YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 12:42

AYDIN`IN LEZZETLERİ YARIŞMASINA BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

A
A
A
AYDIN`IN LEZZETLERİ YARIŞMASINA BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sınai Haklar Destek Birimi tarafından düzenlenen "Aydın`ın Lezzetleri Yarışması``na başvurular devam ediyor.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sınai Haklar Destek Birimi tarafından "Değerini Tescil Et Aydın`ı İlerlet" Sloganı ile 6 Nisan 2010 tarihinde başlatılan Aydın`da Yerel Ürün Koruma Kampanyası`nın 2. yıldönümü nedeniyle düzenlenecek olan "Aydın`ın Lezzetleri Yarışması``na başvurular tüm hızıyla sürüyor.
Aydın`ın Lezzetleri Yarışması`nda kullanılan malzeme, pişirme ve usul yönünden Aydın`a özgü yemeklerden oluşacak "Geleneksel Aydın Yemekleri" ile Aydın`da yetişen ürünlerden en az bir tanesinin ana malzeme olarak kullanılacağı yeni ve farklı lezzetler yaratılmasını amaçlayan "Yenilikçi (İnovatif) Aydın Lezzetleri" olmak üzere iki kategori yer alıyor.
Yarışmayla Aydın yemeklerini belirleyip tescil işlemlerini başlatılması ve bu şekilde geleneğe sahip çıkılmasıyla Aydın`a özgü ürünlerden sanayiye veya ticarete konu edilebilecek. Bu şekilde Aydın ve Aydınlıya katma değer sağlayabilecek yeni ürünlerin ortaya çıkarılmasına katkı verilecek.
Yarışmaya başvurular 12-27 Mart 2012 tarihleri arasında ``http://www.etkinlik.adu.edu.tr/aydininlezzetleri/?p=yarisma&sp=basvuru`` adresinden online olarak yapılacak ve ADÜ`ye dosya teslim edilmek suretiyle tamamlanacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir