EKONOMİ - 13 Eylül 2017 Çarşamba 16:33

GPD yönetim kurulu, kongre öncesinde bir araya geldi

A
A
A
GPD yönetim kurulu, kongre öncesinde bir araya geldi

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu üyeleri, bu yıl dördüncüsünü düzenleyecekleri ’GPD-Ortak Gelişim Kongresi’ öncesinde gerçekleştirilen basın toplantısında bir araya geldi.

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu üyeleri, bu yıl dördüncüsünü düzenleyecekleri ’GPD-Ortak Gelişim Kongresi’ öncesinde gerçekleştirilen basın toplantısında bir araya geldi. GPD Yönetim Kurulu Üyeleri, 800’ü aşkın perakendeci ve tedarikçinin katılacağı kongre ile tüketici için oluşturulan ortak değerleri daha da artırmaya odaklandıklarına dikkat çektiler.


Gıda Perakendecileri Derneği (GPD)’nin Yönetim Kurulu, dördüncüsünü 10 Ekim’de gerçekleştirecekleri ’Ortak Gelişim Kongresi’ öncesi düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi. Kongrede tartışılacak konulardan biri olan gıda enflasyonu başta olmak üzere sektörün gündemindeki pek çok önemli konu hakkında da açıklamalarda bulunan GPD Yönetim Kurulu’nun üzerinde durduğu diğer önemli konu ise gıda perakendecilerinin en büyük ve en önemli buluşma noktalarından ’Ortak Gelişim Kongresi’ oldu. GPD Yönetim Kurulu, kongrenin geçmiş üç kongrede olduğu gibi perakendeci, tedarikçi ve tüketici için “Kazan-Kazan-Kazan (3K)” anlayışı çerçevesinde perakendenin oluşturduğu ortak değerlere odaklanacağının altını çizdi. GPD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Songör’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısına GPD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Galip Aykaç, Özgür Tort ve GPD Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.


GPD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Songör, yaptığı açıklamada gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren kongrenin dördüncüsünü düzenlemekten büyük gurur duyduklarını belirterek, "Modern perakende sektörü, sadece kayıtlı ekonomiye, istihdama, vergi gelirlerine değil bir çok konuda oluşturduğu değer ile tedarikçilerine ve son tüketicimize de katkı sağlıyor. Kongremiz, bu katkıyı sahnede anlatmamızı sağlayacak. Bizim tüm operasyonlarımızın arkasında işleyen büyük bir sistem ve oluşturulan önemli bir değer zinciri var. Bu zincir, çiftçimizden yani tarladan başlıyor, bizim raflarımıza kadar sürüyor. Biz son nokta olarak tüketicimizden tepkilere göre tüm zinciri geliştiriyoruz. Zincirde oluşturulan bu değer sadece fiyat ve kalite olarak yansımıyor. Çalışanlarımıza, çevreye, üreticilerimize, ülke ekonomisine, sağladığımız katkıları ve oluşturduğumuz değeri kongremizde işliyor olacağız" dedi.


GPD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, perakendenin, beraberinde tüm tedarik zincirini de gelişim yönünde olumlu etkilediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Perakendeciler, ürünlerin tüketiciye ulaştırıldığı son noktalar. Bu nedenle bizim üreticilerimizle çok sıkı ilişkilerimiz var. Ülkemizin her noktasına yaptığımız yatırımlarla bu kaliteli ürünlerin son tüketicimize ulaşmasını sağlarken, tedarikçilerimizin de büyümesine ve kendisini geliştirmesine önemli olanak sunuyoruz. Kongremizde de bu örnekleri ele alacağız. Pek duyulmayan başarı hikayeleri, bizlerle birlikte büyüyen tedarikçilerimiz ve üreticilerimiz tarafından anlatılacak".



Gıda fiyatları ve enflasyon, ilk kez sahnede


Bu yıl dördüncü kez 800’ü aşkın profesyonelin katılımıyla düzenlenecek, ’Ortak Gelişim Kongresi’nde tüketici odaklı fayda ve değer için tedarikçi ve perakendeci verimliliğine odaklanılacak. Kongrede perakendenin, başta tüketici olmak üzere tüm tedarik zincirinde ve ekonomide oluşturduğu değerler, bu değerlerin ortaya çıkışında iç süreçlerinde gerçekleştirdiği yenilikler ve verimlilik çalışmaları detaylarıyla sahnede olacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.