SPOR
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 22:08 Tolunay Kafkas: "Ligde kalmak için var gücümüzle çabalayacağız" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki üç tane kritik maç var. Artı bir kupa maçı var. Ligde kalmak için var gücümüzle çabalayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Karagümrük, deplasmanda Kayserispor ile 2-2 berabere kaldı. Mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Kafkas, "Oyuna kötü başladık. Zaten hemen akabinde başlar başlamaz bir gol yedik. Oyun dengelemeye çalıştık ama oyunu çok ufak bir bölümünde ilk devre dengeler gibi olduk. Geldiğim günden beri ilk devre hiç bize yakışmayan iyi bir oyun olmadı. Özellikle pres konusunda ciddi sıkıntılar yaşadık, çok çalışmamıza rağmen maalesef bugün istediğimizi yapamadık. İkinci devreye oyuna müdahalelerle, oyuncu değişiklikleriyle oyun istediğim gibi olmadı ama öne geçtik. Fakat çok kısa süre içerisinde yediğimiz gol bizi yine sıkıntıya soktu. Oyunun kontrolü zaman zaman bizde oldu. Zaman zaman Kayserispor’da oldu. Aslında iki takım da kazanabilecek pozisyonları yakaladı. Biz çok pozisyon veren bir takım değildik ama bugün itibarıyla verdik. Böyle zor bir deplasmanda Kayserispor gibi iyi bir takımdan, iyi oyunculardan kurulu bir takımdan bir puan aldık. Yolumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki üç tane kritik maç var. Artı bir kupa maçı var. Ligde kalmak için var gücümüzle çabalayacağız. Kayserispor’a da bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 22:00 Hari Vukas: "Beraberlikten tatmin olmamız gerekiyor" Kayserispor Teknik Sorumlusu Hari Vukas, Fatih Karagümrük karşılaşmasının ardından, "Beraberlikten tatmin olmamız gerekiyor" dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Kayserispor, konuk ettiği Fatih Karagümrük ile 2-2 berabere kaldı. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Sorumlu Hari Vukas, maça mükemmel başladıklarını ifade ederek, alınan 1 puandan dolayı tatmin olduklarını söyledi. Vukas, "Sezon genelinde özellikle son dönemlerde kaçırdığımız gol fırsatları bize çok puana mal oldu. Bugün de aynısı gerçekleşti. Aslına bakarsanız ilk yarıya mükemmel giriş yaptık diyebilirim, erken bir şekilde golü bulduk. Sonrasında rakibimiz topla daha fazla oynadı. Bilal’in çıkardığı bir pozisyon dışında rakibe çok fazla pozisyon verdiğimizi düşünmüyorum. Bu şekilde ilk yarıyı kapattık. İkinci yarıda sahaya enerji koymak, oyunumuzu devam ettirmek istiyorduk. Rakibimiz 1-1’i yakaladı, sonrasında çok önemli bir gol fırsatını değerlendiremedik ve akabinde maç 2-1 oldu. Ama kopmadık, mücadele etmeye devam ettik, 2-2 yaptık. Maçın sonuna doğru da rakibimiz 10 kişi kaldı. Üzerine gittik, denedik. Onlar da iyi savunma yaptı. Dolayısıyla bugün aldığımız beraberlikten tatmin olmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bundan sonraki maçlarımıza en iyi şekilde hazırlanacağız" diye konuştu.
Mersin’de ’Ortopedik Engelliler Bocce Turnuvası’ düzenlenecek
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 12:00 Mersin’de ’Ortopedik Engelliler Bocce Turnuvası’ düzenlenecek Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası çerçevesinde ’Ortopedik Engelliler Bocce Turnuvası’ düzenleyecek. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda 15 Mayıs’ta yapılacak turnuvaya 12 yaş ve üzeri yüzde 40’ın üzerinde ortopedik engelli sağlık kurulu raporu bulunan özel ihtiyaçlı bireyler katılabilecek. Başvurular 7 Mayıs’a kadar sağlık kurulundan alınan rapor eşliğinde Engelsiz Yaşam Parkı’nda şahsen yapılacak. Yenişehir ilçesindeki Engelsiz Yaşam Parkı’nda düzenlenecek turnuvada, özel ihtiyaçlı bireylerin hem topluma daha çok karışıp sosyalleşmeleri, hem de yaşam kalitelerinin artırılmasıyla ilgili farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Betül Demir: "Onların sosyalleşmeleri adına güzel bir aktivite oluyor" Engelsiz Yaşam Parkı Sorumlusu Betül Demir, daha önce de düzenledikleri turnuvanın bu yıl 15 Mayıs’ta gerçekleşeceğini ifade etti. Turnuvaya yüzde 40 ve üzeri ortopedik engeli olan tüm vatandaşların başvurabileceğini belirten Demir, "Onların sosyalleşmeleri adına güzel bir aktivite oluyor. Aralarında güzel bir rekabet gelişiyor ve keyifli dakikalar geçiriyorlar. Onlar keyiflenince, biz de çok mutlu oluyoruz" dedi. Engelsiz Yaşam Parkı’na gelen özel ihtiyaçlı çocukların, süreç içerisinde önemli ilerleme kaydettiğini belirten Betül Demir, "Bizler burada onların önerilerine ve isteklerine göre hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. Parkımıza gelmeden önce konuşmayan, yürümekte zorluk çeken birçok öğrencimiz vardı. Buraya geldikten sonra konuşmalarında ve yürümelerinde ilerleme görüldü. Onlar bizi, biz de onları çok seviyoruz. Büyük bir aile olduk. Engel; sözde olan bir olgudur ve sevgi var olduktan sonra engelleri çok kolay aşıyoruz" diye konuştu. Cihat Bakar: "Ortopedik engellilerin sosyalleşmesi amaçlanıyor" Engelsiz Yaşam Parkı’nda Bocce antrenörü olarak görev yapan Cihat Bakar da geçen sene düzenledikleri turnuvanın iyi geçtiğini hatırlatarak, turnuva ile ortopedik engellilerin sosyalleşmesinin amaçlandığını belirtti. Ortopedik engelli bireylerin dışarıya çok fazla çıkamadıklarını ifade eden Bakar, "Ama bocce onlar için bir spor ve onların bir şekilde hayata tutunmalarına ön ayak oluyor" dedi. Bocce hakkında da bilgi veren Cihat Bakar, "Burada amacımız tamamen sosyalleşmek, mutlu olmak ve mutlu etmek. Ortopedik engelli olan herkesi turnuvamıza davet ediyoruz" diye konuştu.
Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü ligden çekildi
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 11:32 Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü ligden çekildi Bilecik 1. Amatör Lig şampiyonun belli olacağı Play-Off gruplarında mücadele eden Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü ligden çekildiği duyurdu. Geçtiğimiz gün Söğüt İlçe Stadı’ndan oynana Söğütspor-1308 Osmaneli Belediyespor maç sonunda yaşanan olaylar sonrası 10’u biber gazından etkilenen 14 kişi hastanelik olmuştu. Ardından İl Spor Güvenlik Kurulu yarın Osmaneli İlçe Stadı’ndan oynanacak olan Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü- Söğütspor maçını ’Güvenlik Tedbiri’ nedeniyle Pazaryeri İlçe Stadı’nda seyircisiz bir şekilde oynanmasına karar verdi. Tepki gösterip ligden çekildiler Yaşanan bu olaylardan sonra Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü yönetimi yazılı bir açıklama yaparak ligden çekildiğini duyurarak, "Bilecik Valiliğini almış olduğu karar doğrultusunda Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü-Söğütspor arasında yarın oynanacak olan maçın tarafsız saha olan Pazaryeri İlçe Stadına alınması kulübümüze sorulmaksızın karar verildiği tarafımıza bildirilmiştir. Oysa ki Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü-Söğütspor ile yaptığımız ilk Play-Off karşılaşmasına tek bir seyirci bile götürmeden Söğütspor sahasında oynanıp gelinmişti. Bizim kulüp olarak beklentimiz Söğütspor Kulübü’nün de seyirci getirmeden buradaki müsabakanın Osmaneli İlçe Stadından oynanıp gitmesi yönünde. Ne var ki valiliğimiz böyle bir karar almışsa bizim de bu ligde mücadele eden bir kulüp olarak, bu karara uyma zorunluluğumuz var. Bundan kaynaklı olarak Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü yönetimi olarak aldığımız karar doğrultusunda 2023-2024 Play-Off gruplarından çekildiğimiz belirtmek isteriz" dediler.
Kredi Yurtlar Spor oyunları basketbol grup müsabakaları yapıldı
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 09:12 Kredi Yurtlar Spor oyunları basketbol grup müsabakaları yapıldı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün düzenlediği organizasyonda Balıkesir, İstanbul, Bursa, Zonguldak, Kırklareli, Burdur ve Kocaeli illerinden 150 öğrenci bir araya geldi. Şehit Turgut Solak Spor Salonu’ndaki açılış seremonisiyle başlayan organizasyon, kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Ayrıca, organizasyon dahilinde tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan ilimizi tanıtıcı tematik bir gezi düzenlendi. Gençler, Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’in tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı buldu. Şehirde düzenlenen spor kampı, ateşin sıcaklığı ve müziğin ritmiyle renklendi. Hem spor yapmanın keyfini çıkaran gençler, hem de sohbetlerin ve güzel anların paylaşıldığı unutulmaz bir akşam yaşadı. Sporun gençler üzerindeki olumlu etkileri ve organizasyonların bu etkileri arttırmasındaki önemine değinen İl Müdürü Adem Özalp,” Sporun sadece bir oyun olmadığını, aynı zamanda dostlukları, rekabeti ve dayanışmayı da simgeliyor. Gençlerin fiziksel sağlıklarını desteklemek ve sosyal etkileşimlerini artırmak için spor organizasyonları bu büyük önem arz ediyor. KYGM Spor Oyunları, gençleri spor yapmaya teşvik ederken fair-play ruhunu da pekiştiriyor. Şehir dışından gelen sporcuların katıldığı etkinlikler de, Gençlik ve Spor Kenti Balıkesir’in güzelliklerini keşfetmelerine ve yeni dostluklar kurmalarına yardımcı oluyor. Gelecekte de bu tür etkinliklerin düzenlenmeye devam etmesiyle, gençler sporla daha fazla iç içe olacak ve şehirlerarası dostluklar güçlenecektir. Katılımcı öğrencilere ve organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sporun ve gençlerin geleceğe olan katkılarının devam etmesini temenni ediyor ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Müsabakalar sonucunda derece elde eden takımlar ödüllerin sahibi oldu. Sonuçlar ise şöyle: 1’nci İstanbul, 2’inci Düzce, 3’üncü Kocaeli, 4’üncü de Kırklareli takımı oldu.
Sasa Obradovic: "İki takımın da üzerinde baskı olacak"
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 00:11 Sasa Obradovic: "İki takımın da üzerinde baskı olacak" Monaco Başantrenörü Sasa Obradovic, Fenerbahçe Beko ile oynadıkları play-off serisine yönelik, "Evimizde daha iyi oynuyoruz. Çok duygusal olmamak gerek. İki takımın da üzerinde baskı olacak" dedi. THY Euroleague play-off serisi dördüncü maçında Fenerbahçe Beko ile deplasmanda karşılaşan Fransız ekibi Monaco, maçı 65-62 kazanarak seriyi 2-2’ye getirdi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Monaco Başantrenörü Sasa Obradovic, "Çok müthiş bir maçtı. En tatmin edici kısmı ise diğer maçlara göre akıllı oynamamızdı. İlk maçta üretemeyen oyuncular bu maçta daha iyilerdi. İstikrarlı oynadılar. Sadece öne çıkan oyuncularımız değil herkes iyi oynadı. En iyi taraftara sahip olan bir takıma karşı başka şekilde kazanamazsınız. 10 yıl önce Krasnodar ile EuroCup finali oynarken Darüşşafaka’da Wilbekin son saniyelerde bir üçlük atmıştı. Bu maçta da son topu kullanınca ‘Bu benim kaderim’ dedim. 1 ve 3. maçta Fenerbahçe daha iyiydi. 2. ve 4. maçta enerjileri daha düşüktü. 1 ve 3. maça göre daha akıllı oynadık. Bu 4 maçta nasıl oynamamamız ve neleri yapmamız gerektiğini öğrenmiş olduk” ifadelerini kullandı. Serinin 5. maçında iki takımın da üzerinde çok fazla baskı olacağını söyleyen tecrübeli başantrenör, “Evimizde daha iyi oynuyoruz. Çok duygusal olmamak gerek. İki takımın da üzerinde baskı olacak. Kontrolsüz atışlarımız bugün daha azdı. Ribaundlarda onlar daha iyiydi ama kolay sayı bulmalarına izin vermedik. İçimizde büyük bir takım ruhu var ve bu sebepten dolayı takımımla gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.