GENEL - 06 Ekim 2017 Cuma 15:24

Emzirme Haftası’nda bebekli annelere seminer

A
A
A
Emzirme Haftası’nda bebekli annelere seminer

1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla çocuklu anneler Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde seminere katıldı.

1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla çocuklu anneler Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde seminere katıldı. Seminerde anneleri bilgilendiren Doç. Dr. Serdar Cömert, “Anne sütü enfeksiyon açısından çok önemli bir koruyucu” dedi.


Dünyada her yıl Ekim ayının ilk haftası kutlanan Emzirme Haftası kapsamında Zeytinburnu’nda bulunan Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde etkinlik düzenlendi. Yeni doğum yapan ve bebekli annelerin katıldığı etkinlikte hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Serdar Cömert, kadınları bilgilendirdi. Cömert, “Anne sütü enfeksiyon açısından çok önemli bir koruyucu” diye konuştu.



En iyi besin anne sütü


Seminerde anne sütünün önemine ilişkin konuşan Doç. Dr. Serdar Cömert, “Anne sütü bebeklerimiz için çok önemli. Anne sütü bebeğin tüm besin ihtiyaçlarını karşılayan eşi benzeri bulunmayan bir besin kaynağı. Normal ve erken doğan tüm bebekler için en ideal besin kaynağı aynı zamanda. Özellikle ilk bir hafta içerisinde bebekler anne sütünü aldıklarında pek çok hastalıktan korunmuş oluyorlar. Yine anne sütü alan bebeklerin çok daha iyi büyüdüklerini, zeka gelişimlerinin de çok iyi yönde geliştiğini biliyoruz. Anne sütünün içerisinde bulunan çok sayıda antikor ve canlı hücreyi de alıyorlar. Kış ayları da yaklaşırken anne sütü enfeksiyon açısından çok önemli bir koruyucu” ifadelerini kullandı.



“Emzirmeyi herkese öneriyorum”


Erken doğum yapan Remziye Karakoca, “Emzirme haftası olduğu için geldim. Benim çocuğum erken doğdu, 26 haftalıkken. 4 buçuk ay kuvözde kaldı, o süre içerisinde sütümü hastaneye getiriyordum. Emzirmeye başladıktan sonra anne sevgisini daha fazla almaya başladı. Emzirmeyi herkese öneriyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul üç uluslararası kongre daha kazandı İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Bu hafta başı Washington’da bulunan ekibimiz 2 bin katılımcı beklenen ABD Ulusal Emlakçılar Birliği (National Association of Realtors-NAR) 2025 yılı kongresini İstanbul’a kazandırdı” dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, ABD Ulusal Emlakçılar Birliği’nin (National Association of Realtors-NAR) 2025 yılı kongresinin İstanbul’da yapılmasına karar verildiğini açıkladı. Avdagiç, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun (ICVB) İstanbul’da geniş davetli grubuna sahip kongrelerin yapılması için çalışmalarını hızlandırdığını kaydetti. ICVB’nin yeni bir çalışmasının başarıyla neticelendiğini belirten Avdagiç, “Bu hafta başı Washington’da bulunan ekibimiz, 2.000 katılımcı beklenen ABD Ulusal Emlakçılar Birliği (National Association of Realtors-NAR) 2025 yılı kongresini İstanbul’a kazandırdı. NAR, 1.5 milyondan fazla üyesi ve 1.200’e yakın dernek paydaşı ile küresel gayrimenkul sektörüne yön veren önemli teşkilatlardan biri. Ev sahipliğini de bu konuda büyük emekleri geçen Gayrimenkul Hizmetleri Komitemiz ile iş birliği içerisinde yürüteceğiz. Böylece Türk emlakçılık sektörünün dünyaya açılmasına ciddi katkı vereceğiz. Ayrıca gayrimenkul sektöründeki küresel pazar payımızın artmasına da katkı sağlayacağız” değerlendirmesinde bulundu. ICCA’nın Akdeniz Bölge Toplantısı İstanbul’da yapılacak İTO ve ICVB Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul’da gerçekleştirilecek ikinci önemli zirvenin de Uluslararası Kongre ve Toplantılar Birliği’nin (ICCA) Akdeniz Bölge Toplantısı olduğunu duyurdu. Avdagiç, şöyle devam etti: “Kongre ve toplantı sektörünün uluslararası alandaki en önemli kuruluşu olan Uluslararası Kongre ve Toplantılar Birliği’nin (ICCA) Akdeniz Bölge Toplantısını 2-4 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul’da yapıyoruz. Ev sahibi İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu olarak biziz. Biliyorsunuz, turizmin kalbi Akdeniz’dir, bu etkinlik sayesinde Akdeniz’in kalbi de İstanbul olacak.” Avdagiç, İstanbul’un ayrıca 2025’te Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ile turizm sektörü için önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacağını da belirtti. Avdagiç, “Bu toplantı vesilesiyle dünyanın dört bir yanındaki turizm ve havacılık sektörü profesyonellerini İstanbul’da ağırlayacağız” dedi.
Mersin Milli Eğitim Müdürü şalvar giydi, yazma taktı, öğrencilerle birlikte çilek hasat etti Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Silifke’de şalvar giyip öğrenciler ile birlikte çilek hasadına katıldı. Silifke Tarım Üretim ve Fen Okulunu ziyaret eden Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Burğut, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Bayram Duman, Cuma İvrendi, İbrahim Halil Ulaş, İbrahim Kaya ve Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin ile birlikte okul bahçesine zeytin fidanı dikti. Okul bahçesine biber fidesi de diken Durmuş, öğrenciler tarafından üretilen taze soğan ve sarımsaklardan kopardı. Daha sonra öğrenciler tarafından Gülümpaşalı Mahallesi’nde çilek üretilen bahçeyi gezen Durmuş, yöresel kıyafetler giyerek öğrenciler ile birlikte çilek hasadı yaptı. “Bugün Silifke’deki tarım okulumuzda çocuklarımız ile birlikte çilek tarlasında çilek toplama etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz” diyen Durmuş, “Çocuklarımız sadece çilek üretmiyor, fasulyeden, börülceye, domatesine, soğanına, sarımsağına varıncaya kadar kendi ürünlerini dikip yetiştiriyorlar. Daha sonra da bu yetiştirdikleri ürünleri hasat ediyorlar” dedi. Doğanın, çocukların zekasının gelişmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Durmuş, "Milli Eğitim Bakanımız yeni müfredat ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Herkesin görüşüne açık bir şekilde de değerlendirmede. Müfredatımızdaki en önemli noktalardan bir tanesi de doğanın çocuğun gelişmesinde ne kadar katkı sağladığı ile alakalı da bir beceri kısmı da var. Yeni müfredat ile birlikte doğayı koruyarak yaşanabilir bir çevre oluşturma bilinci de sürecin içerisinde yer alıyor. Silifke’de öğrencilerimiz, çocuklarımız buna şimdiden hazırlar. O kadar çok mutlu olduklarını da görebiliyorum" diye konuştu. Doğanın herkesi eşitlediğini söyleyen Durmuş, şöyle devam etti: "Bu alanlar da çocuklarımızın beceri kazanmalarında çok büyük katkı sağlıyor. 6 Şubat depremi ile biz bir şeyi daha gördük. Bildiğimiz bilgi birikimin, edindiğiniz mal mülkün hiçbirinin kıymetinin olmadığını, yaşam becerisi elde etmiş olmanızın ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Aslında bu tarım okulu ile birlikte çocuklarımız yaşamda kalabilmeyi ve bu beceriyi devam ettirebilmeyi, bunu yaparken de yetkin ve erdemli bir insan olarak kendi ülkesine, insanlığa, ailesine, herkesten önce kendisine değer katacak bir birey olarak yetişme yolculuğunda doğa ile iç içe bir eğitim süreci onları çok büyük bir katkı sağlayacaktır."