GÜNDEM - 29 Mart 2024 Cuma 13:25

Murat Kurum, Selçuk Bayraktar’la bir araya geldi

A
A
A
Murat Kurum, Selçuk Bayraktar’la bir araya geldi

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Milli Teknoloji Hamlesinin öncüsü Baykar’ın ana yerleşkesi olan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’ni ziyaret etti. Kurum, “Böylesi güzide kuruluşlarımızla, İstanbul’u ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Sizlerle birlikte geleceğimizi inşa edeceğiz” dedi.


AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Milli Teknoloji Hamlesinin öncüsü Baykar’ın ana yerleşkesi olan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’ni ziyaret etti. Murat Kurum ziyaretine, merhum Özdemir Bayraktar’ın eşi, Selçuk Bayraktar’ın annesi Canan Bayraktar’ın elini öperek başladı. Kurum, ardından ilk kez görüntülenen Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’nin 200 bin metrekare üzerine kurulu kampüsünü gezdi, AR-GE, üretim, mekanik ve elektronik entegrasyon süreçleri ile ilgili bilgi aldı. Murat Kurum, BAYKAR’ın uzay alanındaki faaliyetlerini üstlenen Fergani şirketinde de inceleme yaptı. Selçuk Bayraktar, burada Kurum’a, BAYKAR’ın öz kaynaklarıyla geliştirdiği alçak yörünge uyduları ve yörünge transfer aracı projesini anlattı.



“Öncelikle ‘İsrafı bitirdik’ deyip, israf edip tabelalara 500 milyon lira harcamayacağız”


BAYKAR çalışanlarıyla da bir araya gelen Kurum, İstanbul’a dair soruları yanıtladı. Bir BAYKAR çalışanının, “İsrafları azaltmak gerekiyor. Buna yönelik planlarınız nedir?” sorusuna, Kurum, “Öncelikle ‘İsrafı bitirdik’ deyip, israf edip tabelalara 500 milyon lira harcamayacağız. Veya seçimi kazandıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, böylesi güzide kurumlarımızla, kuruluşlarımızla, anlayışımızla; hem İstanbul’umuzu hem de ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayal ettiği o muasır medeniyetler seviyesine sizlerle birlikte çıkaracağız. Bizim de hayalimiz bu” cevabını verdi.



“Tam bir proje insanı bizler gibi”


BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da söyleşi esnasında, Murat Kurum’la geçtiğimiz yıl asrın felaketinden hemen sonra tanıştıklarını anlattı. Bayraktar, Kurum’un o dönemde kentsel dönüşüm projelerinde kendilerine yardımcı olduklarını söyleyerek, “Murat Bey’le tanışmamız 6 Şubat deprem dönemine dayanıyor. Deprem bölgesinde inşa edeceğimiz bin 12 konutun inşası maksadıyla ulaşmamız gerekmişti. Kendisi tabii o dönemde en zor şartlarda arazide seferber olmuştu. Biz de o vesileyle tanımış olduk. Murat Bey de bizler gibi bir mühendis. Murat ağabeyimiz bir anlamda, bir mühendis ağabeyimiz bizler gibi. Tabii tanıdıkça ben kendisini, mühendis olarak zihni dünyamızın da ne kadar benzediğini görmüş olduk.” dedi. Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kurum’un çalışmalarına bizzat şahit olduğunu söyleyerek, “Tam bir proje insanı bizler gibi. Bizler, nasıl Kızılelma’yı yapıyorsak, o da yurdun dört bir köşesinde ki özellikle o dönemde, milletimizin en fazla ihtiyaç duyduğu o dönemde, asrın felaketi denilen o dönemde, gecesini gündüzüne, dişini tırnağına takıp çalışmışlığına şahit olduk” ifadelerini kullandı.



Kurum BAYKAR ekibiyle iftar yaptı


Murat Kurum söyleşinin ardından, BAYKAR ekibiyle iftar yaptı. Kurum, BAYKAR’ın ‘Milli Savunma Hamlesi’ni gerçekleştiren mühendislerine atfen, “Geleceğimizi sizlerle birlikte inşa edeceğiz” dedi. Murat Kurum’a BAYKAR ziyaretinde, oğlu Mehmet Kurum da eşlik etti.



Murat Kurum, Selçuk Bayraktar’la bir araya geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-