YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 14:23

(ÖZEL HABER) ALACA MODERN KENT OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

A
A
A
(ÖZEL HABER) ALACA MODERN KENT OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Çorum’un Alaca ilçesi altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla modern kent olma yolunda ilerliyor.
Alaca’nın kabuğunu kıracak ve standartları yüksek modern bir kent olma hedefine götürecek projeleri hayata geçirmek için çalışma başlatan Alaca Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirdi. Alaca Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, 2011 yılının Alaca için hizmetlerle dolu, çok verimli bir yıl olduğunu belirterek, Alaca’yı geleceğe bugünden hazırladıklarını söyledi. Alaca’nın büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını ifade eden Eyvaz, alt
yapı ve üst yapı çalışmalarıyla ilçenin daha modern daha çağdaş, daha yaşanılır bir kent olma yolunda hızla ilerlediğini vurguladı.
Göreve geldikleri ilk günden bugüne birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Eyvaz, her geçen yıl diğer yıla oranla daha çok ilerlediklerinin altını çizdi. Alaca halkının kendilerine duyduğu güveni boşa çıkarmadıklarını dile getiren Başkan Eyvaz, yerel seçimler öncesi taahhütte bulundukları projeleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, başlangıçta hayal gibi gözüken Koçhisar Barajı, Alaca Çevre yolu, Alaca- Yozgat duble yolu, Alaca -Zile, Alaca -Sungurlu arasındaki duble yol, yüksekokul, Anadolu Öğretmen Lisesi, TOKİ, doğalgaz, Atık Su Arıtma tesisi gibi projeleri kısa zamanda hayata geçirdiklerini belirterek, ilçenin 50 yıllık geleceğini planladıklarını belirtti.
Sosyal belediyecilik anlayışının gereklerini de yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Eyvaz, yeşil alanlarıyla, alt ve üst yapısıyla örnek bir kent olma yolunda büyük bir mesafe kat ettiklerini belirtti.
"ALACA 100 YIL İÇME SUYU PROBLEMİ YAŞAMAYACAK"
Koçhisar Barajı’nın tamamlanmasının ardından Alaca için hayati önem taşıyan içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi için belediye olarak kolları sıvadıklarını belirten Başkan Eyvaz, proje çalışmalarında sona yaklaşıldığını kaydetti.
Tesisinin yeni yılla birlikte inşaat ihalesinin de gerçekleştirileceğini bildiren Başkan Eyvaz, projenin tamamlanmasıyla birlikte Alaca’nın 100 yıllık içme suyu probleminin çözüme kavuşacağını söyledi.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak olan konutlara Alaca halkının büyük bir ilgi gösterdiğini belirten Başkan Eyvaz, 168 konuta 151 kişinin müracaatlarının tamamlandığını söyledi.
Ankara Caddesi Belediye Makine Parkı karşısına yapılacak olan168 konutun 56’sı emniyet lojmanı 10’nun ise adliye lojmanı olarak düşünüldüğünü ifade eden Başkan Eyvaz, TOKİ’de ilk kazmanın bu yıl vurulacağı müjdesini verdi. TOKİ’nin modern kent olma yolunda hızla ilerleyen Alaca için önemli kilometre taşlarından birisi olduğunu vurgulayan Eyvaz, TOKİ’nin ilçenin gelişimine de büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
TOKİ Konutlarının tamamlanmasıyla birlikte konutların yer alacağı bölgenin Alaca’nın önemli cazibe alanları arasında yer alacağını kaydeden Eyvaz, çalışmaların sürdüğü Özhan Deresi’nin ıslah edilmesi ve Belediye tarafından dere kenarında yapılacak çevre düzenlemesi ile de bölgenin daha estetik bir yapıya kavuşacağını belirtti.
Başkan Eyvaz, artan kira bedellerinin TOKİ’yi cazip hale getirdiğine dikkat çekerek, evi olmayan dar gelirli vatandaşların TOKİ sayesinde kira öder gibi ev sahibi olacaklarını, sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşama kavuşacaklarının altını çizdi.
"HEDEFİMİZ YEŞİL ALACA"
Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, ’Her mahalleye bir park’ projesiyle ilçeye yeni akciğerler kazandırdıklarını vurgulayarak, daha yeşil, daha yaşanabilir bir kent için çalıştıklarını söyledi.
Şehirleşmeyle birlikte baş gösteren beton yığınlarına karşı yeşil alan çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Başkan Eyvaz, bu kapsamda Alaca’nın yeşili ile öne çıkan bir ilçe olması için çaba gösterdiklerini vurguladı. Her mahalleye bir park projesi kapsamında parkı olmayan mahalleleri parkla buluşturduklarını ve mevcut parklarda da iyileştirme çalışmaları yaptıklarını kaydeden Başkan Eyvaz, ilçe için önem arz eden Kent Ormanı Projesi’nin de yüzde 85’inin tamamlandığını belirtti.
Mevcut parkların tamamında oyun gruplarının yenilendiğini ve fitness aletlerinin yerleştirildiğinden bahseden Başkan Eyvaz, Kent Ormanı’na da yerleştirilmesi düşünülen oyun grubu ve fitness aletlerinin de bahar ayı ile birlikte monte edileceğini söyledi.
Toplam 13 dönümlük arazi üzerinde hayata geçirilen Günhan Parkı’nın vatandaşların dinlenilebileceği çok önemli bir yeşil alan olduğunu vurgulayan Eyvaz, ayrıca park içerisinde vatandaşların halı saha, yürüyüş parkuru, fitness grubu, çocuk oyun grubu, oturma grubu, piknik alanı, havuz, şelale, bayan kermes lokali gibi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini sürdürebilecekleri tesislerin de yer aldığını kaydetti. Başkan Eyvaz, ayrıca 2011 yılı içerisinde kent merkezinde ağaçlandırma çalışmalarına da
büyük önem verdiklerine dikkati çekerek, 450 ıhlamur, 330 akasya, 45 at kestanesi, 75 leylendi, 30 süs elması, 28 ters dut, 28 süs eriği, 28 doğu çınarı, 255 çam ve 148 akkavak fidesini de toprakla buluşturduklarını belirtti.
"YÜKSEKOKUL İÇİN SEFERBER OLDUK"
Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Alaca’nın en büyük hayallerinden birisi olan yüksekokulun ilçeye kazandırılması için tüm kamu kurum ve kuruluşları gibi Alaca Belediyesi’nin de seferber olduğunu söyledi.
Alaca’nın gelişimine büyük katkı sağlayacak meslek yüksek okulunun bir an önce Alaca’ya kazandırılması için belediye olarak mevcut hizmet binasını Hitit Üniversitesi’ne tahsis ettiklerini vurgulayan Başkan Eyvaz, ayrıca kampus alanı olarak düşünülen yerde üniversite vakfına 70 bin metre karelik bir alanı daha kazandırdıklarını ve yakın zamanda 150 bin metre karelik bir alanda üniversite kampusunun yükseleceğini kaydetti.
Alaca Belediyesi ilçenin geleceğinin yanı sıra ülke geleceğini şekillendiren eğitime de yatırım yapıyor. Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, başta yüksekokul olmak üzere Alaca Belediyesi olarak, eğitim yatırımlarına da destek verdiklerini belirterek, "Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin daha rahat koşullarda eğitim görmeleri adına alt yapı ve üst yapı çalışmalarında belediye olarak eğitim kurumlarına katkı sağlıyoruz" dedi.
Alaca Belediyesi olarak Şehit Nedim Tuğaltay Lisesi’ne ve Denzihan YİBO’ya halı saha inşa ettiklerinden bahseden Başkan Eyvaz, yine Dede Karkın İlköğretim Okulu yemekhanesinin ve Anadolu Öğretmen Lisesi’nin inşaat alanında alt yapı ve üst yapı hizmetlerini Alaca Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.
Başkan Eyvaz, ayrıca okullar tarafından gerçekleştirilen sosyal ve kültürel faaliyetlere de belediye olarak destek verdiklerini ifade etti. Yapılan en büyük yatırımın eğitim ve insana yapılan yatırım olduğunu dile getiren Eyvaz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitime desteklerinin süreceğinin altını çizdi.
Mevcut hizmet binasını yüksek okul için Hitit Üniversitesi’ne tahsis eden Alaca Belediyesi, çarşı merkezinde bulunan eski hizmet binasında başlatmış olduğu restore çalışmalarında sona yaklaştı.
Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Alaca Belediyesi’ne modern bir hizmet binası kazandırdıklarını belirterek, Nisan ayı ile birlikte taşınma işlemlerinin tamamlanacağını söyledi.
Yeni hizmet binasının yaklaşık 875 bin TL’ye mal olduğunu anlatan Başkan Eyvaz, "Her şeyin en iyisine layık olan halkımıza en iyi hizmeti verme çabası içerisindeyiz. Yüksekokulun biran önce ilçemize kazandırılması için hizmet binamızı Hitit Üniversitesi’ne tahsis ettik ve bu nedenle geçmiş dönemlerde belediye hizmet binası olarak kullanılan çarşı merkezindeki yerimizi tekrar hizmet binası olarak kullanma kararı aldık. Kısa süre içerisinde büyük tadilatlar yaptık. Alaca’ya modern bir hizmet binası
kazandırdık" dedi.
ALTYAPI ÇALIŞMALARI
Alaca Belediyesi’nin çeşitli mahalle ve sokaklarda başlatmış olduğu çalışmalarda 6 bin 300 metre bordür, 20 bin metrekare parke taşı ve 28 bin metrekare kilit taşı kaplama çalışmasının yapıldığını açıklayan Başkan Eyvaz, bordür, parke ve kilit taşı çalışmalarında rekor kırdıklarını vurguladı. Çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında kaldırımı olmayan birçok sokak ve caddede bordür, parke taş kaplama ve kaldırım çalışması yapıldığını anlatan Başkan Eyvaz, çalışmaların tamamlandığı cadde ve sokakların
modern, kullanılışlı kaldırım ve yollara kavuşturulduğunu kaydetti.
Alaca halkına daha kaliteli hizmet verebilmek adına belediye araç parkını da her yıl yeni alınan araçlarla güçlendirdiklerini ifade eden Başkan Eyvaz, 2011 yılında da belediye araç parkına 1 adet kepçe, 1 adet çöp kamyonu ve 1 adet de vakumlu süpürge aracını daha kazandırdıklarını söyledi.
Alaca’ya modern bir Pazar yeri kazandırmak yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldığını kaydeden Başkan Eyvaz, proje çalışmalarının tamamlandığını ve çok yakın bir tarihte ihale edilerek, çalışmalara başlanacağını belirtti. Pazar yeri projesinin seçim vaatleri arasında da yer aldığından bahseden Başkan Eyvaz, "Mevcut sebze meyve pazarı Alaca’ya yakışmıyor. Yeni yapılacak sebze meyve pazarının üzeri tamamen kapatılacak. Çevre düzenlemesi ile vatandaşlara da rahat bir şekilde alışveriş imkanı sağlayacak.
Yağmur, çamur, toz gibi sıkıntılı ortamda alışverişlerine son vererek, rahat hijyenik, sağlıklı koşullarda alış veriş imkanı sağlayacağız. Esnafımıza ve halkımıza yakışır bir alışveriş yeri yapacağız" dedi.
"SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ"
Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, sosyal belediyeciliğin tüm gereklerini yerine getirdiklerini söyledi. Önemli gün ve gecelerde toplumsal kaynaşmayı sağlayacak faaliyetlere imza attıklarını belirten Eyvaz, geleneksel hale getirdikler Ramazan çadırında ve aşevinde her yıl yaklaşık 10 bin kişiye yemek verdiklerini ve kandil gecelerinde de vatandaşlara lokum dağıttıklarını kaydetti.
Sporsal faaliyetlere destek verdiklerini anlatan Başkan Eyvaz, ilçelerinde futbol başta olmak üzere judo, tekvando, kick boks, muhay thai gibi spor branşlarında kurslar verdiklerini ve bu spor dallarında büyük başarılara imza attıklarına dikkat çekti. Cenaze hizmetlerinden, düğünlerde masa sandalye hizmetlerine kadar bir çok alanda sosyal belediyecelik anlayışıyla vatandaşların yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayan Eyvaz, ilçede bulunan STK’ların etkinliklerine de katkı sağladıklarını belirtti.
İlçe esnafı ile yaptıkları çalışmalar sonunda kaldırım işgallerini sona erdirdiklerini anlatan Eyvaz, "Yayaların kullanması için ayrılan kaldırımlar tüm insanların ortak kullanım alanlarıdır. Günlük yüzlerce insanın kullandığı kaldırımlara satışlarını artırmak amacıyla bazı esnaflarca satışa sunulan ürün ve malzemelerin sergilenmesi insanların ortak kullanım alanını kullanamamasına sebep oluyor. Dar olan caddelerde bir de kaldırımların işgal edilmesi ile birlikte başta kadınlar olmak üzere yayalar büyük
sıkıntılar yaşıyordu. Ayrıca işyerlerinin kaldırımlara koydukları sebze ve diğer gıda maddeleri hem hoş görüntü oluşturmuyor hem de sağlık açısından sakıncalı oluyordu. Bu amaçla iş yeri sahipleriyle yapılan görüşmeler sonucunda, karşılıklı anlayış içerisinde artık kaldırımların işgal edilmeyeceği kararlaştırıldı. Bu anlayışı gösteren ve herhangi bir zorluk göstermeyen iş yeri sahiplerine teşekkür ediyorum" dedi.
Alaca Belediyesi son günlerde ilçe merkezinde artış gösteren sokak köpekleri ile etkili mücadele çalışması başlattı. İlçe merkezindeki başıboş köpeklere Ankara yolu üzerinde bulunan belediye tesislerinde modern bir hayvan barınağı yaptırdı. Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince yapılması zorunlu olan hayvan barınakta sokak köpeklerine bulaşıcı hastalıklara karşı aşı işlemleri yapıldığını açıkladı. Eyvaz, başıboş sokak köpekleri ile sadece belediyenin
mücadele etmesinin imkansız olduğunu kaydederek, vatandaşlardan da bu konuda hassas davranmalarını istedi.
Ayrıca Veli Çayırı Parkı’nda oluşturdukları Hayvanat Bahaleçesi ile de özellikle çocuklara hayvan sevgisini aşılamaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Eyvaz, hayvanat bahçesinde bulunan mevcut hayvan türlerine ilave yaparak zenginleştirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Otomobile çarpan motosiklette bulunan iki genç hayatını kaybetti: Araçtaki yolcu kaza anını şans eseri kayda aldı Denizli’de hatalı sollama yaptığı esnada önüne çıkan otomobile arkadan çarpan motosiklet sürücüsü ile yolcu konumundaki arkadaşı yaşamını yitirdi. Motosikletin çarptığı otomobildeki yolcu, şans eseri cep telefonuyla kaza anını kayda aldı. Kaza, Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahallesi Acıpayam Bulvarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Zekeriya Akhan (21) yönetimindeki 34 VG 8057 motosiklet, bulvar üzerinde ilerlerken aynı yöne seyir halinde olan midibüsü geçmek istedi. İddiaya göre hatalı sollama yapan genç sürücünün kullandığı motosiklet, önüne çıkan Veli Çakmak yönetimindeki 20 ANA 451 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü ve yanında yolcu konumunda bulunan arkadaşı Rahman Çabuk yola savruldu. Metrelerce sürüklenen motosiklet ise park halindeki bir kamyonete çarparak durabildi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalede bulunduğu iki genç ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Durumları ağır olan Zekeriya Akhan ve Rahman Çabuk, hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamlarını yitirdiği öğrenildi. Otomobil sürücüsü Veli Çakmak ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Motosikletin çarptığı otomobilde ise yolcu konumunda bulunan bir kişi cep telefonu ile video kaydı aldığı sırada kazayı da çekti. Görüntülerde seyir halinde olan otomobile arkadan çarpıldığı ve aracın savrulduğu görülüyor. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İstanbul Sarıyer’de uygulamadan kaçan otomobil sürücüsü, park halindeki araçlara çarptı: 2 yaralı Sarıyer’de uygulama yapan polislerin ‘Dur’ ihtarına uymayarak kaçan şüpheli sürücü, ara sokakta park halindeki araçlara çarparak durabildi. Kazada, otomobilde bulunan 2 kadın yaralanırken otomobilde bir adet silah ve bıçak bulundu. Şüpheli sürücü, kelepçelenerek ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olay, saat 01.30 sıralarında Sarıyer Bahçeköy Merkez Mahallesi İnönü Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Bahçeköy Yolu’nda uygulama yapan polis ekiplerinin ‘Dur’ ihtarına uymayan 34 GVP 053 plakalı otomobil sürücüsü, ’Dur’ ihtarına uymayarak uygulamadan kaçtı. Polis ekipleri kaçan şüphelinin peşine düşerken şüpheli sürücü, ara sokaklara girerek izini kaybettirmek istedi. İnönü Caddesi’ne aşırı hızlı girdiği iddia edilen şüpheli bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybedince park halindeki araçlara çarptı. Çarpmanın etkisiyle park halindeki bir araç bina girişindeki doğalgaz kutusuna çarparken, yaşanan kazada 5 araç hasar gördü. Uygulamadan kaçan otomobilde bir adet silah ve bıçak bulundu Polis uygulamasından kaçan ve ara sokakta araçlara çarparak duran otomobilde bulunan 2 kadın hafif yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. İsmi öğrenilemeyen araç sürücüsü ise aracı kullanmadığını iddia ederken, polis ekipleri çelişkili ifade veren sürücüyü kelepçeleyerek ifadesi alınmak gözaltına aldı. Öte yandan araçta yapılan incelemelerde, bir adet silah ve bıçak bulundu. Yaralılar ise ilk müdahalenin ardından tedbir amacıyla hastaneye götürüldü. Yaşanan kazada, park halindeki 4 otomobil, şüphelinin kullandığı otomobil ve doğalgaz kutusu hasar gördü. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.