GÜNDEM - 28 Nisan 2024 Pazar 10:24

Osmaniye’de Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli atıldı

A
A
A
Osmaniye’de Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli atıldı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yapımı planlanan, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleşti.


Osmaniye’nin Kadirli ilçesine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan Kadirli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi; 32 bin 153 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Yapımı planlanan huzurevi; 96 kişilik kapasitesiyle tek ve çift kişilik odaları, bocce alanı, süs havuzu, oturma alanları, kamelyalar ve hayvan barınakları gibi sosyal alanlarla modern bir şekilde ihtiyaçlara cevap verecek. Temel atma törenine Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Kadirli Kaymakamı Yakup Güney, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Törende konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Bu Huzurevinin yapılmasını sağlayan o dönemin Bakanı olan hemşerimiz Sayın Derya Yanık Hanımefendi de bugün aramızda. Kendisine, kazandırdığı bu önemli yatırımdan dolayı bütün hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Osmaniye Özden Huzurevi Türkiye’nin en huzurlu, büyüklerimizin en mutlu olduğu huzurevlerinden birisi. Allah’ın izniyle bu huzurevimizi de sosyal donatılarıyla ihtiyaçlara cevap verecek, Türkiye’nin en güzel Huzurevine kavuşacağımıza inanıyorum. 96 büyüğümüz burada kalabilecek, huzur içinde yaşayabilecek. Büyüklerimizin huzur bulacağı bu yuvanın yapılmasını sağlayan Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.


Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık yaptığı konuşmada, “Artan nüfus, eğitim, iş vesaire gibi çeşitli sebeplerle, çekirdek ailenin dağılması sebebiyle bakım merkezlerine giderek ihtiyaç daha artmaya başladı. Eskiden çoluğu çocuğu olmayan yahut bakmayan, çeşitli sebeplerle huzurevi ihtiyacı olurken bugün artık sosyal bir ihtiyaç olarak huzurevine ihtiyacımız var. Dolayısıyla artık bakımla, bakım merkezleriyle alakalı hem yaklaşım hem ihtiyaç biçimi de değişmeye başladı. Bölgesel hizmet verecek olması bakımından burada çok önemli bir merkezin temelini atmış olacağız. Huzurevimiz 96 büyüğümüze hizmet verecek. Odaların 48’i tek kişilik 24’ü çift kişilik. Çift kişilikler daha çok aileler için. Huzurevinin üzerine kurulduğu alanın genişliği 32 dönüm. Toplamda yaklaşık 9 bin 700 yani 10 Bin metrekare kapalı alan. Gayet büyük, güzel ve bütün hizmet amaçlarını karşılayacak bir alan kurmuş olacağız. Sosyal ve sportif alanlar özellikle çok rağbet gören bocce alanları, diğer spor alanları, büyüklerimizin oturup bir arada sohbet edebileceği sosyal alanlarla beraber inşallah çok güzel, çok amaca hizmet eden bir merkezi sadece Kadirli’mize değil bölgemize kazandırmış olacağız"dedi.


Açılış konuşmalarının ardından dua okundu ve Kadirli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli protokol mensupları tarafından atıldı.



Osmaniye’de Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli atıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki sevimli köpek vatandaşların ilgi odağı oldu Eskişehir’de soğuk havalardan korunmak isteyen ve çalışanların ’Minnoş’ ismini koyduğu sevimli köpeğin uğrak noktası Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali oldu. Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bir işletmenin dinlenme koltuklarında sık sık yatıp uyuyan sevimli köpek yüzleri gülümsetti. Havanın soğuk olması sebebiyle kapalı alana girdiği düşünülen sevimli köpek, vatandaşların da büyük ilgi odağı oldu. Terminalde bir işletmenin dinlenme koltuklarında mışıl mışıl uyuyan sevimli köpeğin, müşteriler ve yolcular telefonlarını çıkartıp o anların fotoğrafını çektiler. Otagar görevlisi sevimli köpek hakkında, “Sevimli köpek, işletmeye sıkça gelerek dinlenme koltuklarında uyumaktadır ve sevimli köpeğin mışıl mışıl uyuması bizlerin hoşuna gitmektedir. Sevimli köpek, adeta işletmenin ve yolcuların maskotu olmuş durumdadır. Sevimli köpek, sadece yatmak için Otagar’ın içine girmektedir, biz de girmesine müsaade ediyoruz. Bazen çıkıyor ve gezip, dolaşıp geri geliyor. Müşteriler ve yolcularda hiçbir şey demiyorlar. Hatta bazen çok hoşlarına gidiyor. Sevimli köpek, çevre esnafının da sevdiği bir hayvan. Diğer esnaflar ona ne diye hitap ediyor, bilmiyoruz ama biz adını ‘minnoş’ koyduk. Hayvan sevgisi güzel bir şeydir ve biz de sevimli köpeğin mışıl mışıl uyumasını çok seviyoruz. Onun öyle içeriye girip yatması hoşumuza gidiyor” dedi.
Eskişehir Anneler Günü’nde çiçekçilerde yoğunluk 12 Mayıs Anneler Günü olması vesilesiyle Eskişehir’deki çiçekçilerde yoğunluk yaşandı. Türkiye’de 1955 yılından itibaren kutlanan Anneler Günü için çocuklar ve eşler, annelere günün anlam ve önemine ithafen çiçek alıyor. Bu özel günden dolayı birçok kişi çiçekçilere rağbet ederken, çiçek satıcıları ise yoğunluktan oldukça memnun. Sabah saatlerinden itibaren çiçekçi esnafının yolunu tutanlar, onları yetiştiren annelerine çiçek hediye etmek için yoğunluk oluşturuyor. Genelde Anneler Günü’nde bahçe saksıları ve orkideler tercih edilirken, bu sene rağbet gören çiçekler arasına gülün de katıldığı gözlemlendi. “Bir haftadan önce siparişler başladı” Anneler Günü’nde fazladan bir yoğunluk yaşadıklarını belirten Nurgül Uzunharman, vatandaşların annelerine en çok çiçek hediye ettiklerini belirten Çiçekçi Nurgül Uzunharman, “Bugün Anneler Günü; çocuklar ve beyefendiler, anneye çiçek almak için son 3-4 gündür bize epeyce geliyorlar. Bu güzel günde annelerini mutlu edebilmek için onlara birçok eşyanın yanı sıra kokulu birbirinden farklı çiçekler alıyorlar. Tabii annelerin değeri sadece bir günde anlaşılmamalı. Annelerimiz bizler için çok kutsal olduğu için her gün onları sevmeli, değer vermeli ve saygılı olmalıyız. Çünkü annelerimiz bizleri doğuruyor, besliyor, büyütüyor ve hayatın her yerinde büyük bir emek sarf ediyorlar. Ama tabii ki yine de vatandaşlarımız, 12 Mayıs’ta annelere, onları mutlu etmek için bu şekilde çiçek alıyorlar. Genelde Anneler Gününde mini bahçeler ve orkideler alınırken bu sene en çok tercih edilen çiçeklerin arasına gül de girdi. Her bütçeye uygun şekilde çiçeklerimiz de mevcuttur. Saksı çiçekleri 150 liradan başlarken, 10 bin liraya kadar çiçeklerimiz mevcuttur. Bu fiyatlar çiçeğin boyutuna ve çeşidine göre değişiyor. Umarım annelerimizin değeri bir gün değil her gün bilinir. Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.