YEREL HABERLER - 10 Aralık 2016 Cumartesi 13:10

Vuslatın 743’üncü yılına özel program

A
A
A
Vuslatın 743’üncü yılına özel program

Mevlana’yı Anma Haftası dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında ‘Mevlana’yı Anma Özel Programı’ düzenledi.
Mevlana’nın vuslata erişinin 743’ncü yılı etkinlikleri kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından özel anma programı düzenlendi. Kültür Sitesi Lale Salonu’nda düzenlenen programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy, Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu ve davetliler katıldı. Programda ilk olarak devlet sanatçısı Mehmet Emin Kabakçı sahne aldı. Sanatçı Türk Tasavvuf Musikisi solo konseriyle konukları adeta mest etti. Kabakçı’nın ardından Aylin Gonca Özçakıl, ‘Herşey Aşk İle’ beyiti ve ‘Şems ile Mevlana’ düetini seslendirdi. Sema programı ve Kuran-ı Kerim okunması ile Mevlana’yı anma özel programı son buldu. Konya Mevlana Sema Grubu’nun yaklaşık 1 buçuk saat süren gösterisinde konuklar adeta mest oldu.
Programın ardından Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, konuklara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını iletti. Bu güzel programı hazırladıkları için Konya Mevlana Sema Grubu’na teşekkür eden Ustamehmetoğlu, ekibe çiçek takdiminde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy Belediyesi’nden anneler gününe özel el emeği sergisi Arnavutköy Belediyesi kurslarında eğitim gören kadınlar, yaptıkları el emeği ürünlerini anneler gününe özel sergide vatandaşların beğenisine sundu. Arnavutköy Belediyesi’nin kurslarında meslek öğrenen kadınlar, üretime geçti. Üreten kadınlara destek olmak amacıyla belediye tarafından Anneler Günü’ne özel "El Emeği Sergisi"nin açılışı gerçekleştirildi. Bir AVM’nin etkinlik alanındaki sergiye Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasip Turhan, ilçe meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, el işi ürünlerin zarafeti ve özgünlüğü karşısında büyük bir ilgi gösterdiler. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerleri tarafından üretilen el emeği ürünlerin sergilendiği etkinlikte, bu ürünlerin satışı da gerçekleştiriliyor. Arnavutköylü kadınlar, bu tür sergiler aracılığıyla ek gelir elde etme fırsatı buluyorlar. Kurdele kesimi ile başlayan sergide Başkan Yardımcısı Aygenli, beraberindekilerle stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Beş gün sürecek sergi hakkında konuşan Başkan Yardımcısı Aygenli, “Biz bunu hem hanımlara bir meşguliyet terapisi olması hem de el emeğinin ne demek olduğunu ve sanatı icra etmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz bir çalışma. Hem bu konuda halk eğitimin ciddi bir katkısı var. Bugün burada bunu sergilemek adına bu sergiyi açtık. İnşallah anneler günü ve önümüzde olacak olan güzel günler için güzel bir satış yeri de oldu. Güzel bir sergi, hanımefendileri emeklerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.