YEREL HABERLER - 23 Nisan 2017 Pazar 15:14

Uşak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

A
A
A
Uşak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Uşak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yapıla törenlerle kutlandı.

Uşak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yapıla törenlerle kutlandı. Programa 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından, hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi’nde devam edildi.


AKM’de düzenlenen programa, Vali Ahmet Okur, Milletvekili Özkan Yalım, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin; "23 Nisan 1920 tarihi bir dönüm noktasıdır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal, 23 Nisan’ı Türk çocuklarına armağan ederek geleceğe verdiği önemi göstermiştir. Bu asil milletin güzel çocukları, bu önemli ve anlamlı günü bütün dünya çocuklarıyla paylaşarak kutluyor." dedi.


Programda, öğrencilerin şiir okumasının ardından, halk oyunu gösterileri sunuldu. Okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program sonunda açıklamalarda buluna Vali Ahmet Okur "Ülkemizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamalıyız. Onların teknolojiyi en iyi şekilde kullanmalarını ve sosyal hayata en iyi şekilde hazırlanmaları yönünde bizlere düşen görev ellerinden tutarak geleceğe dair önlerini açmaktır. Bugün çocuklarımızın geleceğini düşünerek tek noktada birleşmeli, ülkemizin içinden ve dışından, dört bir yandan saldıran düşmanlara karşı ülkemizin birlik ve beraberliğine, bağımsızlığına, egemenliğine kast etmeyi amaçlayanları tek bir vücut olarak bertaraf etmeliyiz. Çocuklarımızın çok başarılı olduğunu görüyoruz. Yeter ki onların önünü açalım, önlerindeki engelleri ortadan kaldıralım, devletimizin imkanlarını en iyi şekilde kullanmalarını sağlayalım" dedi.


Uşak Belediyesi tarafından 3. sü düzenlenen çocuk festivali kapsamında hazırlanan etkinlikler de yine olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Dışişleri Bakanlığı bünyesinde ‘Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’ kurulacak Dışişleri Bakanlığı’nın daha etkin ve günümüzün ihtiyaçlarına daha uygun bir yapıya kavuşması amacıyla Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı kurulacak. Resmi Gazete’de 6 Nisan 2024’te yayımlanan ‘Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin Dışişleri Bakanlığını ilgilendiren bölümlerinde değişiklik yapılmıştı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığı’nın daha etkin ve çağın ihtiyaçlarına uygun bir yapıya kavuşması amacıyla Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı kurulacak. Dış temsilcilik sayısı bakımından dünyada üçüncü sırada yer alan, yurt içinde ve yurt dışında 2 bin 190 kariyer memuru olan Dışişleri Bakanlığı’nın personel sayısının artması, insan kaynaklarının niteliğinin yükselmesinin yanı sıra diplomatların akademik donanıma sahip olması, birden fazla yabancı dili etkin şekilde kullanabilmesi ve farklı uzmanlık alanlarında yetkinleşmesi hedefleniyor. Bakanlık bünyesinde kurulacak olan vakfın temel amacı, Bakanlığın insan kaynakları kapasitesi bakımından geliştirilmesine ve kurumsal olarak güçlendirilmesine katkıda bulunacak çalışmaları desteklemek ve bu yönde ilave kaynak sağlamak. Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın ileride tesis edilecek akademik kurum vasıtasıyla diplomatların eğitimlerine destek sunarak, yüksek lisans, doktora çalışmalarına katkı sağlaması ve uluslararası ilişkiler alanındaki yayınlara kaynak sunması hedefleniyor.
Yalova Doğaseverlerin Antik Dragon Vadisi’nde zamanda yolculuğu Yalova ve Kocaeli il sınırları arasında kalan, tarihi İpek Yolu’nun geçiş güzergahında bulunan Antik Dragon Vadisi, eşsiz güzellikleriyle doğaseverlerin ilgi odağı oluyor. Yalova’nın Altınova ve Kocaeli’nin Karamürsel ilçeleri sınırları arasında kalan Antik Dragon Vadisi, doğaseverlerin yürüyüş için tercih ettiği noktalardan biri oldu. Doğal güzellikleriyle mest eden Antik Dragon Vadisi’nde düzenlenen doğa yürüyüşlerine katılanlar zaman için adeta bir yolculuk yaşıyor. Şimdiki adıyla Yalakdere Vadisi olarak bilinen bölgede son olarak 17 kişilik bir ekiple 10 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştiren Yalova Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Yusuf İşsever, “Bu vadi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış durumda. Biz de bunu doğa içinde gözlemlemek istedik. Birçok kalıntı mevcut. Bölgede Bitinya Krallığı’na ait, Helenistik döneme ait kalıntılar mevcut. Özellikle Bitinya Krallığı’na ait olduğunu düşündüğümüz oyma kaya anıtlar mevcut bu bölgede. Bunları incelemek istedik. Bunun hakkında çok fazla internet üzerinde bir kaynağa rastlamadım. Buranın araştırılmasını özellikle rica ediyorum yetkililerden. Çünkü güzel bir bölge. Doğa içinde o kalıntılarla yürüyüş yapmak bize inanılmaz keyif verdi” dedi. Yalova’nın Soğuksu köyünden yürüyüşe başladıklarını anlatan İşsever, şöyle konuştu: “Oradan devam ettiğimizde Karadere sınırları içinden geçiş yaptık. Yine Kocaeli’ne bağlı Taşağıl dediğimiz mezra gibi bir yerden geçiş yaptık. Yine bu sınırlar üzerinde ilerledik. Kalıntılar da zaten bu sınırlar içinde yer alıyor. Kalıntıların tümü, doğu yakası yamacında kalıyor. Yine batı yakasında kaya mezarları mevcut. Özellikle bunlara da tekrar bir doğa yürüyüşü düzenlemek istiyoruz. Geçmişte Dragon Vadisi’nde çok fazla savaşlar olduğu söyleniyor. Özellikle Selçuklu, Doğu Roma döneminde burada çok ciddi muharebeler yapılmış. Bölgede Cenevizlilerden kalma Çobankale de mevcut. Orada da kazı çalışmaları devam ediyor. Yakında orası da turizme kazandırılacak. Aynı şekilde buraların da kesinlikle araştırılması gerekiyor. Yalova zaten doğasıyla çok meşhur bir yer. Kesinlikle bu parkurda Yalova’mız adına, doğa turizmi adına çok güzel bir rota olacaktır.” “Tarihin izlerine dokunmak, görmek, gözlemlemek mümkün” Tarihi İpek Yolu’nun Dragon Vadisi’nden geçtiğini belirten İşsever, “İznik, İstanbul, Bizans, Roma döneminde zaten çok önemli şehirlerdi. Bu şehirlerin arasındaki yol olarak da düşünebiliriz. Bu güzergahta tarihin izlerine dokunmak, görmek, gözlemlemek mümkün” ifadesini kullandı.
Bilecik Pazaryeri’nde şerbetçi otu fiyatları belirlendi Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, bu yıl uygulanacak şerbetçi otu fiyatları belirlendi. Türkiye’de sadece Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yetişen ve birçok alanda kullanılan endüstriyel bitki şerbetçi otu 2024 yılı fiyat belirleme toplantısı gerçekleşti. Pazaryeri Kaymakamlığında düzenlenen toplantı Vali Yardımcısı Şahin Arsal başkanlığında gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda yıllık maliyetler görüşüldü. Geçtiğimiz yıl 41 ila 40 lira olarak belirlenen şerbetçiotu alım fiyatları, 2024 yılında Aroma fiyatı 69 TL, diğer çeşitler fiyatı ise 67 TL olarak belirlendi. "Karşılıklı yapılan görüşmeler sonrası belirlenen fiyat çiftçimize hayırlı olsun" Pazaryeri Kaymakamı Ahmed Tayyib Kahraman, 2024 yılı şerbetçi otu fiyat belirleme toplantısı sonrası "Artan maliyetler karşısında alıcı firma, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odamız ile birlikte çiftçilerimizin ürünlerinin fiyat belirlemesini gerçekleştirdik. Karşılıklı yapılan görüşmeler sonrası belirlenen fiyat çiftçimize hayırlı olsun" dedi. Pazaryeri ilçesindeki şerbetçi otu üreticileri için verimli bir toplantı geçtiğini vurgulayan Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, üreticilerin geçen yıla göre artan maliyet fiyatları dolayısıyla bir nebze rahatlatacağını söyledi. Tekin, "Türkiye’de sadece Pazaryeri ilçemizde yetiştirilen şerbetçiotu bitkisinin fiyat belirleme toplantısını bu gün gerçekleştirdik. İlçemize çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlı olsun. Aroma çeşidimiz 69 lira, diğer çeşitlerimiz ise 67 lira olarak belirlendi. İnşallah hayırlı bereketli bir hasat dönemi olur. Şerbetçiotu üreticilerimize, farkı ürün üretimi yapan bütün çiftçilerimize hayırlı bir üretim sezonu diliyorum. Allah kazasız belasız bir üretim sezonu nasip etsin inşallah" diye konuştu.