YEREL HABERLER - 31 Aralık 2011 Cumartesi 15:26

POLİSLER ÇOCUKLAR İÇİN YILBAŞI EĞLENCESİ DÜZENLEDİ

A
A
A
POLİSLER ÇOCUKLAR İÇİN YILBAŞI EĞLENCESİ DÜZENLEDİ

Mersin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları, Mersin’deki otistik ve zihinsel engelli çocuklar için yılbaşı eğlencesi düzenledi. Çocuklar, polis memurlarıyla birlikte doyasıya eğlendiler.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, polis memuru Fikret Civan’ın hazırladığı “Artık Engel Yok” projesi kapsamında, Botanik Restoran’da otistik ve zihinsel engelli çocuklar için alternatif yılbaşı kutlaması gerçekleştirildi. Deniz Yıldızı Otizm İle Yaşam Derneği işbirliğinde düzenlenen etkinliğe, Mersin’deki çeşitli resmi ve özel kurumlara devam eden otistik ve zihinsel engelli çocuklar ve velilerinden oluşan yaklaşık 400 kişi katıldı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurlarının çocuklarla yakından ilgilendiği etkinlikte çocuklar, çeşitli ikramların yanı sıra polis ablaları ve ağabeyleri ile birlikte canlı müzik eşliğinde danslar, halaylar, oyunlarla doyasıya eğlendiler.
Birlikte şarkıların söylendiği yılbaşı kutlamasında çocukların çok mutlu olduğunu belirten polis memuru Fikret Civan, çocukların hem polislerle hem toplumla kaynaşmasına katkı sunmak için böyle bir organizasyonu düzenlediklerini söyledi. Velilerin de çok duygulanarak kendilerine teşekkür ettiklerini dile getiren Civan, “Biz, bütün bunları çok severek ve gönülden yapıyoruz. Çocukları çok seviyoruz. Onlar mutlu olunca biz de çok mutlu oluyoruz” dedi.
“Artık Engel Yok” projesinin 17 Ekim 2011 tarihinde başladığını bildiren Civan, proje kapsamında engelli çocuklarla çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiklerini, onları gezdirdiklerini anlattı. Çocukları, Mersin İdman Yurdu maçlarına, Kültür Merkezi’ndeki etkinliklere götürdüklerini ifade eden Civan, bu çerçevede, İşitme Engelliler Okulu’ndan 20 kız öğrenciyi 3 Ocak Salı günü oynanacak Mersin İdman Yurdu-Ankaragücü maçına götürecekleri bilgisini verdi. Çocukların toplumla kaynaşmaları, sanatı, sporu sevebilmeleri için çaba harcadıklarını vurgulayan Civan, yeni yılda da bu yönde çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir