ASAYİŞ - 17 Ocak 2018 Çarşamba 17:46

Hastane bilgi işlem çalışanları kadro bekliyor

A
A
A
Hastane bilgi işlem çalışanları kadro bekliyor

SAMSUN (İHA) – Samsun’da kadro hakkı bulunmayan hastane bilgi işlem çalışanları, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak kadroya geçmek istediklerini söylediler.

SAMSUN (İHA) – Samsun’da kadro hakkı bulunmayan hastane bilgi işlem çalışanları, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak kadroya geçmek istediklerini söylediler.


Çeşitli illerden gelerek, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yapan çalışanlar, kendilerine de kadro hakkının verilmesi gerektiğini söylediler. “Kadro Bekliyoruz” yazılı pankart açan hastane bilgi işlem çalışanları, Samsun’da kadro hakkı bulunmayan 25, Karadeniz Bölgesi’nde 253 ve Türkiye’de 3 bine yakın hastane bilgi işlem çalışanı olduğunu vurguladılar.



Çalışanlar adına basın açıklamasını okuyan Zühal Alkan, şunları söyledi:


“Kamuda istihdam edilen alt işveren taşeron şirketlerine bağlı çalışan işçilerin, sürekli işçi kadrolarına alımları ile ilgili bir süreç yaşanıyor. Fakat çeşitli meslek grupları, gerek ihale türleri gerekse tam olarak açıklanmayan sebeplerden ötürü yayınlanan son KHK ile kapsam dışında bırakıldı. Geldiğimiz bu noktada görünen odur ki hedeflenen çalışma barışı daha karmaşık şekilde bozuldu. Bizler yıllardır kadro bekleyen ancak yeni KHK ile elindeki tüm haklarını yitiren taşeron hastane bilgi işlem personelleriyiz. Taşeron yasasına özel maddeler eklendi. Bu maddeyle kadro halklarımız elimizden alındı. Fakat burada gözden kaçırılan çok önemli bir detay var. Öncelikle yayınlanan KHK’nın ilgili maddesinde HBYS olarak belirtilen, hastane bilgi işlem personelleri aynı durumu ifade etmiyor. Buradaki ayrımın iyi bilinmesi ve değerlendirilmesi gerekiyor. Yıllardır bildiğimiz tek gerçek hastanelerde bilgi işlem taşeronu olarak çalıştığımızdı, bugün ise firma personeli olarak nitelendirildik. Çalışma saatlerimizi, izinlerimizi ve maaşımızı kurum idaresi belirliyor. Şimdi kendimiz ve devlet büyüklerimize sorduğumuz soru şu: Bizler yıllardır taşeron değildiysek neydik? Bu uygulama taşerona kadro hakkı uygulamasının bir tarafını topal bıraktı. Bizler yıllardır kadro bekleyen ancak yeni KHK ile elindeki tüm haklarını da yitiren kendisinin taşeron olduğunu sanan işçileriz. Bu soğuk kış gününde bir milyon kişinin evinde bayram havası eserken, 3 bin kişi bu güzel olaydan faydalanamadı.”


Hastane bilgi işlem çalışanları, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından Gazi Devlet Hastanesi önünde de bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.