ASAYİŞ - 05 Ocak 2012 Perşembe 10:58

İTHAL HIRSIZLAR GÜVENLIK KAMERASINA TAKILINCA YAKAYI ELE VERDİ

A
A
A
İTHAL HIRSIZLAR GÜVENLIK KAMERASINA TAKILINCA YAKAYI ELE VERDİ

Üsküdar’da bir giyim mağazasından toplam 800 TL değerinde iki deri mont çalan Gürcistan uyruklu 3 hırsız güvenlik kamerasına takılınca yakayı ele verdi.
Edinilen bilgiye göre, geçen hafta Üsküdar Doğancılar Polis Merkezi’ne başvuran bir mağaza sahibi, işyerinden iki deri montunun çalındığını belirterek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine çalışma başlatan Üsküdar Güven Timleri’ne bağlı ekipler, mağazanın güvenlik kameralarını incelediklerinde, elinde çanta olan bir şahsın denemek üzere iki deri montu giyinme kabinine götürdükten sonra çantayla kabinden çıktığını ve başka bir şahsın da bu sırada gözcülük yaptığını tespit etti. Bölgede çalışmalarını sıklaştıran
ekipler, 3 gün sonra şahısların izine rastladı. Şüphelileri bir süre takip eden güven timleri, Gürcistan uyruklu oldukları anlaşılan 3 kişiyi gözaltına aldı. Davit Metreveli, Tariel Maisuradze ve Davit Chulukhadze isimli şahısların yapılan üst aramasında 8 adet kot pantolon, 1 adet kazak, 1 adet deri mont ve hırsızlık malzemelerini X-Ray cihazında alarm vermeden mağazadan çıkarmak için kullanılan içi alimünyum folyo kaplı çanta ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Üsküdar Adliyesi’ne sevk edilen
Gürcü hırsızlar, tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderildi.
Güvenlik kamerası görüntülerinde, şahısların ayrı ayrı mağazaya girişleri görülüyor. Daha sonra, elinde çanta ile müşteri gibi mağazada dolaşan bir şahıs, deneme amaçlı aldığı iki deri montla kabine giriyor. Bir süre sonra şahıs elinde sadece çanta ile kabinden çıkarken, diğer şahsın gözcülük yaptığı da kayıtlara yansıyor. Daha sonra şahıslar ayrı ayrı mağazadan ayrılıyorlar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.