YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 17:30

OTUN ÜZERİNE ASFALT ASTARI DÖKÜLMESİ

A
A
A
OTUN ÜZERİNE ASFALT ASTARI DÖKÜLMESİ

Otun üzerine asfalt astarı dökülmesinin ardından oluşturulan inceleme komisyonu, yolda yapılan işlemlerin teknik açıdan uygun olduğu görüşünü bildirdi.
Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Çakıcı-Avdan köylerinin bağlantısını sağlayan yolda asfalt astarının otun üzerine dökülmesi ile ilgili olarak, İl Özel İdaresi’nce İnceleme Komisyonu oluşturulduğu bildirildi. Afyonkarahisar Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, İnceleme Komisyonu tarafından asfaltta bir inceleme yapıldığı ifade edildi. İnceleme Komisyonu’nun raporunda, "Yola dökülecek ikinci kat asfalt sathi kaplama için İl Özel İdaresi makine ve ekipmanı ile hazırlık yapıldığı ve mevcut yolun her iki tarafına ortalama 30 ile 50 santimetre genişliğinde asfalt malzemesi değil, astar serildiği, ancak malzeme tesliminin geç olması ve hava şartlarından dolayı ikinci kat asfaltın dökülemediği belirlenmiştir" denildi.
Yolda iddia edildiği gibi asfalt astarının otun üzerine dökülmediği belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"İddia edildiği gibi serilen astar boşa gitmeyecek olup mevcut kaplamayı koruduğu gibi trafik açısından güvenli geçişi sağlayacaktır. Ayrıca söz konusu yolda ’Ot üstüne asfalt dökülmesi’ ile ilgili olarak, asfalt distribütörü tarafından astarın basınçla püskürtülmesi sırasında malzeme 5-10 santimetre yayılıp yolun banket kısmının dışına taşma yapabilmektedir. 2012 yılı asfalt sezonunda söz konusu yolda ikinci kat asfalt sathi kaplama yapılırken astar serilmesine gerek olmaksızın asfalt dökümü yapılacaktır. Karayollarında da astarın serilerek bırakıldığı uygulamalar bulunmaktadır. Karayollarında astar verilen yol trafiğe kapanmaktadır. Ancak söz konusu yolda serilen astarın banket kenarlarında 30-50 santimetre arasında olduğu için yolun trafiğe kapanmasına gerek olmamaktadır. Sonuç olarak bahse konu yolda yapılan işlemlerin teknik açıdan uygun olduğu tespit edilmiştir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Engelliler engelsiz yaşama dikkat çekti Ordu’nun Ünye ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle etkinlik geçekleştirildi. Yüzüncü yıl mevkiinden kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle rehabilitasyon merkezilerinin stantlarının açılışı gerçekleştirildi. “Engelsiz yaşam konusunda başarılı bir kentiz” Açılışta bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Engelli kardeşlerimiz ile ilgili bugün hem farkındalığın oluşması, hem de günlerinin kutlanması amacıyla bir araya geldik. Engelli kardeşlerimize verilen fırsatlar neticesinde neler yapılabildiğini burada görebilme fırsatı bulduk. Daha önceki ziyaretlerimizde hakikaten çok özel çalışmalar ortaya koymuşlardı. Bugün de aynı çalışmaları görmekten son derece memnun kaldık. Tabii yerel yönetim olarak bizler de engelli kardeşlerimizin engelsiz yaşam anlamında bir şehirde rahat edebilmeleri açısından ne gerekiyorsa gerekli hazırlıkları yapmak ve hayata geçirmek noktasında birlikte çalıştığımızı ve Ünye olarak bu konuda birçok şehirden önde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Aynı zamanda bu hafta ihtiyaçların belirlenmesine ve farkındalığın oluşmasına vesile olsun diyor, Engelliler Haftasını kutluyorum” dedi. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık hafta boyunca etkinliklerde görev alacak kurum ve kuruluşları tebrik ederek başarılar diledi. Etkinliklere ayrıca Engelli dernekleri başkanları, Daire Amirleri ve Sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri katıldı.