YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 10:05

Bekir Ağalar Konağı’nda Aşure Yarışması

A
A
A
Bekir Ağalar Konağı’nda Aşure Yarışması

Tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda Bilgi Evleri öğrencileri ve velileri tarafından aşure yarışması düzenlendi.
Çubuk Belediyesi Bilgi Evleri tarafından tarihi Bekir Ağalar Kültür Salonu’nda yapılan 'Bereketin Tatlı Aşı’ isimli aşure yarışmasına Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Funda Demirhan Çil, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli, Bilgi Evleri kursiyerleri, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.Bilgi Evleri öğrencileri ve ailelerinin katıldığı yarışma yoğun ilgi gördü. Berna Kurt’un sunumunu yaptığı program, Muharrem ayı ile ilgili sohbet ve Kur’an tilaveti ile başladı. Aysel Neşeli, Halime Taşkesti, Filiz Çayır ve Funda Demirhan Çil’in jüri üyesi olduğu yarışmada, jüri üyeleri birbirinden güzel aşureleri seçmekte oldukça zorlandı. Yaklaşık 100 yarışmacının katıldığı aşure yarışmasında jüri üyeleri hem tat hem de estetiklik yönünden Bahriye Keyvanoğlu’nu birinci, Esmanur Özdemir’i ikinci ve Ayfer Kılıç’ı ise üçüncü seçti.
Yarışmada birinci olan Bahriye Keyvanoğlu, mübarek Muharrem ayında yapılan aşure yarışmasında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, programı düzenleyen başta Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ettiğini söyledi.
Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Başkan Özden verdi. İnsanlarımızın bu günde iyilikte ve ikramda adeta birbirleriyle yarıştığını söyleyen Başkan Özden, “Muharrem ayının onuncu günü Aşure günüdür. Muharrem ayı, Kur'an-ı Kerim’de kıymet verilen dört aydan biridir. Muharremin birinci günü oruç tutmak, o senenin tamamını oruç tutmak gibi faziletlidir. Aşure, hicri takvime göre Muharrem ayının onuncu günü yapılan tatlıdır. İslami inanca göre Muharrem ayının onuncu günü, Nuh Peygamber Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır. Bütün Müslümanlar’ın Ehli Beyt sevgisi bu Muharrem ayındaki etkinlilerle pekişmektedir. Muharrem ayı bir olma ayıdır, kardeşliklerimizin tazelenmesi ayıdır’’ dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Üzümlü’de çiftçilere bağcılık, meyvecilik, sebzecilik ve bitki hastalıkları hususunda eğitim verildi Bağcılık, meyvecilik ve sebzecilik gibi tarımın alt sektörleriyle Erzincan’da ön plana çıkan Üzümlü çiftçisi, Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen toplantıyla bilgilendirildi. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ilçe merkezlerinde başlattığı eğitim ve yayım çalışmalarını sürdürüyor. Havaların ısınmasıyla birlikte tarım sektörü hareketlenirken tarım teşkilatı da eğitim ve yayım çalışmalarına hız verdi. Erzincan Valiliği’nin himayesinde Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliği ile Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde çiftçilere eğitim verildi. Düzenlenen toplantıda çiftçilere yöreye uygun olarak başta bağcılık ve kiraz yetiştiriciliği olmak üzere meyvecilik, sebzecilik ve bitki hastalık ve zararlıları ile mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı. Çiftçilerin istekleri doğrultusunda eğitim ve yayım çalışmalarını hızlandıran tarım teşkilatı ilçe merkezlerinde hem çiftçileri bilinçlendiriyor hem de eğitim ve yayım hizmetini çiftçinin ayağına götürüyor. Üzümlü ilçesinde yapılan bilgilendirme toplantısına çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Lezzeti ile ülke genelinde tanınan coğrafi işaretli Cimin Üzümünün daha geniş alanlarda yetiştirilmesini, verimi ve kaliteyi artırmak üzere çalışmalarını sürdüren Erzincan İl Müdürlüğü, çiftçilerin yaşadığı sorunların çözümü noktasında Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ile birlikte çalışıyor. Tarım sektöründe yapılması gerekenleri, yaşanan yenilikleri Müdürlüğe ait sosyal medya platformları ile duyuran, birçok alanda çiftçileri sürekli sms ile bilgilendiren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, alanda da oluşturduğu teknik ekipler ile sürekli çiftçilerin yanında yer alıyor.