YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 16:01

MARDİN`DE SOKAKLARIN FERŞ TAŞIYLA KAPLANMASINA DEVAM EDİLİYOR

A
A
A
MARDİN`DE SOKAKLARIN FERŞ TAŞIYLA KAPLANMASINA DEVAM EDİLİYOR

Mardin Belediyesi ve Mardin Valiliği’nin ortaklaşa yürüttüğü Sit Alanı Su ve Kanalizasyon Şebekesi Yenileme Projesi kapsamında, altyapısı tamamlanan sokakların, betonlandıktan sonra Mardin’e özgü ferş taşıyla kaplanmasına devam ediliyor.
Mevsim şartları elverdiği sürece sokakların betonlanması ve ferş taşıyla kaplanmasına aralıksız devam edeceklerini söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Halkımızın kazılan sokaklardan dolayı çektikleri sıkıntıya hızla sona erdirmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Tek sıkıntımız mevsimsel sıkıntılar. Yağışlar ve donma olayları hızımızı kesiyor. Mevsim şartları elverdiği sürece çalışmalarımız kesintisiz devam edecektir" dedi. Betonla kaplı sokakların Mardin’e yakışmadığını
belirten Ayanoğlu, "Tarihi bir projeyi yürütüyoruz. Aracın giremediği dar ve dik sokaklarda 100 kilometre uzunluğunda su ve kanalizasyon borusu döşeyeceğiz. Mardin’in tarihi dokusuna uyumlu ferş taşıyla kapladığımız sokaklar bir diğer tarihi adımımız olacak. Altyapıyı ve sokak kaplamasını tamamladığımızda Mardin, insanı hayran bırakacak bir güzelliğe kavuşacak. Sokaklarda gezdiğinizde zaman tüneline girmiş gibi kendinizi hissedeceksiniz. Mardin’in sokakları herhangi bir tarihi Avrupa şehrinde gördüğünüz
şehirler gibi kendi tarihi dokusuna uygun bir görünüme kavuşacak" dedi. Yaptıkları çalışmalarla Mardin’in 50 yıldır biriken sorunlarını çözdüklerini ifade eden Başkan Ayanoğlu şöyle devam etti:
"Altyapı çalışmaları her belediye başkanını yıpratır. Mardin’in sorunları onlarca yıldır halı altına süpürülmüş ertelenmiş. Kimse bunlara el atmaya cesaret edememiş. Artık sorunları ertelemeyecek bir noktadayız. Göreve geldiğimiz günden şu ana kadar Mardin’e trilyonlarca lira yatırım yaptık.Mardin’in geleceğini inşa ediyoruz.Halkımız için yaptığımız bu büyük hizmetler için halkımızın desteğini bekliyoruz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir