YEREL HABERLER - 21 Aralık 2011 Çarşamba 02:50

KIRKLARELİ’NDE AĞAÇLANDIRMA VE REHABİLİTASYON ÇALIŞMALARI

A
A
A
KIRKLARELİ’NDE AĞAÇLANDIRMA VE REHABİLİTASYON ÇALIŞMALARI

Kırklareli’nde Kasım ve Aralık aylarında yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında il genelinde 718 bin 520 adet çeşitli türlerde fidan dikiminin gerçekleştirildiği bildirildi.
Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamada, il genelinde yürütülen ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. Açıklamada, “Yöreye uygun ağaç türleri olan meşe, sedir, karaçam, çınar, dişbudak, ıhlamur, akasya, akçaağaç, fıstık çamı, iğde, üvez, alıç, kuşburnu, badem, kızılcık, dut, ahlat, erguvan, sarı salkım, gül ibrişim fidanları ile ağaçlandırma yapılmış ve yapılmakta olup, 2011 yılı Kasım ve Aralık aylarında Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğünce 362 bin adet, Demirköy Orman İşletme Müdürlüğünce 31 bin 500 adet, Vize Orman İşletme Müdürlüğünce 9 bin 600 adet, Ağaçlandırma Şube Müdürlüğünce 296 bin 500 adet, kamu kurum ve kuruluşları tarafından 18 bin 920 adet olmak üzere toplam 718 bin 520 adet fidan toprakla buluşturulmuştur” denildi.
Açıklamada ayrıca, Başbakanlık tarafından 1 Kasım 2007 tarihinde başlatılan Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla, bozuk vasıflı orman sahalarının rehabilite edilerek, verimli hale getirildiği belirtilerek, “Ağaçsız alanlar ağaçlandırılıp orman varlığımız arttırılarak çağdaş bir anlayışla halkımızın istifadesine sunulmaktadır. Fidan dikim faaliyetlerinde çalışan yöre halkına yaklaşık 700 bin TL ekonomik girdi sağlanacaktır. Duble yol ağaçlandırma çalışmalarında Kırklareli-Babaeski yolu ağaçlandırılması tamamlanmış olup, Kırklareli-Organize Sanayi duble yolu bölünmüş yolun orta refüj ağaçlandırma çalışmaları devam etmektedir. Bunun yanında Özel İdare imkanlarıyla 19 adet köyde köy yolu ağaçlandırma çalışmaları tamamlanmış olup, dikilen fidanlar Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından tahsis edilmiştir” ifadelerine yer verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz" Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır, Fatih Karagümrük maçının ardından yaptığı açıklamada, finale kaldıklarını için mutlu olduklarını söyleyerek, “İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” dedi. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalde rövanş maçında Fatih Karagümrük’ü 4-0 mağlup ederek, finale yükseldi. Mücadelenin ardından Trabzonspor Kaptanı Uğurcan Çakır basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk yarı tam istediklerini gibi oynayamadıklarını söyleyen Çakır, “İlk yarı tam istediğimiz oyunu oynamasak da çok acelemiz yoktu. Çünkü 1-0 öndeydik. Sonrasında ikinci yarıda gelen gollerde, net bir skorla buradan galibiyetle ayrıldık. Kötü giden bir sezon, hedeflerden uzak aslında ama finalde olmak mutluluk verici oldu” ifadelerini kullandı. “İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” Finalde Beşiktaş ile oynayacaklarının hatırlatılması üzerine Uğurcan Çakır, “Finalde rakibimiz Beşiktaş ve kupayı kazanmak istiyoruz. Bu kupayı alırsak 10. olacak. En son aldığımız zaman 2019’da ben ve Hüseyin Türkmen var. İkimiz kaldık. Abdullah Hoca’nın Trabzonspor’da Türkiye Kupası eksik. İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” diye konuştu. “Trabzonspor için mücadeleyi her zaman vermeye çalışıyorum” Futbolda inişler ve çıkışların her zaman olduğunu vurgulayan 28 yaşındaki kaleci, “Futbolcu her zaman en yüksek performansı veremeyebiliyor. Ben Trabzonspor için elimden gelen mücadeleyi her zaman vermeye çalışıyorum. Bazen istediğim oluyor, bazen istediğim gibi olmuyor. Ben Trabzonspor için elimden gelen her şeyi her zaman sahada yapmaya çalışıyorum. Finale kaldık mutluyuz, inşallah finali kazanmak istiyoruz. Taraftara teşekkür ediyorum. Uzun zamandır iç sahada taraftar olmadığı için bugün çok güzeldi. Taraftar olmadan çok konsantre olamıyorsunuz. Bugün de yanımızdalardı. Onlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.