Yerel Haberler
Yalova
İhlas Armutlu Tatil Köyü, Kariyer Fuarı’na damgasını vurdu
16 Mayıs 2024 Perşembe - 14:36 İhlas Armutlu Tatil Köyü, Kariyer Fuarı’na damgasını vurdu Yalova’da düzenlenen Kariyer Fuarı’na katılan İhlas Armutlu Tatil Köyü’nün açtığı stant, sektör temsilcileri ve öğrencilerden büyük ilgi gördü. Yalova’da turizmden sanayiye kadar birçok sektörden firmaların yer aldığı Kariyer Fuarı’nda İhlas Armutlu Tatil Köyü de stant açtı. Üniversite öğrencilerinin yoğun katılım sağladığı fuarda stantları gezen öğrenciler İhlas Armutlu Tatil Köyü hakkında bilgi alırken, iş fırsatlarıyla ilgili de bilgilendirildi. Standı gezen öğrencilere çeşitli hediyeler ve ikramlarda bulunuldu. İhlas Armutlu Tatil Köyü Ön Büro Müdürü Fırat Fani Gündüz, ilgiden memnun olduklarını belirterek, “Yalova’da düzenlenen Kariyer Fuarı’na tatil köyü olarak katılım sağladık. Burada hem öğrenci arkadaşların geleceklerine yönelik faydamız olabilir diye düşündük hem de onlardan belki bizimle çalışmak arzusunda olanlar varsa onlarla beraber çalışırız diye geldik. Hem tatil köyümüzü tanıtıyoruz hem burada bizimle ilgili bilgi almak isteyen arkadaşlara yardımcı oluyoruz. Verimli bir çalışma olacak diye umut ederek geldik, öyle de görünüyor. Çok güzel bir ilgiyle karşılaştık. Öğrenci arkadaşlar da çok ilgililer, verimli oluyor. İnşallah sonuçları da verimli olur diye bekliyoruz” diye konuştu. İhlas Armutlu Tatil Köyü hakkında da bilgi veren Gündüz, şunları kaydetti: “Bizim tatil köyümüz Yalova’nın Armutlu ilçesinde. 17 bloktan oluşan, yaklaşık 2 bin 140 daireden oluşan bir devre mülk tatil köyü. Türkiye’nin her yerinden devre mülk sahiplerimiz var. 12 ay boyunca açık. Deniz, orman, kaplıca, bütün ünitelerle beraber hizmet veren bir tatil köyü. Yaklaşık yaz yoğunluğumuzda 11-12 bin kişi ağırladığımız bir tatil köyü. Hem burada onu tanıtıyoruz, öğrencilerle istişare ediyoruz. Onlar bizden bilgi alıyor, biz onlardan bir şeyler öğreniyoruz.”
Yalova’da engelli gençlere asker eğlencesi
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 16:11 Yalova’da engelli gençlere asker eğlencesi Yalova’da yarın bir günlük vatani görevini yapacak engelli gençler için kına eğlencesi düzenlendi. Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği tarafından dernek lokalinde gerçekleştirilen programda, engelliler için asker eğlencesi gerçekleştirildi. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan ve Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacıoğulları da katıldı. Eğlencede protokol üyeleri gençlerin avuçlarına kına yaktı. Kına eğlencesine aileleriyle katılan gençler, gönüllerince oynayarak eğlendi. Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, Yalova’da 20 engelli bireyin 1 günlüğüne askerlik yapacağını söyledi. Engelliler için onur ve gurur duydukları bir an yaşandığını söyleyen Arslanhan, şöyle konuştu: "Biliyorsunuz her Türk asker doğar ama uzun zamandır engellilerimiz askere gidemiyordu, bu onur ve gururu yaşamıyordu. Yaklaşık 20 sene önce Genelkurmay Başkanlığımızın başlattığı, engellilerin de askere gitmesinin önünü açtığı bir uygulamayla biz de Yeni Yaşam Engelliler Derneği olarak ilimizde bulunan engelli kardeşlerimizi organize edip, Yalova’daki askeriye ile iş birliği yaparak askere göndermek için elimizden gelen koordineyi yapıyoruz. Sağ olsun onlar da ellerinden gelen yardımı yapıyor. Bu sene toplamda 20 tane askerimiz var. Biz her sene bu heyecanı yeniden yaşıyoruz. Her sene bir yeni engelli kardeşimiz bir gün de olsa askerlik görevini yerine getiriyorlar. İnanın bunu duyduğu günden itibaren bu kardeşlerimiz aynı heyecanla, gurur ve onurla günlerce uykusuz kalıyorlar. O üniformayı giyebilmek için. Kendilerini bu vatani vazifenin verilmesinden dolayı çok mutlular. Ben başta Genelkurmay Başkanımız olmak üzere, aileleri de tebrik ediyorum." Yeğeni askerlik heyecanı yaşayan Kinyas İnci de çok heyecanlı olduklarını söyledi. Öte yandan, asker eğlencesi yapılan 20 engelli genç yarın 1 günlüğüne Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu’nda askerlik vazifesini yerine getirecek.
Yalova’da engelli gençlere asker eğlencesi
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 16:09 Yalova’da engelli gençlere asker eğlencesi Yalova’da yarın bir günlük vatani görevini yapacak engelli gençler için kına eğlencesi düzenlendi. Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği tarafından dernek lokalinde gerçekleştirilen programda, engelliler için asker eğlencesi gerçekleştirildi. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan ve Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacıoğulları da katıldı. Eğlencede protokol üyeleri gençlerin avuçlarına kına yaktı. Kına eğlencesine aileleriyle katılan gençler, gönüllerince oynayarak eğlendi. Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, Yalova’da 20 engelli bireyin 1 günlüğüne askerlik yapacağını söyledi. Engelliler için onur ve gurur duydukları bir an yaşandığını söyleyen Arslanhan, şöyle konuştu: “Biliyorsunuz her Türk asker doğar ama uzun zamandır engellilerimiz askere gidemiyordu, bu onur ve gururu yaşamıyordu. Yaklaşık 20 sene önce Genel Kurmay Başkanlığımızın başlattığı, engellilerin de askere gitmesi önünü açtığı bir uygulamayla biz de Yeni Yaşam Engelliler Derneği olarak ilimizde bulunan engelli kardeşlerimizi organize edip Genel Kurmay Başkanlığı’mızın, tabi Yalova’daki askeriye ile işbirliği yaparak askere göndermek için elimizden gelen koordineyi yapıyoruz. Sağ olsun onlar da ellerinden gelen yardımı yapıyor. Bu sene toplamda 20 tane askerimiz var. Biz her sene bu heyecanı yeniden yaşıyoruz. Her sene bir yeni engelli kardeşimiz bir gün de olsa askerlik görevini yerine getiriyorlar. İnanın bunu duyduğu günden itibaren bu kardeşlerimiz aynı heyecanla, gurur ve onurla günlerce uykusuz kalıyorlar. O üniformayı giyebilmek için. Kendilerini bu vatani vazifenin verilmesinden dolayı çok mutlular. Ben başta Genel Kurmay Başkanımız olmak üzere, aileleri de tebrik ediyorum.” Yeğeni askerlik heyecanı yaşayan Kinyas İnci ise büyük heyecan yaşadıkları söyledi. Öte yandan asker eğlencesi yapılan 20 engelli yarın 1 günlüğüne Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu’nda askerlik vazifesini yerine getirecek.
Yalova’da kadın dart antrenörü turnuvada darp edildi
14 Mayıs 2024 Salı - 16:18 Yalova’da kadın dart antrenörü turnuvada darp edildi Yalova’da dart antrenörlüğü yapan Didem Eliaçık, 15 sporcusuyla katıldığı turnuvada bir kadın sporcu tarafından darp edildiğini ve bu sırada üzerine yürüyen hakem ve 2 sporcuyla da arasında arbede yaşandığını söyledi. Didem Eliaçık, 6 Nisan 2024 tarihinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Dart Salonu’nda düzenlenen Şehit Eren Bülbül Türkiye Şampiyonası 5. ayağı il seçmelerine 15 sporcusuyla katıldı. Eliaçık, dart hakemi ve antrenörü olan H.Z.’yi harcırah kazanmak için sporcu olarak katıldığı turnuvada, oyuncusunun olmamasına rağmen sporculara müdahale etmesinden dolayı uyardığını ifade etti. Yaşanan tartışmada H.Z.’nin kendisine saldırdığını, bunun yanı sıra hakem T.S., sporcular S.Ü. ve H.A.’nın da üzerine geldiğini, arbede yaşandığını anlatan Eliaçık, şöyle konuştu: "Katıldığımız il seçmelerinde darp ve gaspa uğradım. 15 sporcumun yarışmaları sırasında rencide edici davranışlarda bulunan şahıslar sporcularımın müsabakaları kaybetmesi için ellerinden geleni yaptılar. Kendilerine bunu yapmamalarını ikaz ettiğimde üstüme yürüdüler. Ağza alınmayacak laflar ettiler. Bir kadın olarak H.Z. adlı sporcu üstüme gelerek elimden telefon ve gözlüğümü alarak yere atıp kırdı. Kollarımda darp izleri halen mevcut. Polis çağırdım, karakolda tutanak tutuldu. Yasal haklarımı aramak içinde elimden geleni yapacağım. Bir kadının bir kadına bunu yapmasını hazmedemiyorum." "Kariyerimi zedelemek için ellerinden geleni yaptılar" Yaşadığı saldırı nedeniyle büyük şok yaşadığını dile getiren Eliaçık, "Sporcularımdan bir tanesi Türkiye üçüncülüğü aldı. 15 tane sporcumun kariyerleri ve hayatları dart sporuyla şekilleniyor. Sporun bitmesini istemiyoruz. Sporcularımın da üzülmesini hazmedemiyorum" dedi. 2022 yılında da aynı şekilde olaya karışan bazı sporcularla benzer bir durumun yaşandığını ve bununla ilgili de yasal süreçleri o dönemde attığını sözlerine ekleyen Didem Eliaçık, o dönemde ’İl Temsilciliği’ görevinden haksız şekilde alındığını ifade ederek, "Yaşanan olaylara karşı yasal süreçleri başlatmıştım. Bu kişiler hakkında sonuna kadar gideceğim. Şikayetimin arkasındayım. İl temsilciliğimi ve kariyerimi zedelemek için ellerinden geleni yaptılar ve aldılar. Ben bir kadın olarak bu durumun karşısında sonuna kadar savaşacağım" diye konuştu.