SPOR - 20 Ekim 2017 Cuma 22:47

Türkiye Rallisi’nin startını Spor Bakanı Bak verdi

A
A
A
Türkiye Rallisi’nin startını Spor Bakanı Bak verdi

1972 yılından bu yana aralıksız olarak düzenlenen ve 45 yıllık tarihi ile ülkemizin en eski uluslararası motor sporu etkinliği olan Türkiye Rallisi, 2017 yılında ikinci kez Muğla ilinin Marmaris ilçesinde başladı.

1972 yılından bu yana aralıksız olarak düzenlenen ve 45 yıllık tarihi ile ülkemizin en eski uluslararası motor sporu etkinliği olan Türkiye Rallisi, 2017 yılında ikinci kez Muğla ilinin Marmaris ilçesinde başladı. Rallinin startını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi.


Dünya Ralli Şampiyonası’nın provası niteliği taşıyan ve Balkan Ralli Kupası’nın final yarışı olan Marmaris Rallisi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın seronomik start vermesi ile başladı. Açılış öncesi pop şarkıcısı Seçkin, sevilen şarkıları ile 19 Mayıs Gençlik Meydanını dolduran yarışseverleri coşturdu.


Açılışta konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ralli şampiyonasının önümüzdeki yıllarda yapılacak dünya ralli şampiyonası adına önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Bakan Bak, Marmaris Beldibi mahallesinde yapılması planlanan spor kompleksi ve gençlik merkezinin kısa sürede ihaleye çıkıp tamamlanarak hizmete gireceği müjdesini de verdi.


Bugüne kadar Avrupa Ralli Şampiyonası’nın en başarılı rallileri arasında yer alan organizasyon, bu yıl FIA Avrupa Ralli Kupası kapsamında Balkan Ralli Kupası‘na dahil olarak gerçekleştirilecek. Yaklaşık 205 kilometre uzunluğundaki toprak zeminli 13 özel etaptan oluşan ralli, toplamda yaklaşık 610 kilometrelik parkurda koşulacak.


Bu yıl Dünya Ralli Şampiyonası adayı olarak düzenlenecek organizasyona, FIA tarafından atanan Avrupa’nın farklı ülkelerinden üst düzey gözlemci ve yöneticiler ile WRC fabrika takımlarının mühendis ve yöneticileri de katılacak


Ekipler, WRC’nin bir provası niteliğinde düzenlenecek olan Marmaris Rallisi’ne gelerek detaylı incelemelerde bulunacak ve 2018 için gerekli bilgileri toplayarak hazırlıklara şimdiden başlayacaklar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.