GENEL - 18 Ekim 2018 Perşembe 20:33

Ürkmezer, milletvekillerine projeleri hakkında bilgiler verdi

A
A
A
Ürkmezer, milletvekillerine projeleri hakkında bilgiler verdi

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, 27. Dönem Karabük Ak Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş ve CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ile TBMM’de bir araya gelerek projeleri hakkında bilgiler verdi.


Milletvekillerine hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, Safranbolu’da gerçekleştirilen çalışmalar ve hayata geçirilen projeler hakkında bilgiler verdiğini kaydeden Ürkmezer, “Yaklaşık 17 aydır devletimizin verdiği yetki çerçevesinde yürüttüğüm Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı görevim süresi zarfında Osmanlı’nın mirası olan Safranbolu’muzda gerçekleştirdiğimiz ve ileriye yönelik projelerimiz hakkında bilgiler verdim. Kendileri ile yapılabilecekler hakkında da istişare yapma önerilerinden faydalanma imkanı buldum. Sağ olsunlar her daim olduğu gibi yine desteklerini esirgemeyeceklerini bizlere ilettiler. Ben bir kez daha yakın ilgi ve alakalarından, Safranbolu’muzda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda verdikleri desteklerden dolayı Milletvekillerimiz Sayın Cumhur Ünal, Niyazi Güneş ve Hüseyin Avni Aksoy’a teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de emekliler yazı ’Bahar Şenliği’ ile karşıladı Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren emekli evleri, 2024 yazını ‘Bahar Şenliği’ ile karşıladı. Birbirinden farklı sosyal ve kültürel etkinlikler, geziler, turlar ve piknik programlarıyla ikinci baharlarını Büyükşehir Belediyesi sayesinde dolu dolu yaşayan yaş almışlar, verilen konserle yaza ‘merhaba’ dedi. Yenişehir Emekli Evi’nin bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Yenişehir’in yanı sıra Mezitli ve Toroslar Halkkent Emekli Evi üyeleri de katıldı. Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından verilen konserle eğlenen yaş almışlar, oyunlar ve danslarla yazı karşıladı. Hiçbir etkinliği kaçırmayan ve oldukça yoğun katılım gösteren emekliler, birbirleriyle kaynaşırken aynı zamanda keyifli vakit geçirdi. “Üyelerimizin memnuniyetlerini yüzlerinden anlıyoruz” Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Suzan Dönmezler, etkinlik hakkında bilgi vererek, “Yenişehir Emekli Evimizde Mezitli, Yenişehir ve Toroslar Emekli Evi üyelerimize bahar şenliği kapsamında keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla bir etkinliğimiz var. Emekli Evi üyelerimiz gayet keyifli ve eğlenceli vakit geçiriyorlar. Gayet memnun olduklarını yüzlerinden anlıyoruz” dedi.. “Emekli Evi gerçekten çok güzel ve başarılı işler yapıyor” ‘Bahar Şenliği’ kapsamında doyasıya eğlenen Yenişehir Emekli Evi üyelerinden Nurgül Antmen, yapılan organizasyon için teşekkürlerini ileterek, “Yapılan tüm etkinlikler birbirinden güzel. Hepsinden çok mutlu oluyoruz. Ortam çok güzel. Farklı etkinliklere de gelip katıldığım oldu. Kolon kanseri ile ilgili bir program vardı. Ona katıldım ve anlatım güzeldi, bizim anlayacağımız dildendi. O etkinlikten de güzelce faydalandık. Bize çok yararlı bir etkinlikti. Haftada bir de çarşamba günleri burada müzik var. Zaman zaman da onları izlemeye geliyorum ve o da çok güzel. Arada da spora katılıyorum, o da güzel. Emekli Evi gerçekten çok güzel ve başarılı işler yapıyor” diye konuştu. “Bahar Şenliği çok güzel geçti” Yenişehir Emekli Evi üyelerinden Harika Yeldağ ise eğlencenin çok güzel olduğunu anlatarak, “Vahap Beye çok teşekkür ediyoruz, çok memnunuz ve çok güzel bir eğlence. Bahar Şenliği çok güzel geçti. Her zaman katılmak istiyorum ve katılacağım da” ifadelerini kullandı.
Düzce Genç moda ve tasarımcılara destek Türk modasını dünya platformlarına taşımak, genç moda tasarımcılarına destek olmak ve ülkemiz gençliğinin üretkenliğini arttırmak konusunda önemli bir görev üstlenen Bursa Fashion Week (BFW) etkinliği ile bu yolda emin adımlarla yürümeye devam ediyor. Eğitim ve İş dünyasını bir araya getiren bu önemli organizasyonda; Düzce Üniversitesi ve Bursa Fashion Week Komisyonu, Moda Tasarım öğrencilerini teşvik ederek önemli bir iş birliğine imza atıyor. BFW etkinliği, Avrupa Birliği Projeleri Tekstil Komisyonu içerisinde yer alan bir organizasyon. Bu yıl 7.’si düzenlenecek olan Bursa Fashion Week-7 “DÜŞ’ÜN TASARIMI” Yarışması ön elemeleri Tasarımcı Erol Albayrak başkanlığında gerçekleştirildi. Jüri üyesi olarak Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Filiz Dursun ve Moda Tasarımı Program Koordinatörü Öğretim Gör. Çiğdem Dursun da görev aldı. Moda Tasarım Programı öğrenci ve akademisyenlerinin Ekim 2024’te yapılacak finale katılım sağlayacakları “DÜŞ’ün TASARIMI” temalı yarışmada, Düzce Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım 2. sınıf öğrencisi Yağmur Yıldız, finalistler arasında yer alma başarısı gösterdi. Daha önce gerçekleşen 6. BFW etkinliğinde, Düzce Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programı öğrencisi finale kalarak Düzce Üniversitesi’ni başarıyla temsil etmişti.
Ordu 70 kişilik otobüsün Ayşegül kaptanı Ordu’da Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüsünde şoförlük yapan 3 çocuk annesi Ayşegül Kurt, bu meslekte ildeki tek kadın olarak görev yapıyor. 8,5 metre uzunluğunda ve 70 kişi kapasiteli otobüsü kullanan Ayşegül Kurt, yolcular ve meslektaşlarından da tam destek alıyor. Geçen yıllarda İstanbul’dan memleketi Ordu’ya gelen ve servis şoförlüğü yapan evli ve 3 çocuk annesi Ayşegül Kurt (47), bir arkadaşının tavsiyesi üzerine dolmuş şoförü olmaya karar verdi. Önceden de olan tecrübesi ile direksiyonun başına geçen Kurt, 8,5 metre uzunluğunda ve 70 yolcu kapasitesine sahip Ordu Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüsü 1. etapta şoför olarak göreve başladı. Yaklaşık 2 haftadır 52 numaralı otobüsü kullanan kadın kaptan, meslektaşları ile yolcuların kendisine destek verdiğini belirtiyor. “Çocukluktan bu yana hevesti” Büyük araç kullanmayı çok sevdiğini, geçmişte de farklı araçlar kullandığını söyleyen Ayşegül Kurt, “Çocukluktan gelen bir heves. 15 gün önce bu mesleğe başladım, ilk defa görenler şaşırıyor ve tebrik ediyorlar. Genel olarak iyi gidiyor, ilk kez bu meslekte Ordu’da kadın görüldüğü için tebrik ediyorlar. Şoför arkadaşlar da gayet yardımcı oluyor, şu an için iyi gidiyor” diye konuştu. “Büyük sorumluluk üstleniyoruz” Trafikte bu araçları kullanmanın zor olduğuna, bir de yolcu sayısı fazla olunca daha çok dikkatli olunması gerektiğine değinen Kurt, “Ayakta, çocuk, yaşlı ve engelli yolcu oluyor, tüm bunları takip ederek araç kullanmak gerekiyor. Ayakta oldukları için ani fren gibi davranışları yapmamak gerekiyor, büyük bir sorumluluk alıyoruz” ifadelerine yer verdi. “Diğer sürücüler de toplu taşıma araçlarının olduğu noktalarda daha çok dikkat etmeli” Trafikteki diğer sürücülerin özellikle toplu taşıma araçlarının olduğu noktalarda daha çok dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Kurt, “Ani sollamalar, makas atma gibi davranışlarda özellikle toplu taşıma araçlarından uzak durmalarını rica ediyorum. Biz de kendimizi risk altına alıyoruz, sonuçta can taşıyoruz. Sinyal vermeden önümüze kırıyorlar, bu noktalarda da zorlanıyoruz çünkü ani fren yapamıyoruz” şeklinde konuştu. “Eşimle gurur duyuyorum” Eşine her zaman destek olduğunu ve bundan sonraki süreçte de olmaya devam edeceğini söyleyen Ahmet Kurt, “Her zaman arkasındayım, gurur duyuyorum. İnşallah Allah’ım kazasız ve belasız araç kullanmayı nasip eder. İnsanlarımız da artık çok olumlu sonuçlar veriyorlar” ifadelerine yer verdi. Yolcular ise kadınları bu tür sektörlerde görmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.
Muş Muş’ta öğrencilere trafik eğitimi verildi Muş’ta üniversite ve ortaokul öğrencilerine "Karayolları Trafik Haftası" nedeniyle seminer verildi. Muş’ta İl Merkez Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından "Karayolları Trafik Haftası" kapsamında üniversite öğrencilerine trafik bilinci kazandırmak amacıyla seminer verildi. Ayrıca Orgeneral Arif Çetin Trafik Eğitim Parkında Karayolları Trafik Haftası kapsamında Korkut Altınova Ortaokulunda eğitim öğretim gören 75 öğrenciye uygulamalı trafik eğitimi verilerek, öğrencilere boyama kitabı ve çeşitli hediyeler dağıtıldı İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, “Karayolları Trafik Haftası kapsamında düzenlenen seminere 80 öğrenci katıldı. Üniversitenin güvenlik bilimleri bölümü öğrencilerine karayollarında trafiğin akışı ve karayolunun kullanılması, hız kuralları, takip mesafesi, dönüş kuralları, geçiş hakkı, emniyet kemeri, duraklama ve park kuralları ile kazaya karışan sürücülerin yükümlülükleri konularında bilgilendirme semineri icra edilerek, trafik jandarmasının tanıtımı yapılmıştır. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince müşterek olarak Orgeneral Arif Çetin Trafik Eğitim Parkında Karayolları Trafik Haftası kapsamında Korkut Altınova Ortaokulunun 75 öğrencisine; karşıdan karşıya geçişlerde yaya ve üstgeçitlerin önemi, kontrollü ve kontrolsüz hemzemin geçişlerde uymaları gereken kurallar hakkında uygulamalı trafik eğitimi verilerek, öğrencilere boyama kitabı ve çeşitli hediyeler dağıtılmıştır ”denildi.