YEREL HABERLER - 29 Mart 2017 Çarşamba 21:53

Denizde sürüklenen deniz bisikleti ve yattakileri sahil güvenlik kurtardı

A
A
A
Denizde sürüklenen deniz bisikleti ve yattakileri sahil güvenlik kurtardı

Kuşadası Körfezi ve Didim açıklarında denizde sürüklenen bir tekne ile bir deniz bisikletindeki 3 kişiyi sahil güvenlik ekipleri kurtardı.

Kuşadası Körfezi ve Didim açıklarında denizde sürüklenen bir tekne ile bir deniz bisikletindeki 3 kişiyi sahil güvenlik ekipleri kurtardı.


Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi’nde Menderes’e bağlı Tuzla Burnu’nda deniz bisikleti ile açılan bir kişiden 2 saattir haber alınamaması yönündeki ihbar üzerine sahil güvenlik ekipleri operasyon başlattı. Havadan sahil güvenlik helikopteri ile kaybolan şahıs ve deniz bisikletinin tespit edilmesinin ardından sahil güvenlik botu tarafından kurtarılan kişi Kuşadası Limanı’na getirildi.


Sahil güvenlik ekiplerinin bir diğer kurtarma çalışmasında ise Didim’de gerçekleştirdiği bir başka operasyonda ise Didim açıklarında içerisinde iki kişi bulunan motor bir yatın makine arızası nedeniyle sürüklenmesi üzerine operasyon yapıldı. İhbarın üzerinden harekete geçen sahil güvenlik ekipleri, söz konusu motor yatı ve içindekileri kurtararak, Didim D-Marin’e getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Engelliler engelsiz yaşama dikkat çekti Ordu’nun Ünye ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle etkinlik geçekleştirildi. Yüzüncü yıl mevkiinden kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle rehabilitasyon merkezilerinin stantlarının açılışı gerçekleştirildi. “Engelsiz yaşam konusunda başarılı bir kentiz” Açılışta bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Engelli kardeşlerimiz ile ilgili bugün hem farkındalığın oluşması, hem de günlerinin kutlanması amacıyla bir araya geldik. Engelli kardeşlerimize verilen fırsatlar neticesinde neler yapılabildiğini burada görebilme fırsatı bulduk. Daha önceki ziyaretlerimizde hakikaten çok özel çalışmalar ortaya koymuşlardı. Bugün de aynı çalışmaları görmekten son derece memnun kaldık. Tabii yerel yönetim olarak bizler de engelli kardeşlerimizin engelsiz yaşam anlamında bir şehirde rahat edebilmeleri açısından ne gerekiyorsa gerekli hazırlıkları yapmak ve hayata geçirmek noktasında birlikte çalıştığımızı ve Ünye olarak bu konuda birçok şehirden önde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Aynı zamanda bu hafta ihtiyaçların belirlenmesine ve farkındalığın oluşmasına vesile olsun diyor, Engelliler Haftasını kutluyorum” dedi. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık hafta boyunca etkinliklerde görev alacak kurum ve kuruluşları tebrik ederek başarılar diledi. Etkinliklere ayrıca Engelli dernekleri başkanları, Daire Amirleri ve Sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri katıldı.