YEREL HABERLER - 08 Mart 2017 Çarşamba 17:52

Uşak’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

A
A
A
Uşak’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Uşak Belediye ile Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından program düzenlenendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Uşak Belediye ile Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından program düzenlenendi.
Programa şehit anneleri, huzurevi sakinleri, eşi veya oğlu vatani görevini yapan kadınlar ve Uşak’ın değişik mahalle ve köylerinde gelen 100 kadın ile bir araya gelen Başkan Nurullah Cahan, “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Onların desteği, moral ve motivasyonu olmadan bu işleri yapmak zor” ifadelerini kullandı.
Atatürk anıtına çelenk koyma ve valilik ziyareti ile başlayan program Dokur Evi ve Etnoğrafya Müzesi ziyareti ile devam etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında bir sonraki durak Ulubey Kanyonları oldu. Uşak’lı yüzlerce kadın Ulubey Kanyonlarını gezerek cam terasta adrenalini yaşadı. Kanyon gezisi sonrası Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Başkan Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan’ın ev sahipliğinde çiçekler ile karşılanan kadınlar gönüllerince bir gün geçirdi.
Yemekte konuşma yapan Başkan Nurullah Cahan, “Kadınlarımızın ailelerine yapmış oldukları desteği hiçbir erkek inkar edemez” dedi. Cahan, “Bügün burada büyüklerimiz, şehit ailerimiz ve annelerimizle bir araya geldik. Rabbim onlara sağlıklı hayırlı ömürler versin. Onlar dualarını devletimizden, milletimizden ve bizlerden eksik etmesin. Çünkü büyüklerimizn duaları bizleri daha güzel günlere kavuşmamızı sağlayacaktır” ifadesini kullandı.
Başkan Nurullah Cahan 08 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Uşak’ta da dolu dolu geçirdiklerini ifade ederek, “Dünya Kadınlar Günü’nü hep birlikte kutladık. Özellikle bugün Uşak’ta yaşayıpta kentimizin tarihi ve doğal güzelliklerini bilmeyen kardeşlerimizi Belediyemiz ve Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün koordineli şekilde çalışması ile evlerinden aldılar. Şehrimizdeki tarihi yerleri ve Ulubey Kanyonlarını gezdirdiler ve son olarak burada yemekte bir araya geldik. Hoş muhabbet içinde güzel bir gün geçirdik” dedi.
Kadınlar aileleri madden ve manen yönetme gücüne sahiptir diyen Başkan Cahan, ” Ailelerimize sizler sahip çıkıyorsunuz. Özellikle çalışan bayanlarımızın yükü daha ağır. Hem aileyi hemde çalışma hayatlarını kontrol ediyorlar. Gündelik yaşamda istemediğimiz olaylarda oluyor. Kadına şiddet gerçekleşiyor. Biz kadına şiddete yüzde bir milyon kere karşıyız. Çünkü onlar bize emanet, onlara sahip çıkmalıyız. Uşak Belediyesi olarak kadınlarımız daima yanındayız. Bu güzel etkinliğimize katılan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum ve onların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” açıklamasında bulundu.
Düzenlenen program sonunda etkinliğe katılan kadınlara Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Eşi Halime Cahan hediye takdiminde bulundu. Hatıra fotoğrafı çekimi ile biten etkiliğe katılan kadınlar bu özel günde 8 Mart kadınlar gününde unutamayacağımız bir gün yaşadık, bizleri yalnız bırakmayan Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz diye mutluluklarını dile getirirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.