GENEL - 09 Ocak 2012 Pazartesi 19:31

ŞANLIURFA`DAKİ PKK OPERASYONUNDA TUTUKLANAN 7 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

A
A
A
ŞANLIURFA`DAKİ PKK OPERASYONUNDA TUTUKLANAN 7 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Şanlıurfa’da PKK operasyonu kapsamında tutuklanan 7 kişi serbest bırakıldı. Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan ve serbest bırakılan 7 kişi, aileleri tarafından coşkuyla karşılandı.
27 Eylül 2011 tarihinde, Şanlıurfa emniyet Müdürlüğü tarafından PKK’ya yardım ve yataklık suçlarından, İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şubesi ile Eğitim-Sen Şanlıurfa Şubesine operasyon düzenlenmişti. Düzenlenen operasyonda, İHD Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Babaoğlu, Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Halit Şahin ile birlikte 17 kişi gözaltına alınmıştı. Polis ekipleri, dernek binalarında yaptığı aramada ise, bir çok bilgisayara, yasak yayınlara ve çeşitli evraklar el konulmuştu. Gözaltına alınan 17
kişiden 10’u savcılık tarafından serbest bırakılırken, 7 kişi ise mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme tarafından tutuklanan Cuma Babaoğlu ve Halit Şahin ile birlikte toplam 7 kişi tutuklanarak Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Aradan geçen 2 buçuk aylık bir süre zarfında suçsuz oldukları anlaşılan 7 kişi bugün akşam saatlerinde cezaevinde yapılan son işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis ekipleri, cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alırken, 7 kişinin
yakınları ise olası bir duruma karşı cezaevine yaklaştırılmadı. Yaklaşık yarım saat cezaevi önünde bekleyen aile yakınları, sabırsızlıkla cezaevinden çıkacak yakınlarını bekledi. Yakınlarının cezaevinden çıkmasıyla birlikte alkış çalan aileler, yakınlarına koşup, sarılarak hasret giderdi.
Cezaevi çıkışı sonrası basın açıklaması yapan eski Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Halit Şahin, "Bilindiği gibi 27 Eylül Barış Çadırını ziyaret ettiğimiz için yaklaşık 17 arkadaşımız ile birlikte gözaltına alınmıştı. Bu arkadaşlarımızdan 7 arkadaşımız, tutuklanarak cezaevine konuldu. Bunların içerisinde Eğitim-Sen Şube Başkanı, İHD Başkanı ve yöneticileri, sendika üyeleri vardı. Bizim ziyaret amacımız barışa dönük, barışa bir katkımız olsun amacı ile çadır ziyaretinde bulunduk. Ama maalesef, bu barış
ziyaretimizi farklı yönlere çekerek bizi tutukladıklar. Bizim tutuklama şeklimiz tamamen keyfi bir uygulama. Gerek Emniyet güçleri, gerek ise diğer boyutu ile bizi kötü bir şekilde tutukladılar. Biz bugün tahliye olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Mücadelemiz burada bitmedi, tekrardan kaldığımız yerden, barışa dönük çabalarımızı mücadelemizi, sevkimizi daha da yükselterek devam edeceğiz" dedi.
Şahin, suçsuz yere tutuklandıkları için bu konu hakkında gerekli yerleri şikayette bulunacaklarının da altını çizerek, "Önümüzdeki günlerde, Sivil Toplum Örgütleri Demokrasi Platformu olarak, bir araya gelip bu gözaltı ve tutuklanmamızla ilgili bir değerlendirme yapacağız. Yapacağımız değerlendirmenin ardından, gerek yerleri suç duyurusunda bulunacağız.
İHD Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Babaoğlu ise, "İnsan Hakları Örgütü olarak, bizimde şuan 14 yöneticimiz cezaevindedir. İnsan haklarının faaliyet alanları, temel insan haklarını esas alıp düşünce ve ifade özgürlüğü temelinde faaliyet göstermiştir. Bu faaliyet içerisinde 30 yıldır süren savaşında bitmesi noktasında, barış ve demokrasi mücadelesini vermekle birlikte, her zaman yanında olmuşuzdur. Bundan sonrada yanında olmaya devam edecektir" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, Halit Şahin, Cuma Babaoğlu ve diğer 5 kişi yakınları ile kısa bir hasret gidermenin ardından Dernek binasına geçtiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir