YEREL HABERLER - 19 Ocak 2016 Salı 11:49

Dershanelerin Kapanmasıyla Şartlar Eşitlendi

A
A
A
Dershanelerin Kapanmasıyla Şartlar Eşitlendi

Kırklareli iline bağlı Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bayrak, dershanelerin kapatılmasıyla birlikte herkesin aynı eşit şartlarda yarışa başlamış olduğunu ifade etti.
Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayrak, ücretsiz açılan okul kursları ve başarıları hakkında bilgi verdi. 2015-2016 yılı birinci döneminde örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kurslarına toplam bin 742 öğrencinin katıldığını söyleyen Bayrak, “Kurslarımız ortaokul ve liselerde özellikle son sınıflarına yönelik her sınıf seviyesinde olmasına rağmen son sınıflarda 8 ve 12’inci sınıflarda daha yoğun bir katılım söz konusu. Ortaokullardan toplam bin 53 öğrenci, liselerden 689 öğrenci katılımı var. Ortaokul ve liselerde toplam öğrenci sayımız 3 bin 500, bunların bin 750’si kurslara katılıyor. Her iki öğrenciden biri mutlaka okul kursuna katılıyor. Bu kurslar Milli Eğitim Bakanlığı örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kursları ücretsiz olarak veriliyor. Burada görev yapan öğretmenlerimize ek ders ücreti 2 katı ücret olarak ödeniyor. Öğretmenlerimiz için hem bir teşvik hem destek manasına geliyor bu” dedi.
“ÖĞRENCİMİZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLMUŞTUR”
Yeni açıklanan TEOG sınavında Atatürk Ortaokulu’dan Yiğithan Bektaş isimli öğrencinin tüm sorulara doğru yanıt verdiğini söylen Bayrak, “Öğrencimiz Türkiye birincisi olmuştur. Bu öğrencimiz yine yetiştirme kurslarından gelmektedir. Öğrenci yetiştirme kurslarına gelen öğrencilerin istatisliklerine baktığımız zaman gayet başarılı olduklarını görüyoruz. Okul kurslarının başlamasıyla birlikte velilerden de çok defa tebrik ve teşekkür telefonları artı İlçe Milli Eğitime gelerek teşekkür edenler oldu. Dershanenin olduğu dönemde velilere 3-4 bin lira ekstra yük geriyordu, devlet velilerimizin sırtından bu yükü almış oldu. Tüm dershanelerin kapatılmasıyla birlikte herkes aynı eşit şartlarda yarışa aynı mesafeden başlamış oldu. Toplam 39 kadrolu öğretmenimiz lisede,53 kadrolu öğretmenimiz ortaokul kurslarında, 15 ücretli öğrenimiz lise kurslarında, 11 ücretli öğretmenimiz de orta okul kurslarında görev aldılar. Kurslar yıl boyunca devam ediyor. Birinci dönemin sonunda tüm kurslar sonlandırılıp ikinci dönem yeni bir programla açılacak. Aynı zamanda da sömestr tatilinde de dileyen okullar kurslarına devam edebilecek. Birçok okulumuzda yaz kursu düzenledik, bu çocukların okula motivasyonu özellikle son sınıf öğrencilerinin hızlı bir sene önemli bir yıl onlar için önemli bir kurstu. Her ilçenin kendine göre dinamikleri var. Küçük ilçelere göre kıyaslamak ya da merkeze göre kıyaslamak bize doğru sonuçlar vermez. Biz kendi açımızdan geçen yıl devlet okulları arasında il birincisi ve il ikincisi bizim ilçemizden. Bu yılda bir il birincimiz var. Bunu gelenek haline getirip, nasıl Kırkpınar’da üç defa üst üste birinci olan altın kemeri alıyorsa biz bir defa daha birinci olduğumuzda altın kemeri almış olacağız” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.