YEREL HABERLER - 06 Aralık 2016 Salı 13:38

Evi yanan aileye büyükşehirden destek

A
A
A
Evi yanan aileye büyükşehirden destek

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Saruhanlı’nın Mütevelli Mahallesinde evlerinde çıkan yangın sonucu eşyaları kullanılamaz halen gelen ailelerin yardımına koştu. Manisa Büyükşehir Belediyesi, İsmail Kölmük ve Recep Kölmük, Cumali Kaşlı’yı yalnız bırakmayarak buzdolabından-çamaşır makinesine kadar tüm eşyalarını yeniledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Saruhanlı’nın Mütevelli Mahallesinde evlerinde çıkan yangın sonucu eşyaları kullanılmaz hale gelen İsmail Kölmük, Recep Kölmük ve Cumali Kaşlı’nın yaralarını sardı. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi acılı aileleri yalnız bırakmayarak evin eşyalarını yeniledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergun Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Süleyman Kahramanlar, Kültür Şube Müdürü Adem Gökçe ve Mütevelli Mahalle Muhtarı Mehmet İçigen aileleri ziyaret ederek, eşyaları teslim etti. Acılı ailelere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün geçmiş olsun dileklerini ileterek, televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, yatak ve bulaşık makinesi gibi evin temel ihtiyaçlarının yer aldığı çok sayıda eşyayı teslim eden Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergun Aksoy, Manisalı vatandaşların iyi gününde olduğu gibi, kötü günlerinde de her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.
Sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getirdiklerinin altını çizen Aksoy, “Çıkan yangın sonucu eşyaları kullanılamaz hale gelen ailelerimizin eşyalarını yenilemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin. Büyükşehir Belediyemiz tarafından sosyal belediyecilik anlayışıyla yapılan bu yardım, yüreklerdeki acıyı da söndürdü” dedi.
Çıkan yangın sonucu mağduriyet yaşayan aileler Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine yapılan yardım nedeniyle mutluluklarını paylaştı. Eşyaları yenilenen aileler Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e zor günlerinde yanlarında olduğu için teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.