YEREL HABERLER - 07 Aralık 2016 Çarşamba 16:20

Çeşme Marina’da gerçeğini aratmayan yangın tatbikatı

A
A
A
Çeşme Marina’da gerçeğini aratmayan yangın tatbikatı

İzmir’in Çeşme ilçesinde yapılan bir yangın tatbikatı gerçeği aratmazken, senaryo gereği yangın çıkan bir tekneye müdahale edildi.
Çeşme ilçesindeki Marinada, her sene olduğu gibi bu yılda yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Özellikle kış aylarında teknelerin bakım ve onarım işleri için yoğun olarak kullanılan çekek alanında, senaryo gereği yangın çıkan bir tekneye müdahale edildi. Senaryoya göre, yangın çıkan tekneye marina yangın hortumlarıyla yapılan ilk müdahalenin ardından, güvenlik ekibi de kalabalığın kontrolünü güvenlik şeritleri aracılığı ile sağladı. Çok kısa bir süre sonra tatbikata Çeşme İtfaiyesi de katıldı ve yangına müdahale etti. Ulusoy Çeşme Denizcilik İşletmesine ait römork da tatbikata denizde hazır olarak bekledi. Tatbikatı başarıyla gerçekleştiren Çeşme Marina personeli ve Çeşme İtfaiyesi yetkilileri tatbikatların devam edeceğini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep PDR’ye vizyon katan sempozyum Gaziantep Erdem Koleji’nde, bu yıl 5.si düzenlenen PDR Günleri kapsamında “Okullarda Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) Uygulamaları” konulu rehberlik sempozyumu gerçekleşti. 2024 vizyonu kapsamında okullarda görevli okul psikoloji danışmanlarının yeni bilimsel çalışmalardan haberdar etmek, kendilerini geliştirmeleri ve yenilemelerini sağlamak amacıyla Ev sahipliğini Erdem Koleji’nin yaptığı 5.’si düzenlenen ‘Erdemli PDR Günleri’ Sempozyumu Gaziantep Şahinbey ve Şehitkamil RAM Müdürlüğü’nün işbirliği ile Gaziantep Şahinbey Akkent Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yoğun katılım gerçekleşti Sempozyuma Gaziantep İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Özdemir ile Mustafa Tumay, Şahinbey RAM Müdürü Eşref Birişik, Şehitkâmil RAM Müdürü Ahmet Kaynak ve Şahinbey ve Şehitkâmil ilçesindeki okullarda görev yapan okul psikolojik danışmanları katıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği sempozyumunda konuşan Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, sempozyumun önemini anlatarak PDR alanında katılımcıların çok yönlü gelişimlerine destek olmayı amaçladıklarını iletti. Sempozyumda sunum ve uygulamalar yapıldı Sempozyumda ünlü akademisyen Prof. Dr. K. Fatih Yavuz, ‘Kabul ve Kararlılık Terapisi: Temel İlkeleri’ konusu hakkında sunum yaparak örnek uygulama gerçekleştirdi. Dr. Öğretim Üyesi Saadet Öztürk, ‘Sınav Kaygısında Kabul ve Kararlılık Terapisi’ hakkında eğitim vererek sınav öğrencileri yönelik ACT uygulamaları konusunda önemli bilgiler paylaştı. Program sonunda Klinik Psikolog Seher Cömertoğlu Yalçın, ‘Kabul ve Kararlılık Terapisi ve Şefkat’ hakkında katılımcılara bilgilendirme yaparak sempozyumda örnek seans uygulaması yaptı. Teşekkür plaketi verildi Sempozyum sonunda Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, Erdem Koleji Genel Müdür Yardımcısı Nevin Durdu Kalyoncu, Erdem Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Ökkeş Ünlükaya ve İlkokul Müdüresi Mürüvvet Yılmaz tarafından sempozyumda yer alan konuşmacılara ve RAM Müdürlerine teşekkür plaketi verildi.
Aydın Kuşadası’nda patili can dostlar artık hafta sonları da ziyaret edilebilecek Kuşadası Belediyesi tarafından yürütülen yenileme çalışmaları ile can dostlar ve ziyaretçiler için huzurlu bir yaşam alanına dönüştürülen Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, bundan böyle hafta sonlarında da ziyaret edilebilecek. Hayvansever Belediye Başkanı Ömer Günel’in girişimleri ile alt ve üstyapısı bütünüyle yenilenerek tedavileri ve nekahet evreleri süren hayvanların sağlıklı ve huzurlu bir ortamda konuk edilebilmeleri için gerekli tüm düzenlemelerin büyük bir özen ve estetik anlayışı ile yapıldığı Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, hafta sonlarında da ziyarete açıldı. Başta çocuklu aileler olmak üzere hayvansever kent sakinleri tarafından sıklıkla ziyaret edilen merkez, bundan böyle Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere haftanın 7 günü 11.00-16.00 saatleri arasında kapılarını ziyaretçilerine açmaya başladı. Yürütülen yenileme, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları ile estetik bir görünüme kavuşturulan merkez, keyifli ve renkli atmosferi ile de hayvan severlerin haftanın 7 günü rehabilite edilen kedi ve köpeklerle dilediğince vakit geçirmesine imkan sağlıyor. Kuşadası Belediyesi’nin resmi internet sitesinden 7/24 canlı olarak izlenebilen merkezin hafta sonlarında da ziyarete açılması hayvansever kent sakinleri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.
Denizli Denizli’den çıkıp 15 günde Balkanları motosikletle dolaşacaklar Denizli’de yaşayan iki arkadaş, motosikletleriyle balkan ülkeleri turuna çıktı. İki motosiklet tutkunu, 15 günde 7 bin kilometrelik rotayı takip ederek 10 Balkan ülkesini gezecek. Denizli’de yaşayan motosiklet tutkunları Gürcan Ekici ve Yalçın Ekin, 15 günlük Balkan ülkeleri turuna çıktı. Ekici ve Ekin, belirlenen 7 bin kilometrelik gezi parkurunda motosikletleriyle 10 Balkan ülkesini gezecek. İkili gece konaklamalarını da yanlarında götürdükleri çadırda yapacak. Sabah saatlerinde Denizli’den motosikletleriyle hareket eden Ekici ve Ekin, akşam saatlerinde Çanakkale’ye ulaşacak. Geceyi Çanakkale’de çadırda geçirecek olan iki motosiklet tutkunu Balkan turuna yarın başlayacak. Daha öncede ‘Sakin Motorcular’ olarak 10 motosiklet tutkunu ile Yunanistan turu yaptıklarını, yurt içinde de birçok bölgeye motosiklet turu düzenlediklerini anlatan Gürcan Ekici, "Her hafta sonu motorlarımız ile geziler düzenleyip farklı kültürler öğreniyoruz. Ege Bölgesi’nde gitmediğimiz şehir kalmadı. Bölge dışında da geziler yapıyoruz. Gittiğimiz bölgelerde çadırda kalıyoruz. Bugün başladığımız Güney Avrupa turumuzu iki motosikletle 15 gün olarak belirledik. Yaklaşık 7 bin kilometrelik belirlediğimiz güzergâhta Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Slovenya, İtalya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan’ı ziyaret edeceğiz, tarihi ve turistlik bölgeleri gezeceğiz. Motosikletlerle yapılan turlarda her zaman olduğu gibi kurallara mutlaka uyulması gerekiyor. Çok dikkatli olmamız şart" dedi.