YEREL HABERLER - 20 Aralık 2011 Salı 15:52

IĞDIR ESNAFINDAN FRANSIZ ÜRÜNLERİNE BOYKOT

A
A
A
IĞDIR ESNAFINDAN FRANSIZ ÜRÜNLERİNE BOYKOT

Iğdır’da Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), Fransa Meclisi’nde perşembe oylanacak ’Soykırımı İnkar Yasası’na tepki göstermek amacıyla Fransız ürünlerinin boykot edilmesini istedi.
ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey ve diğer yöneticiler, Fransız firmalarına ait ürünlerin listesinin bulunduğu bildirileri esnafa dağıttı. ASİMDER tarafından Fransız ürünlerinin boykot edilmesi için başlatılan kampanyaya Iğdırlı esnaf destek verdi. Iğdırlı esnaf ASİMDER’in başlattığı bu kampanyayı desteklediklerini, Fransızların bu tutumunun şiddetle kınadıklarını belirtti.
Umut Medo isimli esnaf, yaptığı açıklamada, bu işin tarihçilerin işi olduğunu, Fransızların böyle bir karar almaya hakkı olmadığını, asla bu bölgede soykırım yapılmadığını ifade etti. Bu bölgede aslında Ermenilerin soykırım yaptığını belirten Medo, "Ermeniler burada Türklere soykırım yapmıştır, bu bölgedeki insanları göçe zorlamışlardır. Biz esnaf olarak sonuna kadar Fransız mallarını boykot edeceğiz" dedi.
Kendi iş yerlerinde Fransız mallarını satmayacaklarını ifade eden bir diğer esnaf Nizamettin Uca, "Özellikle bir marketken Fransız menşeli ürünleri almayacağız. Fransız Parlamentosu’nu da şiddetle kınıyoruz. Bu iş parlamentoların, siyasetçilerin işi değil. Varsa bir olay, tarihçiler araştırır, sonucu ortay koyar" şeklinde konuştu.
Aysel Uca ise, Fransız parlamenterin bu tutumunu asla kabul etmediğini ve kendisin asla Fransız ürünlerini kullanmayacağını belirtti.
Kazanfer Karaduman isimli esnaf da Fransız bir firmaya ait olduğuna inandığı yoğurdu yere fırlatarak boykot kararını desteklediğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir