DÜNYA - 19 Ocak 2023 Perşembe 23:20

Meksika’da 25 kişinin katiline 797 yıl hapis

A
A
A
Meksika’da 25 kişinin katiline 797 yıl hapis

Meksika’da 2020 yılında bir rehabilitasyon merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 25 kişiyi öldüren zanlı Jesus Emanuel'e 797 yıl hapis cezası verildi.

Meksika'nın Guanajuato eyaletinin Irapuato şehrindeki bir rehabilitasyon merkezine 1 Temmuz 2020'de düzenlenen ve 27 kişinin ölümü, 7 kişinin ise yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırının faillerinden biri olduğu tespit edilen Jesus Emanuel mahkemeye çıkarıldı. Guanajuato Eyaleti Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, cinayetin zanlılarından biri olan El Jordan lakaplı Jesus Emanuel’in 797 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi. Emanuel’in saldırıda hayatını kaybedenlerden 25’inin katili olduğu ve 5 kişiyi de yaraladığı tespit edildi. Davadan sorumlu yargıç, zanlıya her bir cinayet için 29 yıl ve her bir yaralama için ise 14 yılın üzerinde ceza verdi.

Eyalet tarihindeki en yüksek ceza

Bölgede faaliyet gösteren Santa Rosa de Lima karteli üyesi olduğu belirlenen Emanuel, diğer 2 arkadaşı ile 1 Temmuz 2020'de, Francisco adlı bir adamı aramak için girdikleri rehabilitasyon merkezinde adamı bulamayınca içerdeki görevlilere ve hastalara ateş açmış, 27 kişiyi öldürmüş ve 7 kişiyi yaralamıştı. Yaşanan olay Guanajuato eyaletindeki en kanlı eylem olarak tarihe geçerken, zanlıya verilen ceza da eyalet tarihindeki en yüksek ceza oldu.

Saim Sevinç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de PKK’ya darbe Balıkesir’de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda silahlı terör örgütüne üye olma suçundan bir kişi ile sosyal medyadan terör propagandası yapan 5 şüpheli yakalandı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri koordine içerisinde PKK/KCK ve PYD/ YPG terör örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirdi. Ekipler tarafından gerçekleştirilen PKK/KCK terör örgütünün Suriye’deki uzantısı olan PYD/YPG terör örgütü içerisinde silahlı olarak faaliyet yürüttüğü ve Balıkesir’de ikamet ettiği tespit edilen bir şüpheli şahsa Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan. PKK/KCK-PYD/YPG Terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda, sosyal medya sitelerinde terör örgütünün faaliyetlerini meşru gösteren övücü/sahiplenici mahiyette paylaşımlar yapan ve Balıkesir’de ikamet ettiği tespit edilen 4 şüpheli şahsa ’Terör Örgütü Propagandası Yapmak’ suçundan, bugün sabah 06.30 sularında eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 5 şüpheli yakalandı. Ayrıca adreslerde yapılan arama çalışmalarında Türkiye’ye kaçak yollardan girdiği tespit edilen 16 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.
İstanbul Okul müdürünün öldürülmesine meslektaşlarından tepki Meslektaşları, okul müdürü İbrahim Oktugan’ın öldürülmesine okulda yaptıkları açıklamayla tepki gösterdi. Eyüpsultan Alibeyköy’de bulunan Final Anadolu Lisesinde 5 ay önce okuldan atılan Iraklı öğrencisinin silahlı saldırısı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan okul müdürü İbrahim Oktugan hayatını kaybetmişti. 74 yaşındaki eğitimci İbrahim Oktugan’ın hayatını kaybetmesinin ardından çalıştığı okulda Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanlığı basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında konuşan İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Mahmut Akay, "Eğitime ve eğitimciye saygıyı esas alan bir medeniyetin varisi olan ülkemizde geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilere yönelik saldırılar, tedbir alınmadığı için artarak devam etmektedir. Eğitim ve şiddeti aynı cümle içerisinde kullanmak bile bizi derinden yaralamaktadır. Şu bilinmelidir ki; eğitime ve öğretmene yapılan her kötülük geleceğimizin erozyonudur. Dünkü saldırıyı da kamu çalışanlarına yönelik bütün şiddet eylemlerini de kınıyor ve lanetliyoruz. Okullar yol geçen hanı değildir. Kaba kuvvetle problem çözülecek yerler değildir. Eğitimciler her fırsatta itilip katılacak insanlar değildir. Hukuk sistemimiz eğitimcileri ve bütün kamu çalışanlarını güvenceye alacak caydırıcı tedbirleri almalı, haklının, mağdurun, saldırıya uğrayanın yanında olmalı, ’Yaparım yanıma kar kalır’ düşüncesini yıkmalı, saldırganlara gereken cezayı vermelidir" dedi.