YEREL HABERLER - 13 Şubat 2013 Çarşamba 09:50

TAKSİCİLERDEN BAŞKAN SAATCI`YA ``GİTME KAL`` ZİYARETİ

A
A
A
TAKSİCİLERDEN BAŞKAN SAATCI`YA ``GİTME KAL`` ZİYARETİ

Fethiye Sınırlı Sorumlu 85 Nolu Taksiciler Kooperatifi Başkanı Derya Koreli, beraberinde Çalış Taksi Durağı`ndaki taksici esnafları ile birlikte Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı`ya nezaket ziyaretinde bulundu.
Sohbet havasında geçen ziyarette taksiciler, ``Başkan Saatcı`nın Muğla`dan aday olacağı söyleniyor bizde başkanımıza Fethiye`den bir yere gitme burada kal demek için geldik`` derlerken Başkan Saatcı ise bunları konuşmak için daha çok erken olduğunu kaydetti.
Ziyaret ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan 85 Nolu Taksiciler Kooperatifi Başkanı Derya Koreli, ``Biz bugün Belediye Başkanımızı Taksiciler olarak ziyaret etmenin yanı sıra bir dostluğumuzdan dolayı nezaket ziyaretinde bulunmak istedik. Bizler her zaman Başkanımızla görüşüyoruz ve fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Başkanımızda her konuda bizlere destek oluyor. Bunun yanında Çalışta bulunan taksici arkadaşlarımızın da başkanımızda bazı ricaları olacak. Bizler Belediye Başkanımızın her zaman yanında destekçisi olmaya devam edeceğiz`` dedi.
Çalış Taksi Durağı`nın taksici esnafları ise konuşmalarında ``Bizler uzun yıllardan buyana Çalışta taksicilik yapıyoruz. Belediye başkanımız göreve geldiği günden buyana çok şükür hiçbir sıkıntımız yok. Bizim Belediye Başkanımız Behçet Saatcı`nın Fethiye Belediye Başkanı Olduğu süre hiçbir sıkıntımız yok. Ama Behçet Başkanın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olacağı yönünde bazı duyumlar alıyoruz. Bizler Başkanımızın Fethiye`de bu görevine devam etmesini ve hiçbir yere gitmesini istemiyoruz. Bunu başkanımızın kendisine söylemek için bugün bir nezaket ziyaretinde bulunduk" dediler.
``ARAMIZA SİGARA KAОIDI DAHİ GİREMEZ``
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, ``Nezaket göstererek buraya kadar gelen taksici kardeşlerime teşekkür ediyorum. Derya başkanımızın da ifade ettiği gibi bizim bugüne kadar hiç ayrımız gayrımız olmadı. Fethiyeli esnaflar ile bizim aramıza sigara kağıdı dahi giremez. Bu karşılıklı saygı sevgi çerçevesinde hep beraber çalışmaya devam edeceğiz`` dedi.
Başkan Saatcı, ``Taksici esnafı sadece bizi bir yerden bir yere ulaştıran insanlar değildir. Taksici esnafı bulunduğu bölgenin aynı zamanda ambulansıdır, aynı zamanda polisidir, aynı zamanda doktorudur`` diyerek, ``Bir sıkıntı olduğu zaman ilk başvurulan insanlardan birisidir taksici esnaflarımız. Kendileri bulundukları bölgede bir güvenlik şemsiyesidir. Ben bugüne kadar taksici esnafımıza hep bu şekilde baktım. Bu güne kadar vatandaşlarımızdan bizlere taksici esnafımızdan hiçbir olumsuz şikâyet gelmedi. Buda bizim Fethiye`deki taksici esnafımızın kalitesini göstermektedir. Tüm taksici kardeşlerimizin Allah tekerine taş değdirmesin. Kendilerine kazasız belasız çalışmalar diliyorum`` dedi.
EОER BİZDEN BIKTILARSA TEŞEKKÜR ETMESİNİ BİLİRİZ
Çalış Taksi Durağı esnaflarının Muğla`ya aday olma Fethiye`de devam et talepleri ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevaplandıran Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ``Kamuoyunda bizim Muğla`dan yada Fethiye`den aday olacağımız yönünde çeşitli konuşmalar yapılıyor. Şuanda ne Muğla ile ilgili nede Fethiye ile ilgili olarak verilmiş bir karar yok. Bu çalışma şuanda hiçbir siyasi partide yok. Daha partilerin aday belirlemek için hangi metodu uygulayacağı belli değil. Bunu konuşmak için şuanda çok erken daha seçimlere 13 ay gibi bir zaman var. Sayın Süleyman Demirel`in ifadesi ile bir yıl siyasette çok uzun bir süredir ama çokta kısa bir süredir. 24 saat siyasette çok uzundur ve çok kısadır. Bu nedenle önümüzdeki günlerde ailem dediğimiz Fethiyeli kardeşlerimizin bizi nerde görmek istediğini kendilerine sorarız ve onların vermiş olduğu karara bizde uyarız. Eğer bizden bıktılarsa da teşekkür etmesini biliriz. Ama önümüzdeki günlerde her şey netleşir`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla Büyükşehir, yol üstü otoparkı MUTTAŞ kanalıyla işletecek Muğla genelinde ilk uygulama başladığında tartışmalara neden olan yol üstü ücretli otopark uygulaması, ihaleyi alan firmanın sözleşmesinin bitmesinin ardından sözleşme yenilenmedi ve tekrar ihaleye çıkarılmadı. 31 Mart yerel seçimleri esnasında vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yol üstü otopark ihalesini sözleşme tamamladıktan sonra tekrar firmalar ile sözleşme yenilemeyeceklerini açıklayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu sözünü tutarak sözleşmesi sona eren yol üstü otopark uygulamasının yapıldığı tüm ilçelerde yeni bir ihale yapılmazken, firma ile de sözleşme yenilenmedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısında yol üstü otopark işletmesi ile ilgili gündem maddesinde Muğla genelinde ana caddeler üzerinde uygulanan yol üstü ücretli otopark uygulamasında yetki Muğla Büyükşehir Belediyesi iktisadi işletmesi MUTTAŞ’a devredildi. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısından sonra 13 İlçe Belediye Başkanı ile açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Daha önce yol üstü otoparklar ihale ile veriliyordu firmalara. Firmalar tarafından yol üstü otopark işletmesi sürdürülüyordu. Ancak seçim esnasında ve sonrasında vatandaşlarımız ile yaptığımız görüşmelerde halkımızın ve esnafımızın ekseriyet bölümünün bu uygulamadan rahatsız olduğunu tespit ettik. Şu anda firmaların ihale sözleşmeleri bitmişti. Onları yenilemedik ve yeniden ihaleye çıkmama kararı aldık. Bugün Muğla Büyükşehir Belediye Meclisimizin aldığı karar ile bu konunun Belediyemizin iştiraki MUTTAŞ tarafından yönetilmesi gerektiğini, yani Belediye tarafından bunun opere edilmesini kararlaştırdık. Bundan sonraki süreçte ilk planda belirlediğimiz belli noktalarda MUTTAŞ’ın istihdam edeceği personel ve makine araç gereç vasıtası ile vatandaşlarımızın kesinlikle rahatsız olmayacağı, belli bir sürenin ücret dışı bırakılacağı, aracı ile bankaya gelmiş, markete gelmiş o sürenin ücretsiz olarak değerlendirilmesi, o sürenin üzerinde o bölgedeki trafik güvenliğini, trafik düzenlemesini yapmak üzere belli bir oranda fiyatlandırılacağını buradan vatandaşlarımız ile paylaşmak istiyorum. Bu fiyatlandırma konusu da meclisimizin gündemine getirilecektir. Meclis üyelerimiz, Belediye başkanlarımız, bölgedeki esnaflarımız, esnaf odalarımız ve o bölgede yaşayan halkımızın da fikirlerini alacağız bu konuda. Şu anda yol üstü otopark işletmesi ile ilgili yetkiyi MUTTAŞ’a devrettik, ancak MUTTAŞ’ın bu yetkiyi kullanırken hangi yöntemi izleyeceği veya nasıl bir fiyatlandırma yapılacağı yine toplumsal mutabakat sağlanarak ortaya çıkacak. Ben vatandaşlarımızın bu konuda rahatsız olmayacağına eminim. Çünkü hem belediye istihdam oluşturacak burada, gençlerimize belli bir oranda istihdam sağlanacak hem de çok daha uygun fiyatlara hem trafik düzeni sağlanacak, hem de vatandaşlarımızın yararlanması sağlanacak” dedi.
Kayseri Büyükşehir’den Pınarbaşı’ya mahalle mahalle tarımsal hizmet Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Pınarbaşı ilçesinde 2024 yılının ilk 5 ayında mahalle mahalle saç sıvat, beton sıvat, arazi sulama ve hayvan içme suyu taleplerini yerine getirip, hizmetlerine aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, merkez mahallelerde olduğu kadar kırsal mahallelerde de yaşam konforunun artması ve merkez ile kırsal arasındaki farkın giderilmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor. İlçelerde vatandaşlara hizmet etmeye özen göstererek kırsalı adeta ihya eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çevre temizliğinden fidan dikimine, çocuk oyun grubu kurulumu, toprak dolgu ve tesfiye işlemleri ile spor aletleri ve kameriye taşımasına kadar pek çok konuda Pınarbaşı’da 2024 yılının ilk 5 ayında hizmetler gerçekleştirildi. Bu kapsamda ilçelerde çalışmalara devam eden Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı mahallelerinde hizmetleri sürdürüyor. Şabanlı, Pazarsu, Beserek, Uzunpınar, Saçlı, Taşoluk mahallelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından saç sıvat talepleri karşılandı ve diğer talepler de karşılanmaya devam ediyor. Pınarbaşı’da Artmak, Elmalı mahallerinde beton sıvat talepleri çalışmalar devam ediyor, talepler de sırayla karşılanıyor. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından Elmalı, Sacayağı, Kızıldere, Bahçecik, Büyükkömarmut, Gölcük, Taşlıoğlu, Taşlıgeçit, Kurttepe mahallelerindeki talepler yerinde tespit edildi ve çalışma listesine eklendi. Diğer muhtar taleplerinin de yerinde tespit çalışmaları devam ediyor.