EKONOMİ - 20 Aralık 2017 Çarşamba 10:15

Osmaniye’de 20 kişiye daha istihdama kazandırılıyor

A
A
A
Osmaniye’de 20 kişiye daha istihdama kazandırılıyor

Osmaniye İŞKUR, İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 20 kişiyi daha istihdama kazandıracak protokol imzalandı.

Osmaniye İŞKUR, İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 20 kişiyi daha istihdama kazandıracak protokol imzalandı.


Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir tekstil firması ile İŞKUR işbirliğinde yürütülecek olan İşbaşı Eğitim Programı kapsamında katılımcılar işi işbaşında öğrenerek deneyim sahibi olacak. Tekstil firması, “İplik Eğirme Operatörü” mesleğinde işbaşı yapacak katılımcıların yüzde 50’sini program sonunda istihdam edecek.


Katılımcıları belirlemek üzere yapılan seçme Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü hizmet binasında yaklaşık 70 kişinin katılımı ile gerçekleşti. Seçmeye Fabrika Müdürü Fatih Canlı, İnsan Kaynakları temsilcileri Nihat Erzene ve Hayriye Çetin katıldı.


İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı İpek Manav Koç, programa ilişkin tüm detayları katılımcılarla paylaştı.


Osmaniye İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak ise işbaşı eğitim programının işveren ve iş arayan açısından öneminin altını çizerek, “Program sayesinde, işsiz gençlerimiz işyerinde pratik yaparak deneyim kazanıyor işverenlerimiz ise işe yerleştireceği personeli işbaşında görüp tanıyarak seçme imkanı buluyor” dedi.


Program boyunca işverenin hiçbir maliyet ödemediğini dile getiren Altunkaynak katılımcıların ücretlerinin İŞKUR tarafından karşılandığını dile getirdi. Katılımcı ücretlerinin yanı sıra İş Kazası ve Meslek Hastalığı ile Genel Sağlık Sigortası primlerinin de kurum tarafından ödendiğini belirterek katılımcıların sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir