GÜNDEM - 28 Nisan 2024 Pazar 10:23

Uçurtma şenliğinde 6 metrelik dev uçurtma ilgi gördü

A
A
A
Uçurtma şenliğinde 6 metrelik dev uçurtma ilgi gördü

Osmaniye’de aileler ve çocuklar, geleneksel çocuk oyunları ve uçurtma festivalinde yağmura rağmen eğlenceye doydu.


Osmaniye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. Yılı münasebetiyle, Karaçay Doğa Parkta “Geleneksel Çocuk Oyunları ve Uçurtma Festivali” düzenlendi. Etkinliklere aileleriyle birlikte katılan çocuklar, sahne şovları ve uçurtma şenliğiyle yağmura rağmen unutulmaz bir gün geçirdi.


Uçurtma Festivalinde Kadir Karayiğit ve Sedat Diker’in yapmış olduğu 6 metrelik dev uçurtma vatandaşların büyük ilgisini çekti. Dev uçurtmanın önünde fotoğraf çekilen vatandaşlar aniden bastıran yağmur sonrası dev uçurtmanın altına sığınarak yağmurdan korundu.


Çocukların dikkatini çekmek ve onlarda güzel bir hatıra bırakmak için festivallere büyük uçurtmalar yaptıklarını söyleyen Kadir Karayiğit, ’’Pandemi döneminde bu güne devasa uçurtmalar yapmaya devam ediyoruz. 23 Nisan çocuklar için şenlikler düzenleniyor bizde bu şenliklere insanlara video, fotoğraf görsellik amaçlı çocukların eğlenmesi için büyük uçurtmalar yapıyoruz. Her sene olduğu gibi en büyüğünü biz yaptık Türkiye genelinde de bizi geçeceklerini sanmıyoruz boyu 6 metre 36 metrekare yapıyor. Rüzgar olması durumunda bu her türlü uçar 2 sene öncede bundan daha büyüğünü uçurmuştuk. Rüzgar çıktığı zaman bu şekilde uçuracağız ve insanlara bir görsellik sunacağız" dedi.


Daha sonra 6 metre büyüklüğündeki dev uçurtmayı protokol mensupları ve vatandaşlar gökyüzüne bırakan Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, ’Yağmurun rahmeti ve bereketi ile birlikte dev uçurtmayı hemşerileri ile birlikte uçurmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, tüm katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür ederim" dedi.



Uçurtma şenliğinde 6 metrelik dev uçurtma ilgi gördü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sinan Kaloğlu: “Play-off’un dışında kaldığımız için üzgünüz” Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Tuzlaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, sezon başından beri çok iyi mücadelede ettikleri için oyuncularını tebrik ederek, “Play-off’un dışında kaldığımız için üzgünüz” dedi. Trendyol 1. Lig’in 34. ve son hafta mücadelesinde Gençlerbirliği, deplasmanda karşılaştığı Tuzlaspor ile 1-1 berabere kaldı. Müsabakanın ardından Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Üzgün olduklarını söyleyerek sözlerine başlayan Kaloğlu, “90+3’e, 4’e gelene kadar play-off takımıydık. Ama maalesef 90+3’te play-off potasının dışında kaldık. Oyuncularım son haftalara kadar play-off iddiamızı taşıdılar, bizi gururlandırdılar. Sezon içerisinde çok şanssız maçlarımız oldu. Sıkıntılarımızın neticesinde burada son dakikaya kadar da olsa umutlarımızı getirdiler. Hepsiyle gurur duyuyorum. Onların emeklerine mücadelesine sağlık olsun. Burada bu sonuç bize ve rakibe yaramadı. Tuzlaspor’a geçmiş olsun diliyorum. Bir alt lige gittiler. İlk yarı beklediğimiz geçti maç aslında öne geçtik. Ama ikinci yarı rakibimiz can havliyle çok büyük riskler aldı. İkinci yarı rüzgar onların arkasındaydı. Haliyle panikleme dönemimiz oldu, o sırada verdiğimiz pozisyonlar oldu. Neticesinde son dakikaya kadar geldik" ifadelerini kullandı. "VAR’daki arkadaşların gol kararı bence faciadır" Tuzlaspor’un uzatma dakikalarında bulduğu golün yüzde yüz faul olduğunu ifade eden Kaloğlu, "Maalesef Yasin hoca ve ekibi, VAR’daki arkadaşların dakikalarca incelemesine rağmen gol kararı verdiler. Gerçekten anlamış değilim, böyle bir karar verilmesi bence faciadır. Tüm sezon boyunca hakemlerin performansının olumsuz olduğundan herkes bahsetti. Bende zaman zaman bahsettim. Şu kararın bile ne kadar yanlış olduğunu, haksız olduğunu herkes gördü. Yüzde yüz kalecimize faul olan pozisyonda golü vermeleri gerçekten inanılmaz bir hayal kırıklığı oldu. Kimse merak etmesin, kim hak yiyorsa Allah katında bunun cezasını görür zaten. Ben başka bir şey demek istemiyorum. Bir takımın, bir kulübün emeğinin bu kadar kolay bir şekilde yok edilmesini Allah’a havale ediyorum. Yapacak bir şey yok. Ben oyuncularımla gurur duyuyorum. Sezon başından itibaren çok iyi mücadele gösterdiler. O yüzden onların emeklerine teşekkür ediyorum. Taraftarımızın bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Çok uğraştık ama olmadı. Geldiğimiz nokta kimsenin beklemediği bir noktaydı. Play-off’un dışında kaldığımız için üzgünüz. Artık önümüze bakacağız” diye konuştu.