- 06 Şubat 2018 Salı 16:21

Vali Haktankaçmaz: “Milli duygularımızın yoğunlaştığı bir dönem”

A
A
A
Vali Haktankaçmaz: “Milli duygularımızın yoğunlaştığı bir dönem”

Suriyeli göçmenlere yönelik düzenlenen yardım etkinliğinde konuşan Kırıkkale Valisi M.

Suriyeli göçmenlere yönelik düzenlenen yardım etkinliğinde konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Zeytin Dalı Harekatı’yla birlikte milli duyguların daha yoğun yaşandığı bir dönemden geçildiğini ifade etti.


Kırıkkaleli şehit ailelerinin oluşturduğu Vatan İçin Can Verenler Derneği tarafından Suriye’nin Halep, Afrin ve çeşitli bölgelerinden Kırıkkale’ye sığınan mülteciler için yiyecek yardımında bulunuldu. Şehit aileleri tarafından hazırlanan yiyecekler, 32 sığınmacı aileye, İl Jandarma Komutanlığında görevli Mehmetçiklere ve Polis Meslek Yüksek Okulunda bulunan güvenlik görevlilerine verildi.


Yardım organizasyonu hakkında açıklamalarda bulunan dernek başkanı Mümtaz Torunlu, “Suriye’de devletçikler kurmaya çalışan soysuzlar bilsin ki ecdadımızdan gördüğümüz gibi biz hep masum ve mazlumların yanında yer aldık. Şu anda da Suriye’deki terör bölgelerinden göç eden masum kardeşlerimize dernek olarak el uzatıyoruz. Onlara millet olarak yardım etmeye çalışıyoruz” dedi.


Zeytin Dalı Harekatı’nın amaçlarından birisinin Suriye’nin kuzey batısını asıl sahiplerine teslim etmek olduğunu dile getiren Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, “Kahraman askerimiz ve güvenlik güçlerimiz, sınırın öte tarafında canlarını dişlerine takarak mücadele ederken bu tarafta da sivil kısımda da vatandaşlarımız boş durmuyorlar. Televizyonlarda da görüyoruz annelerimiz hazırladıkları tatlıları, börekleri oraya göndermek arzusundalar. 70 yaşındaki dedelerimiz, ‘beni de askere alın’ diye askerlik şubelerine başvuruyorlar. Topyekun milli duygularımızın yoğunlaştığı dönemden geçiyoruz. Allah’a şükür, devletimizin sağladığı imkanlarla askerimizin A’dan Z’ye her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Tabii, terör örgütlerinin oraya yerleşmesiyle oranın asıl sahipleri pek çok kardeşimiz Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldı. Dedik ki Mehmetçiğimiz orada o toprakları temizlemek için mücadele ediyor, biz de burada yardıma muhtaç olan Suriyeli kardeşlerimize bu yardımları yapalım istedik, dernekteki arkadaşlarımızda bu fikre sıcak baktılar” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Osman Zeki Korkmaz: “Şimdiden zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmaya hakkı yok” İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Adana Demirspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden kimsenin zihinsel olarak tatile çıkmaya hakkı yok” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında İstanbulspor, evinde karşılaştığı Adana Demirspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Müsabakanın ardından İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ligden düşmenin matematiksel olarak kesinleşmesine kadar bir oyun kimliğine sahip olduklarına değinerek Korkmaz, “Geçtiğimiz hafta bunun uzağındaydık. Bir hafta boyunca bunun üzerine çalıştık. Bu zamana kadar oluşturduğumuz futbol kimliği devam ettirmemiz gerekiyordu. Bugün 90 dakikanın sonundaki davranıştan memnunuz ancak skor alamadık. Maça yine dalgın ve tatil düşüncesiyle başladık. Yediğimiz golde sadece doğru savunma pozisyonunu alsaydık ofsayt nedeniyle iptal edilecekti. Savunma duruşu hatasından golü yedik. İkinci yarıda reaksiyon verdik. Top daha çok rakip yarı sahadaydı. Daha fazla şut, gol girişimi, korner, etkili hücum sonlandırma girişimi yapmamız gerekiyordu. Pozisyonlarımız var ama daha etkili olmamız gerekiyordu. Son 3 haftada zihinlerimizi toparlamamız gerekiyor. Bu zamana kadar var ettiğimiz bir futbol kimliği ve kültürü var. Bunu sert bir şekilde devam ettirmemiz, ortaya koymamız gerekiyor. Zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmasına izin veremeyiz. Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden zihinsel olarak tatile çıkmaya kimsenin hakkı yok. İlk 15 dakika bunun faturasını ödedik. Bu da sonucu belirledi” diye konuştu.