YEREL HABERLER - 25 Eylül 2016 Pazar 17:33

İlkadım’dan yeni evlenenlere Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı

A
A
A
İlkadım’dan yeni evlenenlere Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yeni evlenen çiftlere Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye ediyor.
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile 22. Dönem AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Kurt’un da nikah şahitliğini yaptığı Fatma ve Ender çiftinin nikahını Başkan Tok kıydı. Genç çifte ömür boyu huzur, saadet ve mutluluk dolu bir yaşam dileyen Başkan Tok, yeni çiftlere Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı etti.
Evliliğin önemli bir müessese olduğuna dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Evlilik, toplumun en küçük yapısı olan ailenin oluşumunda çok önemli bir kurumdur. Kur’an ve sünnete baktığımızda aile ve evlilik bir sosyal müessesenin temelinin atıldığı önemli bir adımdır. Bu yapının sağlam temellere oturtulması karşılık, sevgi ve saygıya bağlıdır. Bu yapının korunması için eşlerin birbirinin eksiğini tamamlaması, sevgi, şefkat ve merhametli olmaları gerekmektedir. Aile yuvası bir mescittir. Çünkü peygamber efendimiz ‘Evlerinizi kabristana çevirmeyin.’ diyor. İbadetlerin yapılmadığı, namazın kılınmadığı evler, kabristan gibi harabeye çevrilmiştir. Aile yuvaları birer huzur evleri gibidir. İnsanların içinde huzur bulduğu evlerdir. Burada kadın kocasının cennetine vesile olabilecek, koca da hanımının cennetine vesile olabilecek. Bir dayanışma içerisinde ailenin devamı sağlanmaya çalışılmalıdır. Koca eşine karşı olan sorumluluğunu, kadın da kocasına karşı olan sorumluluğunun farkında olmalıdır" dedi.
Başkan Tok, konuşmasının ardından Fatma ve Ender çiftinin nikahını kıyarak çiftin hayatlarını birleştirdi. Evlilik cüzdan takdiminin ardından Başkan Tok, yeni çifte Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.