günindi köyündeki İlkokul ve Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Kars’ta çok sayıda okula kırtasiye malzemesi ve giyim desteğinde bulunan hayırsever iş kadını Selma Kılıç, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğiyle Kağızman’a bağlı Günindi köyü İlkokul ve Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilere, kırtasiye malzemesi ve ikramlık desteğinde bulundu. Kağızman Gençlik Merkezi’nde görevli öğrenciler de palyaço kıyafeti giyerek öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı. Yüzleri boyanan öğrenciler müzikler eşliğinde gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Suat Güner ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Alaaddin Karagöl ile birlikte malzemeleri öğrencilere dağıtan Kılıç, “Bugün kendi köyümün çocuklarıyla olmak, burada nefes almak gurur verici ve çok güzel bir şey. Babam kokuyor burası, babamın doğduğu topraklardır. Ben öğrencinin kalemi altın bile olsa öğrencinin yanında olma taraftarıyım. Bütün hayırseverlerin, durumu iyi olan insanların da öğrencilerimizin yanında olması gerektiğini belirtmek istiyorum. Gerçekten ihtiyacı olan çok öğrencimiz var” dedi. Etkinlik ikramlıkların dağıtılması ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.