YEREL HABERLER - 01 Şubat 2017 Çarşamba 16:17

Anitta Otel Genel Müdürü Hasan Özer Gökmen;

A
A
A
Anitta Otel Genel Müdürü Hasan Özer Gökmen;

Anitta Otel Genel Müdürü Hasan Özer Gökmen, turizmden istenilen payı alması için tanıtımının yapılması gerektiğini söyledi.
Çorum’da alternatif turizm alanlarının oluşturulması gerektiğini dile getiren Gökmen, “Kapadokya’da böyle bir çalışma yaptık. Bölgenin kamp merkezi haline gelinmesini sağladık. Kapadokya’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak çalışma yaparak futbol sahalarının sayısını artırdık. Böylece 1, 2 ve 3. Lig takımlarının bölgede kamp yapmalarını sağladık. Bu halen o bölgede devam ediyor. 130-140’a yakın takım Kapadokya’ya geliyor. Buda bölgenin ekonomisini canlı tutuyor. Çorum’da da böyle bir projeyi hayata geçirmek istedik. Konuyla ilgili Gençlik ve spor il müdürümüz Haşim Eğer ile konuyu paylaştık. Kendisi de gelen takımlara yardımcı olacağını söyledi. Bu görüşmeden sonra çeşitli girişimlerimiz oldu. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Çorum’un turizmdeki yerinin çok önemli olduğunu ancak yeterince tanıtılamadığını dile getiren Gökmen, “Yurt içindeki fuarlara katılım sağlanıyor. Ancak bunu bir adım öteye taşıyarak daha profesyonel şekilde yurt dışındaki fuarlara da katılınması gerektiğini düşünüyorum. Tanıtımlar sadece İzmir’de ve İstanbul’daki tanıtımlarla sınırlı kalmamalı. Diğer illerde yapılan tanıtım fuarlarına gidilmesinde de yarar görüyorum. Bu konuda Uğur Grup olarak katkı sağlamaya hazırız. Ayrıca Tanıtım Komitesi kurulmalı. Valiliğimiz öncülüğünde profesyonel kişilerden kurulacak olan komitenin tanıtıma çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
2016 yılına kadar olan süreçte kente gelen yabancı turist sayısının beklentilerin üzerinde olduğunu, 2016 yılında yaşanan olumsuz gelişmelerden kaynaklı turist sayısında azalma yaşandığını dile getiren Gökmen, “Şuanda da yok noktasında diyebiliriz. Ülke genelinde turizmde kriz yaşanıyor. İnşallah bunun en kısa sürede aşılmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.
İç turizmin canlandırılması gerektiğini dile getiren Gökmen, otellerinde konaklayan yabancı turist sayısında geçtiğimiz yıl yüzde 15 seviyelerinde azalma yaşandığını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla MSKÜ’de ilk kez “Sürdürülebilir Fest” düzenlenecek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile SCC Enerji arasında imzalanan protokol kapsamında Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü iş birliğinde Muğla’da ilk kez 16-17 Mayıs tarihlerinde “Sürdürülebilir Fest” düzenlenecek. Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhurbaşkanlığı 12. Kalkınma Planı 2053 hedefleri Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçları ve Paris Antlaşması iyi niyet beyanı kapsamındaki hedeflerin farkındalığını arttırmak için MSKÜ Ay Işığı Meydanı’nda (Merkez Kampüs Mühendislik Fakültesi Önü) yapılacak olan festival, “Kampüs Senin!” sloganıyla üstlendiği misyon ile üniversite öğrencilerini sürdürülebilirlik kavramlarıyla buluşturacak. Bu festival, doğanın korunması, suyun önemi, atıkların geri dönüşümü, küresel ısınma ve iklim değişikliği vb. konularda çevre dostu uygulamaların ve sürdürülebilir yaşam tarzının önemini vurgulayarak eğlenceli bir ortam sağlamayı amaçlıyor. Festival sahnesi, çeşitli konserlere, ateş dansı gösterilerine, DJ performanslarına ve konserlere ev sahipliği yapacak. Ayrıca, stant alanında yer alan topluluklar ve alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla düzenlenecek sürdürülebilirlik atölyeleri, ziyaretçilere interaktif bir deneyim sunacak. Sürdürülebilirlik atölyeleri, geri dönüşüm materyallerinden maket yapımı, çevre, atık yönetimi ve sürdürülebilirlik konusunda bilgi veren sunumlar, çevreci mutfak ve organik yiyeceklerin sunulduğu lezzet köşeleri, satranç ve origamiye kadar birçok farklı etkinlik yer alacak. Öte yandan festival, sürdürülebilirlik temalı duvar boyama çalışması, ata tohumun öneminin anlatılması, tohum topu yapımı, doğa yürüyüşleri, bisiklet kullanımının yaygınlaşması, müzik performansları, kültürel tanıtımlar, el sanatları sergileri, kahve stantları ve daha pek çok etkinlikle sürdürülebilir bir geleceği desteklemek ve toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek için muhteşem bir platform sunacak. Etkinliğe, çevre ilçelerdeki yüksekokul ve fakültelerden gelecek öğrenciler ve akademisyenlerle birlikte yüksek bir katılımın olması bekleniyor. Ücretsiz kahve ve ikramların sunulacağı Sürdürülebilir Fest, her yaştan ve her kesimden katılımcıyı heyecanla bekliyor. Sürdürülebilir Fest’in düzenleme ekibinde, Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü’nden Koordinatör Dr. Öğretim Üyesi Vesile Hatun Akansel, Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ayla Çetinkaya, Araştırma Görevlisi Naz Fulya Çibik, Öğretim Görevlisi Dr. Serap Altın Kaya, ve SCC Enerji A.Ş. Kurucusu ve Yönetici Serdar Kayhan ve Müdürü Efecan Lokaç ve Bodrum Güçbirliği Derneği yer alıyor.