YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 19:01

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANISINA PEDAL ÇEVİRDİLER

A
A
A
SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANISINA PEDAL ÇEVİRDİLER

Sarıkamış şehitlerini anmak için İstanbul’dan Kars Sarıkamış’a bisiklet turu başlatan 8 sporcu Ardahan’a ulaştı.
Sporcular, Taksim’den aldıkları toprak ve Türk bayraklarını bin 725 kilometrelik yolda kar ve zor hava şartlarıyla mücadele ederek Sarıkamış Şehitliği’ne ulaştıracak.
İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği’nin, Pendik, Beykoz ve Esenler ilçe belediyeleriyle birlikte organize ettiği ’Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu’ kapsamında, İstanbul’dan 4 ocak’ta yola çıkan sporcular, Ardahan’a ulaştı. Sporcuları ve beraberindeki kafileyi, Valilik binası önünde Ardahan Valisi Mustafa Tekmen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci karşıladı. Daha sonra sporcuları makamında karşılayan Vali Tekmen, sporcuların Sarıkamış şehitleri için çok anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiğini ifade etti.
Birinci Dünya Savaşı’nda yapılan Sarıkamış Harekatında Allahuekber Dağı’nda, 95 yıl önce bir kurşun bile sıkamadan donarak şehit düşen 90 bin kahraman askerin anısına İstanbul’dan Kars’a bisiklet turu başlattıklarını söyleyen İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz, Taksim’den aldıkları topraklar ile Türk bayrakları ve flamaları 8 Aralık’ta Kars Sarıkamış Şehitliği Allahuekber Dağları’na ulaştıracaklarını belirtti.
4 günlük bisiklet turunda 8 sporcunun kar, yağmur ve soğuk hava ile mücadele vereceğini kaydeden Akyüz, ’’Biz bu kadar modern teçhizatlarla bu organizasyonu yapıyoruz. Dedelerimizin dedeleri çok daha kötü şartlarda orada donarak hayatlarını kaybettiler. Biz bu şekilde saygımızı ifade etmek istiyoruz’’dedi.
Yağmur ve kar koşullarına karşı kar lastikleri ve kar kıyafetlerinin bulunduğunu anlatan Akyüz, karların geçit vermediği yerlerde kar küreme araçlarının desteğiyle yollarına devam edeceklerini dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.