YEREL HABERLER - 19 Mayıs 2017 Cuma 13:32

Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni

A
A
A
Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunun mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunun mezuniyet töreni gerçekleştirildi.


Mehter gösterisiyle başlayan tören, açılış konuşmalarıyla devam etti. Törende ilk olarak söz alan yüksekokul birincisi Bilgehan Dalma, elde ettiği başarıda emeği geçen ailesi, hocaları ve tüm arkadaşlarına teşekkür etti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, "Bizler Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olarak, milletimizin köklü ve güçlü geçmişinden aldığımız ilhamla, mensuplarımızı yaşadığı çağın ilerisini görebilen, milletine ve insanlığa en üst düzeyde fayda sağlayacak projeler üretebilen bireyler olarak tasavvur etmekteyiz. Mensuplarımızın gönül verdiği ve baş koyduğu işleri sonuna kadar takip eden, alın terinin kıymetini bilen, hiçbir zaman yılmayan ve her koşulda umudunu canlı tutabilen kişiler olmaları en büyük temennimizdir" dedi.


Rektör Akgül, velilere de seslenerek, "Sizler, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesine güvenerek çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Sizlere, çocuklarınızla her daim övünç duyacağınız, emeklerinizin karşılığını görme bahtiyarlığını tadacağınız mutlu ve huzurlu bir yaşam temenni ediyorum" şeklinde konuştu. Rektör Akgül, konuşmasının devamında şunları dile getirdi: "Tüm mezunlarımıza başarılı, huzurlu, ilkelerinden ve değerlerinden asla vazgeçmeden hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir yaşam diliyor, bundan sonraki hayatınızda ailenizle, sevdiklerinizle ve kendi kuracağınız yuvalarınızda mutluluklar ve esenlikler diliyorum. Öğrencilerimizin kıymetli ailelerine de saygılarımı sunuyorum."


Tören, dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından başarı belgelerinin verilmesi ve yüksekokul birincisi Bilgehan Dalma’nın mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çakmasıyla devam etti. Törende sportif faaliyetlerde derece elde eden öğrenciler ile sponsorlara da plaket takdim edildi. Mezunların hep birlikte keplerini fırlatmalarının ardından mezuniyet töreni sona erdi. Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kazımkarabekir Kaymakamı Ramazan Polat ve Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, davetliler, aileler ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.