YEREL HABERLER - 25 Mayıs 2017 Perşembe 13:25

Ramazan, Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde dolu dolu geçecek

A
A
A
Ramazan, Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde dolu dolu geçecek

On bir ayın sultanı Ramazan, Beylikdüzü’nde tüm maneviyatı ile yaşanacak.

On bir ayın sultanı Ramazan, Beylikdüzü’nde tüm maneviyatı ile yaşanacak. Bu sene Ramazan etkinliklerini, İstanbul’un en büyük kent parklarından biri olan Yaşam Vadisi’ne taşıyan Beylikdüzü Belediyesi, vatandaşlar için Ramazan boyu sürecek bir akış hazırladı. Her akşam Ramazan’ın maneviyatına uygun Türk Sanat Müziği konserleri ile Saat 21.00’da Yaşam Vadisi Sahnesi’nde başlayacak program; çeşitli dinletiler, söyleşiler, dini sohbetler, tiyatro ve gösterilerle gece boyu devam edecek.


Beylikdüzü’nde birlik ve beraberliği pekiştiren Ramazan akşamlarının yaşanmasına az bir süre kaldı. Beylikdüzü Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda açılışını yaptığı Yaşam Vadisi’nde gerçekleştireceği Ramazan programı için hazır. Yaşam Vadisi Sahnesi’nde 30 gün boyunca her akşam saatler 21.00’i gösterdiğinde Türk Sanat Müziği konserleri ile başlayacak program, birbirinden anlamlı ve keyifli etkinliklerle gece boyunca sürecek.



Sohbetler, dinletiler ve geleneksel gösteriler olacak


Saat 21.30’da ise Yaşam Vadisi’nde Bir Kalem Aranıyor, Postacı Po, 4 Mevsim, Sevgi Çemberi, Kayıp Renkler, Kuklaların Efendisi, Doğanın Çocukları isimli çocuk tiyatro oyunları sahnelenecek. Bağlama, Piyano, Keman dinletileri ile vatandaşlara huzurlu bir ortam sunacak olan Ramazan akşamlarında ayrıca orta oyunu, Hacivat ve Karagöz gibi geleneksel gösteriler de sahneye koyulacak. Geçen senelerde de halkın severek dinlediği Prof. Dr. Razaman Ayvallı, dini sohbetleri ile yine Beylikdüzü’nde olacak. Önemli tarihçi ve yazarlardan İskender Pala ve İlber Ortaylı da sahneye konuk olarak derin bir söyleşi gerçekleştirecekler.



On binlerce vatandaş yine bir araya gelecek


Her sene olduğu gibi bu yıl da Kadir Gecesi Hayırlı İftar Sofrası, on binlerce vatandaşın katılımı ile 21 Haziran Çarşamba Saat 21.00’de Adnan Kahveci Mahallesi Beylik Pazarı Alanı’nda gerçekleşecek. Pazar alanında ayrıca her Ramazan akşamı, Saat 21.00’de sinema gösterimi olacak. Babamın Kanatları, Maymunlar Cehennemi, Casuslar Köprüsü, Miraç, Geliş, Av Mevsimi, Nefes:Vatan Sağolsun, İçimdeki Ses gibi popüler yerli ve yabancı filmler, sinemaseverlerle buluşacak.



“Herkesi davet ediyorum”


Nice mübarek Ramazanları birlikte yaşamaya dilediğini ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kardeşlik, hoşgörü ve paylaşım ayı olan Ramazan’ın birlik ve beraberlik duyguları içinde geçmesi adına bu sene de tüm ilçemizi kucaklayan etkinlikleri, yeni açtığımız Yaşam Vadisi’ne taşıdık. Herkesi bu ortamı yaşamaya davet ediyorum. İnanıyorum ki bir arada olmanın gücü, Türkiye’mize en kuvvetli mesaj olacaktır” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla Büyükşehir, yol üstü otoparkı MUTTAŞ kanalıyla işletecek Muğla genelinde ilk uygulama başladığında tartışmalara neden olan yol üstü ücretli otopark uygulaması, ihaleyi alan firmanın sözleşmesinin bitmesinin ardından sözleşme yenilenmedi ve tekrar ihaleye çıkarılmadı. 31 Mart yerel seçimleri esnasında vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yol üstü otopark ihalesini sözleşme tamamladıktan sonra tekrar firmalar ile sözleşme yenilemeyeceklerini açıklayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu sözünü tutarak sözleşmesi sona eren yol üstü otopark uygulamasının yapıldığı tüm ilçelerde yeni bir ihale yapılmazken, firma ile de sözleşme yenilenmedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısında yol üstü otopark işletmesi ile ilgili gündem maddesinde Muğla genelinde ana caddeler üzerinde uygulanan yol üstü ücretli otopark uygulamasında yetki Muğla Büyükşehir Belediyesi iktisadi işletmesi MUTTAŞ’a devredildi. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısından sonra 13 İlçe Belediye Başkanı ile açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Daha önce yol üstü otoparklar ihale ile veriliyordu firmalara. Firmalar tarafından yol üstü otopark işletmesi sürdürülüyordu. Ancak seçim esnasında ve sonrasında vatandaşlarımız ile yaptığımız görüşmelerde halkımızın ve esnafımızın ekseriyet bölümünün bu uygulamadan rahatsız olduğunu tespit ettik. Şu anda firmaların ihale sözleşmeleri bitmişti. Onları yenilemedik ve yeniden ihaleye çıkmama kararı aldık. Bugün Muğla Büyükşehir Belediye Meclisimizin aldığı karar ile bu konunun Belediyemizin iştiraki MUTTAŞ tarafından yönetilmesi gerektiğini, yani Belediye tarafından bunun opere edilmesini kararlaştırdık. Bundan sonraki süreçte ilk planda belirlediğimiz belli noktalarda MUTTAŞ’ın istihdam edeceği personel ve makine araç gereç vasıtası ile vatandaşlarımızın kesinlikle rahatsız olmayacağı, belli bir sürenin ücret dışı bırakılacağı, aracı ile bankaya gelmiş, markete gelmiş o sürenin ücretsiz olarak değerlendirilmesi, o sürenin üzerinde o bölgedeki trafik güvenliğini, trafik düzenlemesini yapmak üzere belli bir oranda fiyatlandırılacağını buradan vatandaşlarımız ile paylaşmak istiyorum. Bu fiyatlandırma konusu da meclisimizin gündemine getirilecektir. Meclis üyelerimiz, Belediye başkanlarımız, bölgedeki esnaflarımız, esnaf odalarımız ve o bölgede yaşayan halkımızın da fikirlerini alacağız bu konuda. Şu anda yol üstü otopark işletmesi ile ilgili yetkiyi MUTTAŞ’a devrettik, ancak MUTTAŞ’ın bu yetkiyi kullanırken hangi yöntemi izleyeceği veya nasıl bir fiyatlandırma yapılacağı yine toplumsal mutabakat sağlanarak ortaya çıkacak. Ben vatandaşlarımızın bu konuda rahatsız olmayacağına eminim. Çünkü hem belediye istihdam oluşturacak burada, gençlerimize belli bir oranda istihdam sağlanacak hem de çok daha uygun fiyatlara hem trafik düzeni sağlanacak, hem de vatandaşlarımızın yararlanması sağlanacak” dedi.
Kayseri Büyükşehir’den Pınarbaşı’ya mahalle mahalle tarımsal hizmet Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Pınarbaşı ilçesinde 2024 yılının ilk 5 ayında mahalle mahalle saç sıvat, beton sıvat, arazi sulama ve hayvan içme suyu taleplerini yerine getirip, hizmetlerine aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, merkez mahallelerde olduğu kadar kırsal mahallelerde de yaşam konforunun artması ve merkez ile kırsal arasındaki farkın giderilmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor. İlçelerde vatandaşlara hizmet etmeye özen göstererek kırsalı adeta ihya eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çevre temizliğinden fidan dikimine, çocuk oyun grubu kurulumu, toprak dolgu ve tesfiye işlemleri ile spor aletleri ve kameriye taşımasına kadar pek çok konuda Pınarbaşı’da 2024 yılının ilk 5 ayında hizmetler gerçekleştirildi. Bu kapsamda ilçelerde çalışmalara devam eden Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı mahallelerinde hizmetleri sürdürüyor. Şabanlı, Pazarsu, Beserek, Uzunpınar, Saçlı, Taşoluk mahallelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından saç sıvat talepleri karşılandı ve diğer talepler de karşılanmaya devam ediyor. Pınarbaşı’da Artmak, Elmalı mahallerinde beton sıvat talepleri çalışmalar devam ediyor, talepler de sırayla karşılanıyor. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından Elmalı, Sacayağı, Kızıldere, Bahçecik, Büyükkömarmut, Gölcük, Taşlıoğlu, Taşlıgeçit, Kurttepe mahallelerindeki talepler yerinde tespit edildi ve çalışma listesine eklendi. Diğer muhtar taleplerinin de yerinde tespit çalışmaları devam ediyor.