YEREL HABERLER - 20 Temmuz 2017 Perşembe 16:59

Aksaray’da hayvancılık süt ve et teknolojileri fuarı açılacak

A
A
A
Aksaray’da hayvancılık süt ve et teknolojileri fuarı açılacak

Aksaray’da Tarım Platformu önderliğinde, Aksaray Hayvancılık Süt ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı, Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezinde açılacak.

Aksaray’da Tarım Platformu önderliğinde, Aksaray Hayvancılık Süt ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı, Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezinde açılacak.


Aksaray Hayvancılık Süt ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı, Ağustos ayında Aksaray’da Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezinde düzenlenecek. Fuar öncesi Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezinde Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Hayvancılık ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı, 24-25-26-27 Ağustos‘da Aksaray Ticaret Borsasının inşa ettirdiği Tarım Ticaret Merkezinde gerçekleştirilme kararı alındı.


Toplantının açılış Konuşmasını Yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök fuarın önemine değinerek, "Aksaray Tarım Platformu ile yapmış olduğumuz istişareler sonucunda tarım ve hayvancılık şehri olan Aksaray’ımızda Hayvancılık, Et ve Süt, Tarım, Çiftlik Makine Ekipman Ve Teknolojileri Fuarı düzenlemeye karar verdik. Tarım il müdürlüğümüzün himayelerinde tarım ve hayvancılığın aldığı ivme Türkiye genelinde bariz olarak görülmektedir. Bizde tarım platformu olarak tarım ve hayvancılıkta yakalamış olduğumuz bu gelişmeleri yapacağımız fuar sayesinde göstermek dahada ilerletmek amacındayız. Türkiye’de bir ilk olarak bu fuarı gerçekleştireceğiz. Fuarımızı çeşitli yarışmalarla da renklendirmeyi planlamaktayız. Yonca üretiminde Türkiye’nin en önemli merkezi konumunda olan Aksaray’da yıllık 200 bin ton yonca üretimi yapılıyor. Türkiye’deki yonca üretiminin yüzde 8.2’sinin karşılandığı Aksaray’da, halkın büyük çoğunluğunun yonca üretimiyle geçimini sağladığı Yenikent kasabası üretimde akla gelen bölgeler arasında yer almaktadır. Yonca üretiminde kalite açısından diğer illerden açık ara olan Aksaray yoncaları, hayvancılıkla uğraşan tüm bölge ve ülkelerde aranan bir marka konumundadır. Aksaray’da yılda üretilen 200 bin ton yonca, başta şampiyon atların yetiştirildiği haralar olmak üzere birçok hayvan çiftliğine gönderiliyor, zengin protein yapısından dolayı haralar başta olmak üzere hayvan çiftlikleri tarafından yoğun şekilde talep ediliyor. Bu yüzden Aksaray İli büyük firmaların yatırım merkezi haline gelmektedir. Bu fuarın Aksarayımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" dedi.


Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, "Tarım ile ilgili fuarlarımız her yıl yapılmaktadır. Ancak hayvancılık fuarlarında ihtiyaç olduğunu düşünmekteyim. Tarım platformu olarak da bu konu üzerinde istişareler edip karar aldık. Aksarayımızda da hayvancılık fuarı yaparak katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Üreticilerimizin bu fuarda yeni teknolojiler ile tanışmasını, daha kaliteli hayvanlar, daha kaliteli ürünler üretilmesini ve verimliliği arttırmasını hedeflemekteyiz. Üretim ve verim artınca ülke ekonomisinde katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Kısa bir sürede Aksarayımızdaki hayvan varlığımız iki katına çıktı. Yani biz görüyoruz ki Aksarayımızda hayvancılıkta kaliteyi yakaladık bu kalite ile neden bizde yurt dışına hayvan ihraç etmeyelim. Fuarda da üreticilerimize yapacağımız etkinlikler olacak. Bu etkinlikler arasında yarışmalar var. Yarışmalarda birinci gelen üreticimize yem karma makinesi hediye edeceğiz. Tabi bunun yanında da sağım makineleri bir ton, iki ton yem, buzağı kulübeleri gibi hediyelerimiz olacaktır. Ben bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyor saygılar sunuyorum" diye konuştu.


Aksaray İl Genel Meclis Üyesi ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, "Öncelikle fuarımızın Aksaray tarım ve hayvancılığına hayırlı olmasını diliyorum. Aksaray bir fuarlar şehri olmaya başladı. Son dört yıldır tarım fuarımız var. Otomobil fuarımız var. Çeşitli fuarlarda yapılıyor. İlk defa hayvancılık fuarı gerçekleştireceğiz. Tarım platformu olarak Aksaray’da tarım ve hayvancılığı geliştirmek verimliliği ve üretimi arttırmak kaliteli ve sağlıklı gıdayı daha ucuza üretip talepleri ucuza karşılamak için çalışıyoruz. Tatbiki çalışmaları göstermek lazım. Etkinlikleri göstermek lazım. Sorun ve sıkıntıları dile getirmek lazım diye düşünüyorum. Tarım ve hayvancılıkta teknolojinin geldiği son noktayı insanlara göstermek lazım bizim insanımız duyduğuna değil gördüğüne inanıyor. O yüzden fuarlarında bu işleri göstermek için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Biz de Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak bu fuara destek vereceğiz inşallah. Bu fuarda çeşitli koyun ırkları, sığır ırklarını üreticimiz görecek, beklide şu anda yapmış oldukları yanlışları görecek. Bununla ilgili bilgilendirmeler de yapılacaktır diye düşünüyorum. Aksaray tarım ve hayvancılığına hayırlı olsun diyor şimdiden teşekkür ediyorum" şeklinden konuştu.


Toplantıya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, İl Genel Meclis Üyesi ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız, Tarkop Başkanı Cuma Kürkçü katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Mudanya’nın kamu hizmetleri değerlendirildi Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi’nin başkanlığını yaptığı toplantıda kamu hizmetlerinin sorumlu amirleri, yaptıkları sunumla gerçekleşen hizmetleri ve geleceğe dair planlarının sunulduğu çalışmalarını paylaştı. Mudanya Müftülük salonunda gerçekleşen toplantıda, Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi ve Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç kendilerine sorulan hizmetler hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantıya kamu kurum ve kuruluşların amirleri, muhtarlar ve oda başkanları katıldı. Toplantıda gerçekleşen sunumlarda 2003 yılı hizmetlerinin değerlendirmesi yapılırken, 2024 yılı yatırım planları ve hedefleri açıklandı. Kaymakam Terzi’nin yönlendirmeleriyle yapılan sunumda muhtarlar sorunlarını dile getirerek çözüm aradı. İlk olarak İlçe Nüfus Müdürü Şükrü İsmail Yılmaz kimlik çalışmalarından bahsederken, kimlik çalışmalarının yüzde 96’sının tamamlandığını, yenileme çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi. Adres kayıt sistemindeki değişikliklerinden bahseden nüfus müdürü Yılmaz, özellikle kırsal mahalle muhtarlarının sorularını cevapladı. İlçe Sağlık Müdürü Doktor Nalan Yıldız, öncelikle İlçe Sağlık ve Hayat Merkezi’nde verilen hizmetlere değindi. Doktor Yıldız, özellikle kanser hastalığının üzerinde durarak "KETEM" biriminde yapılan muayenelerle erken teşhisin önemine değindi. Yıldız, artan nüfus nedeniyle Mudanya’da sağlık ocaklarının yetersizliğinizden bahsederken, muhtarların Mudanya Devlet Hastanesi’nin Mudanya dışından gelen hastalar nedeniyle yetersiz kaldığını söyledi. Soru üzerine söz alan Mudanya Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Fatih Yavuz Erkal, şikayet eden muhtarın haklı olduğunu, hastanenin kapasitesinin çok üzerinde hasta ağırladığını ve doktorlar ile hemşirelerin ellerinden gelenin çok fazlasını göstererek performanslarının üzerine çıktıklarını söyledi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ergün Karadağ, sunumunun ana teması tarım alanlarına yapılan kaçak inşaat ve ayda yılda gelerek sadece keyif sürenlerin orman içlerine tarım alanlarına kondurdukları yapılar yüzünden çevreye verdikleri zararlardan bahsetti. Karadağ ayrıca kırsal kesimdeki muhtarlar ile iletişim eksikliğinden yakındı. Muhtarların kendisine yönelttikleri soruları cevaplayan Karadağ sunumunu sonlandırdı. Yapılaşma konusunda Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, muhtarlara bu yapıları kaldırma Konusunda yalnızca belediyenin çabalarının yeterli olmadığını ifade ederek bu işlerin devletle işbirliği yapılarak çözümleneceği üzerinde durdu. Ayrıca muhtarların özellikle üzerinde durduğu köpeklerin artarak çoğalması ve çevrede tehlike saçması sorusunu cevaplaya başkan Dalgıç, çözümün aşırı üremelerini önlemek ve başıboş köpeklerin hayvan bakım evlerinde toplamak olduğunu, bunun için belediye olarak çalışmalar yapıldığını söyledi.
Ordu Engelliler engelsiz yaşama dikkat çekti Ordu’nun Ünye ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle etkinlik geçekleştirildi. Yüzüncü yıl mevkiinden kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle rehabilitasyon merkezîlerinin stantlarının açılışı gerçekleştirildi. “Engelsiz yaşam konusunda başarılı bir kentiz” Açılışta bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Engelli kardeşlerimiz ile ilgili bugün hem farkındalığın oluşması, hem de günlerinin kutlanması amacıyla bir araya geldik. Engelli kardeşlerimize verilen fırsatlar neticesinde neler yapılabildiğini burada görebilme fırsatı bulduk. Daha önceki ziyaretlerimizde hakikaten çok özel çalışmalar ortaya koymuşlardı. Bugün de aynı çalışmaları görmekten son derece memnun kaldık. Tabii yerel yönetim olarak bizler de engelli kardeşlerimizin engelsiz yaşam anlamında bir şehirde rahat edebilmeleri açısından ne gerekiyorsa gerekli hazırlıkları yapmak ve hayata geçirmek noktasında birlikte çalıştığımızı ve Ünye olarak bu konuda birçok şehirden önde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Aynı zamanda bu hafta ihtiyaçların belirlenmesine ve farkındalığın oluşmasına vesile olsun diyor, Engelliler Haftasını kutluyorum” dedi. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık hafta boyunca etkinliklerde görev alacak kurum ve kuruluşları tebrik ederek başarılar diledi. Etkinliklere ayrıca Engelli dernekleri başkanları, Daire Amirleri ve Sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri katıldı.
Uşak CHP Genel Başkanı Özel, Uşak Belediyesini ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde Uşak Belediyesini kazanan Başkan Özkan Yalım’a tebrik ziyareti gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Özel, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Uşak Belediye Başkanlığını kazanan Özkan Yalım’ı ziyaret etmek ve partilileri ile bir araya gelmek üzere Uşak’a geldi. İlk olarak partisinin il başkanlığını ziyaret eden Özel ardından Uşak Belediyesi’ne giderek, belediye önünde bekleyen vatandaşlara seslendi. Özel, “Emekliye destek lazım, destek olunacak. Öğrenciye, öğrenciye destek lazım, destek olunacak. Ve Uşak’ta kimse kendini yalnız hissetmeyecek. Cumhuriyet Halk Partisi kimsesizlerin kimsesidir. Uşaktaki herkes bizim canımızdır, ciğerimizdir. Bu süreçte birileri 31 Mart’tan sonra bambaşka tartışmalar açıp gündemi bambaşka yerlere sıkıştırmak istiyorlar. Biz bu oyuna gelmeyiz. Biz seçim öncesinde söyledik. Bu vatandaşın gündeminde ne varsa benim gündemimde o var. Bu vatandaşın gündeminde ne yoksa benim de gündemimde yok" dedi. Özel, "Birileri diyor ki, ’CHP, normalleşme’ diyor. Evet, normalleşme diyoruz. Normali siyasilerin konuşmasıdır. Normali emekli maaşı düşükse gelin arttıralım demek, asgari ücrete zam yapalım demek. Staj mağdurlarının sorununu birlikte çözelim demek. Emekli astsubayın, uzman çavuşun sorununu konuşmak ve müzakere etmek benim görevim. Bunları elbette yapacağım. Ama müzakereyle sonuç alamıyorsak o zaman mücadele edeceğiz. Sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir” dedi. 26 Mayıs Pazar günü tüm emeklileri Ankara Tandoğan Meydanı’na davet eden Özel, "Sizden tek talebim şudur. Seçilen belediye başkanlarına sahip çıkın. Onları zorlamayın. Onların borçları var. Zorlukları var. İmkansızlıklar var. Hizmet bekleyen insanlar var. Biz bu belediyeleri çocuklarımızı işe sokmak için almadık. Elbette onlar da olacak ama kayırmacılıkla değil. Biz bu belediyeleri zenginleşmek için almadık. Biz bu belediyeleri adam kayırmak için almadık. Biz bu belediyeleri iyi hizmet etmek vatandaşın gönlünü fethetmek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidar yapmak için aldık" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, halka hitabından sonra Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ı makamında ziyaret etti.