GÜNDEM - 15 Mart 2024 Cuma 10:54

Bu bakkalda para geçmiyor

A
A
A

Sivas’ta cami müştemilatında kurulan hayır bakkalında tüm ihtiyaç sahipleri, temel gıda ve hijyen malzemelerini ücretsiz olarak temin ediyor.

Sivas’ın Selçuklu Mahallesi’nde bulunan Akşemsettin Camii müştemilatına cami derneği başkanı ve hayırseverlerin desteğiyle hayır bakkalı kuruldu. Temel gıda ürünlerinden hijyen ürünlerine kadar birçok ürünün yer aldığı hayır bakkalı kurulduğu ilk günlerde on ihtiyaç sahibine ulaşırken, bu bağışlar ilerleyen zamanlarda adeta bir yardımlaşma çığına dönüştü. Her duyanın elini taşın altına koyarak yaptığı bağış ve yardımlarla hayır bakkalından günümüzde yaklaşık 400 kişi istifade ediyor.

“Ramazan ayı rahmet, bereketiyle adeta yağmur gibi geldi”

Cami Derneği Başkanı Mahmut Uçtu, bakkallarında para değil duanın geçerli olduğunu belirterek, “Pandemi ile birlikte bu işe başladık. Başladığımızda on kişi varken, şimdi aylık 400 kişiye yardım ettiğimiz oluyor. Burada verenlerle alanları buluşturuyoruz. İlk başta kendi ailelerimizin sadakaları, bağışlarıyla başladık. Onlar bize gönderiyorlardı, biz de onların adına dağıtıyorduk. Bu durumu duyan, görenler bizlere ulaştılar. Toptancılara adres, IBAN veriyor, onlar da erzakları getirip buraya koyuyor. Burası hayır bakkalı; burada para değil dua geçer. Zengin kardeşlerimiz ellerindeki ikramlarını, sadakalarını yaptıklarında buradaki ihtiyaç sahiplilerimizin de bayramı olmuş oluyor. Bu açıdan biz bu işi yaparken çok huzurlu oluyoruz. Ramazan ayı rahmet, bereketiyle adeta yağmur gibi geldi. Biz burada elimizden geldiğince hiç kimseyi boş çevirmiyoruz. Biz kimsenin adına da çalışmıyoruz. Herkese saygı duyarız ama hiçbir cemaat, vakfın adına çalışmıyoruz. Biz sadece veren el ve alan el adına çalışıyoruz. Allah’ın emrinde ve fakir fukaranın hizmetindeyiz” dedi. Recep Kızılkaya, burada gönül köprüsü kurulduğunu ifade ederek, “İsimsiz bağışçılar ve mağdurlarla buradaki küçük bina arasında bir gönül köprüsü kurulmuş. Hiçbir dernek veya resmi sıfatı olmayan. tamamen durumu iyi ve kötü olan insanlarla bir köprü var. Vesile olan herkese teşekkür ederiz, Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Fatmanur Akkişi - Onur Erden

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: “Kadınlar her zaman baş tacı” Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de seçilen ilk kadın muhtar olan Elif Alemdar’ı tebrik ederek, kadınların baş tacı olduğunu söyledi. 2024 yerel seçimlerinde Terme Fenk Mahallesi Muhtarı olan Elif Alemdar, azaları ile birlikte Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun ve başarı temennilerini iletti. Terme ilçe tarihinde bir ilke imza atan Elif Alemdar, ilçede seçilen ilk kadın muhtar oldu. Mahallesinde yapmak istediği projeleri anlatan Muhtar Alemdar, kadınların sosyal ve iş hayatında daha aktif rol alması gerektiğini söyledi. Muhtarlık yolunda kendisine ailesi ve çevresinin çok destek olduğunu anlatan Alemdar, “Çok güzel tepkiler geldi. 82 muhtarımın arasından tek kadın muhtar olmam gurur verici" dedi. “Kadınlar her zaman baş tacı” Kadınların her zaman baş tacı olduğunu belirten Başkan Kul, “Belediye başkanlığının güzel yanı insanlarının hayatına dokunan hizmetleri hayata geçirmek ve onların mutluğunu görmek, bu paha biçilemez bir duygu. Kadınların, çocukların tabii ki her kesimden vatandaşımızın hayatına dokunan işlere imza atmaya devam edeceğiz. Kadınlar her zaman baş tacı. Marka değeri yüksek bir Terme oluşturabilmek için de var gücümüzle çalışacağız. Bir ilke imza attınız. Bugün küçük gibi görülen bu başarı bizim için anlamı büyük. Yarınlar için de kadınların önünü açmış oldunuz. O yönden sizi kutluyorum" diye konuştu. Başkan Kul, belediye meclisinde de kadın üye sayısına da dikkat çekerek, “Yerel seçimlerde, 5’i Cumhur İttifakı, 1 tane de CHP olmak üzere 6 kadın meclis üyemiz bu dönemde Terme için çalışacak. Kadınların toplumsal yaşamadaki etkinliklerinin artması ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol oynamaları bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
Sakarya Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı Sakarya’nın Karasu ilçesinde evinin bahçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan kadın, yaşadığı olayı gözyaşlarıyla anlattı. Köpeklerin, beslediği kedisine saldırdığını ve kendisinin de kollarını ısırdığını söyleyen Arife Çakır, yetkililere seslenerek başıboş köpeklerin toplanmasını istedi. Olay, geçtiğimiz günlerde Karasu’nun Yalı Mahallesi Sahil Caddesi üzerinde yaşandı. Evinin bahçesine giren birçok köpeğin, beslediği kedisine saldırısına engel olmak isteyen Arife Çakır, yaşadığı talihiz olayı gözyaşları içinde anlattı. Kollarından yara alan Çakır ve mahalle sakinleri, başıboş köpekler için yetkililere seslendi. “Hayvancağızın bağırması içler acısıydı” Kedisini köpeklerden kurtarmak için müdahale ettiği esnada kendisinin de saldırıya uğradığını ifade eden Arife Çakır, “Kedimin peşinden koşunca, köpekler bana da saldırdı. Kediyi ben çekiyorum, köpekler de çekiyor. Hayvancağızın bağırması içler acısıydı. Köpeklerin toplatılmasını istiyoruz. Kapıya çıkamıyoruz, bakkala gidemiyoruz. Çocuklar korkuyor. Hayvanların ölmesini istemeyiz ama kedilerimizi boğuyorlar, bize saldırıyorlar. Komşular da köpeklerin toplatılmasını istiyor” dedi. “Belediye hiçbir şey yapmadı” Mahalle sakinlerinden Zeki Karaman ise, “Belediyeyle birkaç sefer görüştük. Yapabilecekleri bir şeyin olmadığını söylediler. Hiçbir şey yapılmadı. Emniyeti aradık, kanuni olarak yol gösterdiler ama belediye ellerinden geleni yapacaklarını söylemelerine rağmen hiçbir şey yapmadılar. Köpekler saldırıyor. Bu hayvanlar başıboş bırakılmasın, bir yere toplansın istiyoruz” diye konuştu.