ASAYİŞ - 10 Ocak 2012 Salı 10:00

ŞİŞLİ`DE GECEKONDU YANGINI PANİĞE NEDEN OLDU

A
A
A
ŞİŞLİ`DE GECEKONDU YANGINI PANİĞE NEDEN OLDU

Şişli’de bir gecekonduda meydana gelen yangın, büyük paniğe neden oldu. Dere yatağı olması nedeniyle itfaiye ekiplerinin müdahale etmekte zorlandığı yangında, olaya müdahale eden bir itfaiye eri ayağından yaralandı.
Alınan bilgilere göre, yangın, gece saat 01.00 sıralarında Maslak Mahallesi Söğüt Sokak 15 numarada bulunan Mustafa Topel’e ait iki katlı gecekonduda meydana geldi. Dere yatağına inşa edilen gecekondunun çatısında elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın, kısa sürede büyüyerek ahşap çatıyı sardı. Yangına uykuda yakalanan 6 kişilik aileyi mahalle sakinleri ile ev sahibi Mustafa Topel kurtardı. Gecekondu sahibi Topel, mahalle sakinlerinin de yardımı ile eşi ve 4 çocuğunu alarak dışarıya fırladı. Topel,
ailesiyle birlikte evi tahliye ettikten sonra hemen itfaiyeye haber verdi.
Dere yatağına inşa edilen gecekonduya önce Seyrantepe, ardından da İstinye ve Beşiktaş itfaiye grupları sevk edildi. İtfaiye ekipleri evin dere yatağında olması nedeniyle olay mahalline ulaşmakta güçlük çekerken, yangını söndürmeye çalışan bir itfaiye eri, çatıdan ayağına düşen yanan parça ile yaralandı. İsmi belirtilmeyen itfaiye eri, olay yerinde hazır bekletilen ambulansa arkadaşlarının omuzlarına taşındı. Sağlık ekipleri, ayağı yanan itfaiye personelini ayakta tedavi etti.
Yangını söndürmeye çalışan itfaiye ekipleri çatıyı saran alevleri yaklaşık bir saatte kontrol altına alabildi. Can kaybının yaşanmadığı yangında büyük çaplı maddi hasar oluştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir