ASAYİŞ - 28 Nisan 2024 Pazar 09:27

Kars’ta jandarmadan annelere uyuşturucu eğitimi

A
A
A
Kars’ta jandarmadan annelere uyuşturucu eğitimi

Kars’ta jandarma köylerde annelerle bir araya geliyor. Jandarma annelere uyuşturucunun zararlarını anlatıyor. Annelerden uyuşturucuyla mücadelede etkin bir şekilde görev almalarını istiyor.


Kars Jandarma Komutanlığı, “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi” kapsamında köylerde annelerle buluşuyor. Jandarma ekipleri Selim ilçesine bağlı Büyük Oluklu köyünde anne ve anne adaylarıyla bir araya gelerek uyuşturucunun zararları hakkında bilgi veriyor. El broşürü ve slayt gösterileriyle uyuşturucunun etkilerini, çocuklar üzerindeki zararlarını anlatan jandarma ekipleri, annelerden gençleri uyuşturucu bataklığından korumak için destek alıyor.


Kars Jandarma Komutanlığı’nca uyuşturucuyla mücadele kapsamında bu tür eğitimlerin aralıklarla devam edeceği öğrenildi.


Öte yandan Kars’ta göreve başladığı günden itibaren jandarma bölgesinde yaptığı terör, asayiş, uyuşturucu, düzensiz göçmen operasyonlarıyla dikkatleri üzerine çeken Jandarma Komutanı Albay Fatih Cemal Kiper’in başarılı çalışmaları vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılanıyor.



Kars’ta jandarmadan annelere uyuşturucu eğitimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik’ten Anneler Günü mesajı Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, yayımladığı mesajla fedakarlığın, sabrın, sevginin saygının sınırsız kaynağı, hayatımıza anlam katan tüm annelerin ve anne adaylarının Anneler Günü’nü kutladı. Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tertik, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tetik yayımladığı mesajında “İhtiyacımız olan sevgi için her gün orada olduğunu bildiğimiz tüm annelerin gününü kutluyorum” dedi. Annelerin karşılıksız sevginin timsali olduğunu ifade eden Dr. Ertuğrul Tetik, insanın en değerli varlığının annesi olduğunu belirtti. Vatanımızın devamlılığı, birliği ve bağımsızlığı uğruna aziz evlatlarını toprağa veren elleri öpülesi şehit anneler ile çeşitli sebeplerden dolayı evlatlarını kaybeden annelere sabırlar dileyerek, Anneler gününü canı yürekten kutladı. Annelere verilebilecek en değerli hediyenin gurur duyacakları evlatlar olmak, onları kırmamak olduğunu söyleyen Tetik, "Karşılıksız sevgi, şefkat ve merhametle bizlerin bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibi olan annelerimiz, en değerli varlıklarımızdır. Annelerimiz hoşgörünün, fedakârlığın, şefkat ve merhametin adıdır. Hayat yolculuğumuzun en başından beri bizleri besleyen, üzerimizden duayı hiç eksik etmeyen, evlatları için her an endişelenen, bizlere rehberlik eden ve her arayışımızda bizi destekleyen, ihtiyacımız olan sevgi için her gün orada olduğunu bildiğimiz tüm annelerin gününü kutluyor sağlıklı huzur dolu günler temenni ediyorum.. Bu hayattan göç edip gitmiş annelere yüce Rabbimden rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun” ifadelerini kullandı.
Muğla Başkan Ünlü: "Marmaris’i festivaller kendi yapacağız" Bu yıl üçüncü kez yapılan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali açılış galası ile başladı. Belediye Başkanı Acar Ünlü, “Hedefimiz Marmaris’i yeniden festivaller kenti yapmak, festivallerin çeşitlendiği bir bölge haline getirmek” diye konuştu. ‘Marmaris’i sanatla yeşerteceğiz’ sloganıyla Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) ve Marmaris Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali üçüncü kez sanatseverleri ağırlıyor. Bu yıl ki teması ‘Doğanın İyileştiren Senfonisi: Hemithea’ olan festivalin açılış galası çok sayıda sanatseverin katılımı ile yapıldı. Kastabos Antik Kenti ve Hemitea Tapınağı’ndan ilham alınarak 11 Mayıs - 30 Haziran arasında yapılacak MKSF24’ün açılış galasına Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, MAKSAD Başkanı Doç. Dr. Samir Gülahmedov, Festival Koordinatörü Derya Ön, iş insanları, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Programda festivalin tanıtım filmi izletilirken, ardından sponsor firmalara ve destek verenlere teşekkür plaketi sunuldu. Burada bir açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü yeni dönemde Marmaris’teki festivallerin artarak güçleneceğini ifade ederek, “Festivalde bu yıl da Kastabos Antik Kenti ve Hemitea Tapınağı’yla ilgili tema oluşturuldu. Bu tema ile Marmaris bölgesinde bulunan antik kentlere ve yapılara dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Marmaris’in doğal güzelliklerinin yanında tarihi zenginliklerinin de olduğunu duyurmayı hedefliyoruz. Bundan sonraki süreçte bu festivallerin daha da güçlenerek artacağına ve ileriye taşınacağına inanıyoruz, bunun için uğraş vereceğiz. Marmaris bizim çocukluğumuzdan itibaren festivallerle bilinen bir yerdi. İlerleyen süreçte festivaller kenti olma özelliği duraklama dönemine girdi. Hedefimiz Marmaris’i yeniden festivaller kenti yapmak, festivallerin çeşitlendiği bir bölge haline getirmek. Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ni dünyanın bütün bölgelerinden sanatçıların yer almak isteyeceği bir festival haline gelmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. 11 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek festivalin odağı Hisarönü yakınlarında bulunan Hemithea Tapınağı ve Kastabos Antik Kenti olarak belirlendi. 11 Mayıs Cumartesi günü Armutalan Kültür Merkezi’nde yapılacak tören ve Doç. Dr. Salih Kaymakçı’nın ‘Kastabos Kutsal Alanı ve Hemitea Tapınağı’ başlığı ile düzenlenecek söyleşinin ardından kapılarını açacak olan festivalde açılış konserini ise 12 Mayıs’ta Quator A Cordes ’Amici’ Oda Müziği Topluluğu ile MAKSAD Oda Müziği Topluluğu verecek. Yaklaşık 50 gün sürecek ve birçok söyleşi, tiyatro ve konsere ev sahipliği yapacak festival kapsamında; Fazıl Say, Serenad Bağcan, Marcelo Nisinman, Gaye Su Akyol, Yekta Kopan, Esther Abrami ve Ferit Odman gibi çok sayıda önemli isim sanatseverlerle bir araya gelecek.
Düzce Vali Aslan “Anne hayattır” DÜZCE(İHA) – Düzce Valisi Selçuk Aslan, “Annelerimizin değeri, dilimizin dokusunda da gizlidir; Anayasa’dır, Anadolu’dur, Ana kaynağımızdır annelerimiz" dedi. Anneler Gününde bir kutlama mesajı yayınlayan Vali Selçuk Aslan, Anne bir gülümsemeyle büyüyen bir dünyadır. Dünümüz, bugünümüz ve yarınımızdır annelerimiz. Anne bir canın hayat bulduğu en güzel karşılıktır. Anne kalbin bedenin dışında attığı her büyük kelimenin karşılığıdır. Anne güçtür, anne dayanaktır. Anne düştüğün yerden kaldıran, kalkarken dizinin acıdığı yerde kalbi atandır. Anne hem yavrusu için hem de başkalarının yavrularını korusun diye içten edilen dualardır. Anne bir can yanmasın diye bütün canların içindeki merhamettir. Anne sevgisinde sonsuz, yavrusu için gücü sınırsız olandır. Anne bir gülümsemeyle büyüyen bir dünyadır. Anne hayattır. Annelerimiz; Anadolu’nun verimli topraklarında kök salmış, benzersiz bir sıcaklık ve sevgi kaynağı olarak hissettirirler kendilerini. Onlar, yaşamın anlamını şekillendirirler; her biri karanlığımızda ışık, kaybolan yollarımızda en büyük kılavuzumuzdur. Anneler, sevginin en saf ve en güçlü temsilcileridirler. Annelerimizin değeri, dilimizin dokusunda da gizlidir; Anayasa’dır, Anadolu’dur, Ana kaynağımızdır annelerimiz. Annelerinin özverisiyle sevgiyle büyüyen çocuklar, hayata güvenle adım atarlar. Her anında fedakarlık ve özveriyle dolu olan hayatları, topluma ilham kaynağı olmuştur. Onlar, ailelerin ve toplumun temel taşlarıdır, sonsuz sevgi ve saygıyı hak ederler. Her biri, çocuklarına adanmış bir ömrün gönüllü destan yazıcılarıdır. İlk kelime, ilk adım, ilk başarı. Anneler, çocuklarının her derdine şifa ve her mutluluğuna kaynak olarak olmak için dünyanın yükünü çeker, çocuklarıyla baharı paylaşırlar. Anneler fedakarlığın, sevginin, özverinin ve toplumun temelini oluşturan sonsuz ilham kaynaklarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Anneler Günü’nün, annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza vesile olacağına inanıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Bir anne dünyayı değiştirebilir’ sözünün eşsiz timsali Zübeyde Hanım ve evlatlarını vatan uğruna şehit vermiş annelerimiz başta olmak üzere kendi annem ve dünyanın en güzel rengi olan sevgilerinin gücüyle bütün dünyayı anlamlı, yaşanır ve duyarlı hale getiren tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler geçirmelerini temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.