Yerel Haberler
YEREL HABERLER
Fatih’te "yol ortasına park" tartışmasında arbede çıktı, 2 polis yaralandı, 3 şüpheli gözaltına alındı 20 Mayıs 2024 Pazartesi - 13:58:50 Fatih’te aracı yol ortasına park ederek geçişe engel olan 3 şüpheli, oradan geçen sivil polisin tüm uyarılarına rağmen yolu açmayınca ortalık karıştı. Şüpheliler; polise hakaret ve tehdit edince arbede çıktı, 2 polis yaralandı. Polisin şüphelileri uzaklaştırmak için havaya uyarı ateşi açarken, 3 şüpheli gözaltına alındı. O anlar ise kameraya böyle yansıdı. Olay Fatih ilçesi Haseki Sultan Mahallesinde 17 Mayıs’ta saat 17.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, bir aracın yol ortasına park ederek geçişe engel olması üzerine oradan geçen sivil polis harekete geçti. Polis ekipleri, şahısları çekmeleri konusunda uyardı. Ancak uyarılara aldırış etmeyen E.K. , İ.H.K. ve A.K. isimli şüpheliler, sivil polisi tehdit ve hakaretlerde bulunarak saldırdı. Bunun üzerine taraflar arasında arbede çıktı. Arbede esnasında şüpheliler, görevli 2 polis memuruna yumruk attı. Görevli polisler, vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Bunun üzerine şahısları uzaklaştırmak amacıyla havaya uyarı ateşi açıldı. Ardından şüpheli şahıslar gözaltına alındı. Araçta yapılan aramalarda ise bir miktar uyuşturucu madde ile uyuşturucu ayrıştırma aparatı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler “Görevli Memura Mukavemet” “Hakaret” “Tehdit” “Kasten Yaralama” ve “Uyuşturucu Madde Kullanmak” suçlarından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 13:57 Fatih’te "yol ortasına park" tartışmasında arbede çıktı: 2 polis yaralandı, 3 şüpheli gözaltına alındı Fatih’te aracı yol ortasına park ederek geçişe engel olan 3 şüpheli, oradan geçen sivil polisin tüm uyarılarına rağmen yolu açmayınca ortalık karıştı. Şüpheliler; polise hakaret ve tehdit edince arbede çıktı, 2 polis yaralandı. Polisin şüphelileri uzaklaştırmak için havaya uyarı ateşi açarken, 3 şüpheli gözaltına alındı. O anlar ise kameraya böyle yansıdı. Olay Fatih ilçesi Haseki Sultan Mahallesinde 17 Mayıs’ta saat 17.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, bir aracın yol ortasına park ederek geçişe engel olması üzerine oradan geçen sivil polis harekete geçti. Polis ekipleri, şahısları çekmeleri konusunda uyardı. Ancak uyarılara aldırış etmeyen E.K., İ.H.K. ve A.K. isimli şüpheliler, sivil polisi tehdit ve hakaretlerde bulunarak saldırdı. Bunun üzerine taraflar arasında arbede çıktı. Arbede esnasında şüpheliler, görevli 2 polis memuruna yumruk attı. Görevli polisler, vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Bunun üzerine şahısları uzaklaştırmak amacıyla havaya uyarı ateşi açıldı. Ardından şüpheli şahıslar gözaltına alındı. Araçta yapılan aramalarda ise bir miktar uyuşturucu madde ile uyuşturucu ayrıştırma aparatı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler “Görevli Memura Mukavemet” “Hakaret” “Tehdit” “Kasten Yaralama” ve “Uyuşturucu Madde Kullanmak” suçlarından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 13:55 Pursaklar’ın endemik vadisi neşe dolu eğitim dolu Ankara’nın Pursaklar Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan Ankara’nın kültürel değerlerine ev sahipliği yapan ‘Endemik Vadi’, her geçen hafta öğrencilerin büyük ilgisi ile karşılaşmaya devam ediyor. Pursaklar Belediyesi tarafından hizmete kazandırıldığı günden bu yana Ankara’ya özgü endemik bitki ve endemik hayvanları başta olmak üzere çeşitli hayvan türlerinin bulunduğu Endemik Vadi’ye, ülke genelindeki okullarda eğitim gören öğrencilerin ilgisi hız kesmiyor. Yıldırım Beyazıt Anaokulu, Minik Güller Anaokulu, Şehit Mehmet Ali Yapraklı İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Yenimahalle Sınav Anadolu Lisesi, Mavi Düşler Anaokulu, Muazzez Servet Amaratoğlu Ortaokulu (Çankırı), Güneşevler Anaokulu’ndan gelen öğrenciler, hafta sonunda Ankara’ya özgü endemik bitkiler, Ankara keçisi, Ankara kedisi, Ankara güvercini ve Ankara tavşanının bulunduğu alanları gezdi. Öğrenciler, Endemik Vadi içerisinde bulunan, dekoratif figürlerle dikkatleri üzerine çeken Orman Köyünde tohum dikim atölyesi etkinlikleri başta olmak üzere çeşitli aktivitelerde bulundular. "Orman Köy’de düzenlediğimiz oryantiring yarışmasıyla enerjilerini topluyorlar" Endemik Vadi’nin, Ankara’nın dört bir yanından ve il dışından öğrencileri misafir etmeye devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Endemik Vadimizi ziyaret eden öğrencilerimiz, Ankara’nın kültürel mirasına sahip çıktığımız ve vadimizde bulunan Ankara’nın 4 beyazı diye adlandırdığımız; Ankara Kedisi, Ankara Tavşanı, Ankara Takla Güvercini, Ankara Keçisini yakından tanıma fırsatını yakalıyor. Öğrenciler hem geziyor, hem öğreniyor, hem de yaptığımız atölyeler ve Orman Köy’de düzenlediğimiz oryantiring yarışmasıyla enerjilerini topluyorlar. Ankara’mıza özgü olan endemik bitki çeşitliliğimiz hakkında bilgi alırken, endemik ve aromatik bitkileri inceleme fırsatına da sahip oluyor. Doğallığı ile huzur veren Endemik Vadimizi görmeye tüm hemşehrilerimizi bekliyorum" dedi.
’OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, hem bölgede hem ülke genelinde lokomotif bir rolde’
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 13:33 ’OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, hem bölgede hem ülke genelinde lokomotif bir rolde’ Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen "Ondokuz Mayıs Ortopedi ve Travmatoloji Günleri"nde, alanında birçok uzman isim bir araya geldi. Toplantı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Dabak, OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nın hem bölgede hem ülke genelinde lokomotif bir rolde olduğunu söyledi. OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu’nda "Alt Ekstremitenin Zorlu Kırıklarında Redüksiyon ve Tespit İpuçları” temasıyla düzenlenen akademik etkinliğe; önemli ortopedi ve travmatoloji uzmanları, bilgi, birikim ve tecrübeleriyle katkıda bulundu. Yaklaşık 120 katılımcının iştirak ettiği "Ondokuz Mayıs Ortopedi ve Travmatoloji Günleri”nin açılış konuşmasını OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk yaptı. Dekan Çokluk, konuşmasında 19 Mayıs’ın kenti Samsun’un kurtuluş mücadelesindeki tarihsel önemine değindi. “OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, hem bölgede hem ülke genelinde lokomotif bir rolde” Toplantı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Dabak ise konuşmasında OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nın köklü bir klinik olduğuna dikkat çekti. Başkan Prof. Dr. Dabak, bugüne kadar 7 profesör, 9 doçent ve 65 uzmanın yetiştiği OMÜ Ana Bilim Dalı’nın, bu anlamda hem bölgede hem ülke genelinde lokomotif bir rolde olduğunu vurguladı. OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı emekli Başkanı ve Bölümün Kurucusu Prof. Dr. Ali Birol Gülman da toplantıda bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Toplantıya ayrıca travma cerrahisinin Türkiye’de önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Mehmet Arazi, Prof. Dr. Cengiz Şen, Prof. Dr. Mehmet Halıcı ve Prof. Dr. Bahadır Alemdaroğlu da şehir dışından gelerek katkı sağladı. Bilimsel açıdan zengin bir içeriğe sahip “Ondokuz Mayıs Ortopedi ve Travmatoloji Günleri”, 4 farklı oturumdan oluştu. Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimi ve plaket takdiminin ardından tamamlandı.
Özel sporcular atletizm yarışmasında ter döktü
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 13:29 Özel sporcular atletizm yarışmasında ter döktü Elazığ’da düzenlenen Özel Sporcular Atletizm Yarışması’na katılan engelli sporcular, müsabakalarda ter dökerek engelleri ortadan kaldırdı. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Elazığ İl Temsilciliği tarafından Özel Sporcular Atletizm Yarışması düzenlendi. Fırat Üniversitesi atletizm sahasında yapılan yarışmaya, down sendromlu, mental ve otizmli özel sporcular katıldı. Atletizm müsabakasında 100, 200 ve 400 metrede ter döken özel sporcular, kısasıya yarıştı. Ayrıca özel sporcular, gülle atarak hem yeteneklerini sergiledi hem de heyecanlarını paylaştı. Dereceye giren sporculara ise madalyalar verildi. Yarışmaların güzel ve eğlenceli geçtiğini belirten Elazığ Okyanus Spor Kulübü Başkanı İrfan Tunç, "Özel çocukların spor faaliyetleri ile uğraşıyoruz. Bugün burada Elazığ Özel Çocuklar Atletizm Yarışması yapılıyor. Özel çocuklarımız, down, mental ve otizm alanında yarışmaya katıldılar. 100, 200 ve 400 metre koşu ve gülle atma alanında yarışmaya katıldılar. Bu alanda gösterecekleri performanslarıyla Türkiye şampiyonasına katılacaklar. Eğlenen özel çocuklarımız mutlular” dedi. İlk kez yarışmaya katılan ve 2 madalya kazanan özel sporculardan Toprak Cinbil, "Antrenörüm ile birlikte yarışmaya katıldık. Yarışmada birinci oldum. İlk olarak 100 metre ardından 200 metre koştum. İkisini de kazandım. İleride ise sporcu ve öğretmen olmak isterim” diye konuştu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü Burhanettin Balin Antrenör de, "Zaten Toprak’ı yetenek taramasında keşfettik. İlk olarak okuldaki hocası bize getirmişti. Ondan sonra Tuba hocamız ile birlikte hareket ederek kendi yeteneğine sahip çıkmaya karar verdik. Toprak’ın hem fiziksel olarak hem yaş olarak başarı sağlayacağı en uygun branşın atletizm olacağına inanıyoruz. Okuldan getirdiğimiz Toprak, ilk defa 100 metre ve 200 metre koştu ve derecesi çok iyi" şeklinde konuştu.
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 13:30 ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi’nin düzenlediği 2. Stem Günleri Erzurumluların yoğun ilgisiyle tamamlandı. Çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturan MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi tarafından MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde 2.’si düzenlenen Stem Günlerinde çocuklar aileleriyle birlikte ahşaptan sanal gerçekliğe, robotik yazılımdan 3 boyutlu modellemeye, video oyunu yapımından insansı robot ve otonom cihaz üretimine 14 farklı stantta birçok etkinliğe katılarak eğitmenler eşliğinde hem eğlendi hem de öğrendi. Aynı zamanda ETÜ Teknoloji takımları tarafından geliştirilen insansız hava araçlarının da sergilendiği etkinlikte ziyaretçiler araçları inceleyerek merak ettiği sorulara cevap buldu. Birbirinden renkli ve ilgi çekici deneylerin gerçekleştirildiği stantlarda bilim yolculuğuna çıkan yetişkinler ise ekzotermik reaksiyon, ışık enerjisi, asit baz, rüzgar enerjisi ve karbondioksit deneylerine katılarak atölye çalışmalarını deneyimleme fırsatı yakaladı. Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi Koordinatörü Öğr. Gör. Ali Necip Nursoy, etkinliğin bilimsel farkındalık açısından çok kıymetli olduğunu dile getirerek: “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Stem Günlerini beklentilerimizin çok daha üzerinde bir katılımla gerçekleştirdik. 10 bine yakın çocuğumuz ebeveynleriyle birlikte deneylere katılırken toplamda 30 bine yakın ziyaretçi stantlarımızı gezdi. Çocuklarımızın bu heyacını yaşaması bizler için büyük bir mutluluk oldu. Ayrıca iki gün süren etkinlikte MUCİTPARK’ta eğitim alan öğrencilerimiz 3 Boyutlu Modelleme, Kodlama, Bilgisayar Oyun Tasarımı ve Endüstriyel Tasarım olmak üzere 4 kategoride düzenlediğimiz yarışmalarda hünerlerini sergiledi. Bu süreçte 540 öğrencimiz ön elemelere katıldı. 221’i yarı finale yükseldi. Bugün ise 63 öğrencimiz kabiliyetlerini jürilerimizin beğenisine sundu. Önümüzdeki günlerde bu yarışmaların da galipleri belli olacak ve ödüllerini takdim edeceğiz. Geleceğimizin bilim insanları ve liderleri olan çocuklarımız için düzenlediğimiz etkinlik sürecinde bizlere her türlü desteği veren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak başta olmak üzere tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.