YEREL HABERLER - 24 Haziran 2017 Cumartesi 15:21

Başkan Üzülmez: “15 Temmuz işgal girişimidir”

A
A
A
Başkan Üzülmez: “15 Temmuz işgal girişimidir”

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, birinci yılı yaklaşan 15 Temmuz darbe girişimi hakkında belediye iftarında değerlendirme yaptı.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, birinci yılı yaklaşan 15 Temmuz darbe girişimi hakkında belediye iftarında değerlendirme yaptı.


Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, iftar sofrasında belediye personelini ağırladı. Belediye hizmet binasının hemen yanında yapılan iftar yemeğine Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı.


İftar programı sonrasında açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Kartepe’ye hizmet etmek adına helalinden çalışmaktasınız, hemde dinimizin emirlerini yerine getirmeye çalışmaktasınız. Oruçlarımızı hep birlikte tuttuk. Sizlerle birlikte çok sık bir araya gelmememize rağmen bir araya geldiğimiz zamanlarda samimi duygularla birbirimize bakmaktayız” dedi.


Samimi duygularla ilçemize ve milletimize hizmet ettiğinizi gözlerimizden, gözlerinizden anlamaktayım diyen Başkan Üzülmez “Emekleriniz için teşekkür ediyorum. Helali hoş olsun. Seçilmişlerle farklı dönemlerde çalışmaktasınız. Hem bizlerin hem sizlerin ortak noktası yaptığımız işte Allah rızası için bir amme hizmeti, bir toplumsal hizmet, sosyal sorumluluk hizmetidir. Elbet yaptığımız hizmetin karşılığında bir ticari karşılığı da vardır” açıklamasında bulundu.


Piyasa da ticari hayattan farklı bir durum vardır diyen Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Biz milletin emanetini milletin parasını, millerin kendisine hizmet olarak harcıyoruz. Bizler milletin hizmetkarıyız. Sizlerde bizlerde bu millerin içerisindeyiz. Temel şiarımız Allah rızası için, sahip olduğumuz imkanlarla milletimize en iyi şekilde hizmet etmektir. Yapılan hizmetin karlığında milletin duasını almak önemlidir” ifadelerine yer verdi.


120 bin nüfusa ulaştık diyen Başkan Üzülmez “Tamamını memnun etmek elbet çok zordur. Hedefimiz en üst düzeyde memnuniyet sağlamaktır. Toplumun her kademesine ulaşmalıyız. Yenidoğan çocuğumuzdan, okula başlayan çocuklarımıza, delikanlılık çağında ki çocuklarımıza, yeni evlenen çiftlerimizden, orta yaşından, yaşlılarımıza, engelli vatandaşlarımıza kadar ulaşmalıyız” şeklinde konuştu.


Eskiden alışıla gelmiş sadece yol, kaldırım yapmak, zabıta hizmeti verip de vergi toplamadan öte gönüllere yol yapacak hizmetlerin yapılması yönünde gayret gösteriyoruz diyen Başkan Üzülmez sözlerine, “Benimle birlikte çalışan arkadaşlarımın da bu düşünce ile çalışmasını kendisine şiar edinsin. Adeta emir kabul etsin. Bizler faniyiz. Kalıcı olan hizmet ve eserlerdir. Kamu hizmeti çok özeldir. Her daim amel defteri açık kalmaktadır. O yüzden bu düşünce ile çalışalım” diyerek devam etti.


Kabiliyetlerimizi bu şekilde kullanmalıyız diyen Başkan Üzülmez “Bu vatan kolay kazanılmadı. 15 Temmuz’da yaşananlar ülkemizin kolay kazanılmadığını göstermiştir. Yıllarca haçlı zihniyeti ile milletimizi yenemeyenler, kendi içimizden çıkartılan vatan hainleri ile bir işgal girişimi yaptılar. Herkes darbe diyor ben işgal diyorum. Darbe yönetimin değiştirilmesidir. 15 Temmuz haçlı zihniyetine peşkeş çekmek için bir girişimdir” açıklamasında bulundu.


Başta Rabbimiz, Cumhurbaşkanımızın güçlü duruşu ve millerimizin desteği ile 15 Temmuz işgal girişimi bertaraf edildi diyen Belediye Başkanı Üzülmez “İstiklal ve Çanakkale savaşlarına, geriye baktığımız zaman Osmanlı ve Selçuk dönemlerinde yaşanan savaşlarla bu güzel devlet bugünlere gelmiştir. Bizlerde bu emaneti en iyi şekilde devretmeliyiz. Görev süremiz boyunca milletimize borcumuzu en iyi şekilde ödemeliyiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi’nden sempozyum Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu Hukuk, Bilişim İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nin (HUBİTEM Merkezi) düzenlediği Hukuk Bilişim ve Teknoloji Sempozyumu’nda (HUBİTSEM) akademik dünya ile iş hayatı buluştu. Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi işbirliğiyle Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde akademik dünya ile iş hayatının bir araya geldiği sempozyumda atölye çalışmaları yapıldı. Dr. Pınar Yaşar Şatıroğlu, sempozyuma ilişkin İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bilişim hukuku, hukuk, yapay zeka ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin olarak bütün bilgi sahiplerini bir araya getirmeyi amaçladık. Klasik bilimsel toplantılardan farklı olarak hem hakemli tedbirlere yer verilmesi, hem farklı kamu kurum temsilcilerinin gelmesi hem özel sektörde çalışanların özellikle de yöneticilerin yer aldığı bir etkinlik yapılacak. Bu etkinlik bizim ana etkinliğimiz. Ana ve yan etkinlik olarak ikiye ayırdık bu sempozyumu” dedi. Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Şatıroğlu, gerçekleştirilecek çalışmalarda spesifik olarak o alanda uzmanlaşmış akademisyenler ile kurum temsilcilerinin olacağını belirterek, şunları söyledi: “Şu ana kadar üç ana oturum gerçekleştirildi. Bir tane de atölye çalışmamız gerçekleştirildi. Bu sempozyumla aslında amaçladığımız şey bütün partnerleri bir araya getirmek. Yani Ankara Barosu ve Atılım Üniversitesi konuyla ilgili olabilecek olan öğrenci, avukat, stajyer avukat, kurum çalışanı ve akademisyenleri bir araya getirerek, yeni bir bilgi üretim noktası oluşturmak amaç aslında. HUBİTSEM de aslında bu amaca hizmet ediyor diyebiliriz. Akademik hayat ile iş hayatını tanıştırmayı çok istiyoruz. Çünkü hukuk fakültesi öğrencileri mezun olmadan önce genelde biraz daha kapalı bir toplumda okuyorlar. Aslında dışarıda başka bir dünya var ve o dünya her geçen gün gelişiyor ve ilerliyor. Bu gelişen ve ilerleyen dünyanın bir parçası olmak istiyorsanız eğer hem akademik donanıma sahip olmanız lazım hem de özel sektöre ilişkin olarak çalışma prensiplerini bilmeniz gerekiyor. Bizde bu ikisini bir araya getirebilecek bir ışık yakmak istedik aslında.” Avukat Cenk Levent Eroğlu ise HUBİTSEM’in ulusal çapta yapılmış bir sempozyum olduğunu ifade ederek, “Toplamda 4 barodan, 8 farklı ilden, 15 farklı üniversiteden 18 şirket ve 8 kamu kurumundan katılımcılar bugün buradalar. Burada teknoloji hukukunun, bilişim hukukunun detaylarını inceliyoruz. Güncel meseleleri konuşuyoruz. İnsanların ve kurumların birbiri ile bağ kurmasına vesile olmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Yapay zeka ve hukuk konularının da tartışılacağı oturumların yer aldığı sempozyum, 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.
İstanbul Hikmet Karaman: “Üç puan aldığımız için mutluyuz” Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, İstanbulspor maçının ardından yaptığı açıklamada, uzun zaman sonra deplasmanda galibiyet alınmasının sevindirici olduğunu söyleyerek, “Üç puan aldığımız için mutluyuz” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Adana Demirspor, deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor’u 1-0’lık skorla mağlup etti. Müsabakanın ardından Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Uzun zaman sonra deplasman galibiyeti alınmasının sevindirici olduğunu aktaran Karaman, “Maçın 10. dakikasında golü bulduk. Sonrasında farkı açabilirdik Ancak müsabakanın son 15 dakikasında İstanbulspor bizden üstün oynadı. Daha organize olabilseler veya son pası verebilseler golü bulabilirlerdi. Uzun süre oynamayan, şans bulamayan arkadaşlarımız vardı. Bazen hamle gücü bazen de bu gibi durumlarda ikinci golü atabilen oyuncularımız eksikti. Üç puan aldığımız için mutluyuz. Osman Zeki Korkmaz hocayı ve takımını tebrik ediyorum. Hakemlere de teşekkür ediyorum. Temiz bir maç yönettiler. Önümüzdeki hafta içeride oynayacağımız önemli bir maç var. Sakat ve cezalı oyuncularımız da aramıza katılacak. Rekabet ortamı biraz daha artacak. Galatasaray maçında müthiş bir taraftar topluluğu vardı. Adana Demirspor taraftarı maç öncesi ve içinde bizi çok iyi bir şekilde destekledi. Haftaya güzel futbolla alacağımız skorla onları da mutlu etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.